sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Kukkia ja mehiläisiä < 3

Tein pari päivää sitten kierroksen puutarhassamme, ja voi, kuinka nopeasti kevät onkaan edennyt! Piippoja löytyy jo lähes kaikista penkeistä lukuunottamatta Kaaripenkkiä ja Suunnikasta, jotka ovat vielä lumen vallassa. Ensimmäiset kevätkukkijatkin ovat jo avanneet nuppunsa ja puuvartisissa kasveissa silmut turpoavat kovaa vauhtia. Nurmea näkyy päivä päivältä enemmän ja haaveilen siitä, että pääsisin piakkoin jo haravoimaan nurmikenttää. Istutuslaatikoissa talvivalkosipulit ja syyskylvönä laittamani pinaatti ovat jo itäneet, ja virittelinkin kolmen laatikon päälle eilen harsot suojaksi. Tervetuloa kanssani keväiselle puutarhakierrokselle!:)

Kohopenkin edessä olevat krookukset ehtivät aina ensimmäisinä kukkaan.

Yleisilme on vielä aika luminen, mutta metsäpuutarhasta ja Koho- ja Porraspenkistä lumet ovat jo lähes poissa. Rinnepenkit, Kaaripenkki ja Sydänpolku sen sijaan ovat vielä hangen alla.

Kasvihuoneessa minulla on joitakin perennojen juurakoita harsolla suojattuna, ja ne ovat lähteneet jo mukavasti kasvuun.

Ensimmäiset mehiläiset tänä vuonna näin kasvihuoneessa, jossa ne kävivät vierailulla tuuletusikkunoiden kautta ja tutkailivat ruukuissa kukkivia helmililjoja.

Tänä vuonna talvivalkosipulit näyttävät näin alustavasti onnistuneen viime vuotta paremmin, sillä silloin iti vain yksi kynsi. Kannatti yrittää uudestaan.:)

Kolmiopenkissä tulppaanit puskevat kohti auringonvaloa lumen läpi.

O-penkissä mm. sinivuokko, lehtosinilatva ja pikkutalvio "Alba" ovat talvehtineet hyvin. Tulppaanin piippoja nousee jo täälläkin. Lähiviikkoina valmistuu vihdoin istuskelupenkkikin koivun ympärille. Turveharkkojen reuna vihertää jo monin paikoin, joten ehkäpä saan tähän kauniin sammalreunuksen.

O-penkissä tarhakylmänkukat ovat selvinneet talvesta.

O-penkin lehtosinilatvat ovat kiva vihreä läiskä muuten vielä niin harmaassa ympäristössä.

Porraspenkki edessä ja Kohopenkki taustalla ovat sulaneet hyvin. Keltamaljakatajat "Limegrow" ovat Porraspenkissä vielä suojassa kevätahavalta. Tänään aion jatkaa syksyllä kesken jäänyttä Porraspenkin kivireunusta, sillä kivikasakin on jo sulanut. Maatrampoliini näkyy vielä hyvin, kunnes Varjopenkin kanukat ja alvejuuret peittävät sen taakseen.

Porraspenkin ylimmässä portaassa krookukset ovat alkamassa kukkimaan. Perennoista mm. myskimalva "Rosea", oshimasara, kultahelokki ja kultatyräkki pukkaavat jo uutta kasvua.

Ylimmällä portaalla kukassa on krookus "Grand Jaune".

... sekä tähtisahrami "Barr´s Purple".

Keskimmäisellä portaalla kukkivat pian isokevättähdet.

Pionitkin ovat jo heräilemässä keskimmäisellä portaalla.

Kohopenkin edessä kukkivat violetit krookukset. Keltaiset ja valkoiset näyttävät puhkeavan kukkaan tänä vuonna niitä hitaammin. Hopeatäpläpeippi vihertää Kohopenkissä.

Krookus "Ruby Giant" Kohopenkin edessä

Ihania kevätpäiviä! <3

50 kommenttia:

 1. Eikö olekin mieltä virkistävää, kun maassa alkaa näkyä elonmerkkejä! Meillä ei ole lunta enää. Tosin maa on monin paikoin jäässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä niin ilahduttavaa aikaa. Sisään ei illalla malttaisi millään tulla.:)

   Poista
 2. Ihania kuvia ❤ Kauniita kukkia 😊 Mukavaa sunnuntaita Sinulle ja perheellesi 😊

  VastaaPoista
 3. Ei voi muuta kuin ihmetellä kasvien elinvoimaa, kun ensimmäiset puskeutuu esiin vielä lumien ollessa maassa. Meiltä lumet ovat jo lähteneet, mutta muuten kukat eivät ole yhtään pitemmällä kuin teillä. Tuollainen harkiten perustettu puutarha, kuten teidän, on siisti heti lumien lähdettyä. Sitä on ilo katsella. Hyvää sunnuntaita teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Todella nopeasti on tänä keväänä kaikki lähtenyt kasvuun. Yhdessä päivässäkin tuntuu tapahtuvan pihalla paljon. Hyvää sunnuntai-iltaa!<3

   Poista
 4. Ihanasti jo kukkivia krookuksia. Kasvit tuntuuvat olevan tänä keväänä erikoosen täpinäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosi malttamattomina kasvit tosiaan tuntuvat nousevan.

   Poista
 5. Kiitos ihanasta ja jännittävästä retkestä puutarhaanne! <3 Kukoistus on jo niin upeasti aluillaan. :)

  VastaaPoista
 6. Kevät ja kevään kasvit ovat suorastaan suuri ihme! On uskomatonta, kuinka luonto herää heti kun siihen on mahdollisuus. Kauniita keväänhetkiä Tiiu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Riina! Tämä on kyllä niin ihanaa aikaa, koko talvenkestoinen odotus vihdoin palkitaan. Kaunista kevättä!

   Poista
 7. Oi, sinulla on siellä kevät jo noin pitkällä. Ihania kukkijoita, varsinkin 'Grand Jaune' ja 'Barr's Purple' todella kauniita <3 Talvivalkosipulia on täälläkin, ensimmäistä kertaa ihan isoja kynsiä eikä vain ensimmäisen vuoden itusilmuja. Aurinkoista sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on noita itusilmuja ensimmäistä kertaa isojen kynsien lisäksi. Jännityksellä odotan, lähtevätkö nekin kasvuun. Mukavaa sunnubtai-iltaa!

   Poista
 8. Ihanaa <3 Meillä jo piha ihan sula ja istutin ensimmäiset kokeilujuurakot suoraan sulaan kukkapenkkiin...katsotaan miten nyt viileiden päivien aikana käy... Olen myös ihaillut nusevia kukasia ja ihania pörriäisiä <3
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu! Oi, ihania kevätpuuhia sinulla! Mukavaa sunnuntai-iltaa!<3

   Poista
 9. Kauniita krookuksia siellä jo avautuneena. Monta muutakin ilonaihetta sinulla penkeistä pilkottaa, kiva!

  VastaaPoista
 10. Onpa sulla kivoja ja erilaisia kukkapenkkejä. :) Ihanaa, kun jo niin paljon on nähtävillä elonmerkkejä puutarhoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosi paljon löytyy tosiaan jo uuden kasvun merkkejä, vaikka luntakin vielä on.:)

   Poista
 11. Onpa kiva, kun jo noin kukat ja kasvit ovat nousseet!

  VastaaPoista
 12. Mukavasti jo kevät kukkaset nousseet :) Minäkin syksyllä viime tipassa istutin tuota valkosipulia ja katsoin, että kyllä sieltä jotain ainakin nousee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla vuosi sitten valkosipulit epäonnistuivat, joten tosi täpinöissäni olin nyt, kun huomasin niiden itäneen. Toivottavasti saat hyvän sadon!:)

   Poista
 13. Tosi paljon on jo näkyvissä perennojen alkuja ja tuntuu että joka päivä niitä nousee enemmän esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvu tuntuu tosiaan olevan nyt niin nopeaa, että päivittäin löytyy jotain uutta ihasteltavaa.

   Poista
 14. Paljon jo kaikenlaista kaunista ja kukkivaa. Ihmeellistä, miten kasvit innostuvat nousemaan mullasta jo ennen, kuin lumikaan on sulanut. Kohta ei yksi puutarhakierros päivässä riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa! Kasvuvauhti on tällä hetkellä tosi nopeaa.

   Poista
 15. Onpa siellä vielä paljon lunta. Ehkä se jo kohta sulaa. Minulla kävi toisinpäin krookuksien kanssa, vaalean keltaiset olivat ehdottomasti aikaisempia kuin violetit ja valkoiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä juttu nuo krookukset. Vuosi sitten minulla keltaiset ja violetit kukkiva ihan yht aikaa. Toisaalta nyt saan nauttia kukinnasta pidempään, kun avaavat nuppunsa vuoron perään.

   Poista
 16. Vaikka teillä on vielä paljon lunta, niin kasvit näyttävät olevan aika lailla samassa kasvuvauhdissa kuin täällä, josta lumet ovat hävinneet jo viikko sitten. Ihanat krookukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän nopeasti kaikki lähti kasvuun, kun pälvipaikkoja alkoi ilmaantua.

   Poista
 17. Kyllä tämä keväinen kasvun ihme on aina yhtä ihanaa. Sieltä ne ponnistavat maasta esiin kaikki pienet.

  VastaaPoista
 18. Teilläkin on vielä paljon lunta :) Jokohan minäkin uskaltaisin viedä kasvariin daaliat, etteivät palellu. Mukavaa sunnuntaita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri mietin, pitäisikö ensi yöksi laittaa kasvihuoneeseen pakkasvahti päälle, kun on kirkas taivas ja taitaa olla yöpakkasia luvassa. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

   Poista
 19. Näyttääpäs mielenkiintoiselta pihalta!

  VastaaPoista
 20. Tulin vastavierailulle ja aloin heti blogisi lukijaksi. Vaikuttaa kivalta blogilta!

  VastaaPoista
 21. Ihanan värikästä siellä lumen keskellä. Meillä pihasta sulivat viimeisetkin rippeet viikko sitten, mutta yleisilme on kyllä vielä kovin ankea. Muutama hassu krookus jossain sinnittelee. Loput vei myyrä pari vuotta sitten ja uusia ei viitsitty sille ruuaksi istuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kävi myyrä vieraisilla viime vuonna Kaaripenkin krookusten kimpussa. Laitoin uudet, saapa nähdä lumien sulettua, onko niillä sama kohtalo. Pian alkaa nurmi jo vihertää ja silmutkin puhjeta.:)

   Poista
 22. Voi miten innolla kurottavat pienet tötteröt kohti korkeuksia! Kevät on hienoa aikaa.

  VastaaPoista
 23. Mehiläiset ovat jo aktiivisesti paikalla, jos vain päivä on lämmin, heti heräävät keräämään voimia ja mettä. Teillä on vielä aika paljon lunta! Suloisia piipottajia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva nähdä taas mehiläisiä. Tuli ihan kesäinen olo niiden surinaa kuunnellessa. Lunta tosiaan vieläkin riittää, mutta onneksi se sulaa melkein silmissä.

   Poista
 24. Sinulla on siellä vaikka mitä ihanaa alkua sekä kukintaa. Ensimmäiset pörriäiset ovat todella tervetulleita ja niitä me tarvitsemme pitkin vuotta . Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Pölyttäjät ovat tosiaan hurjan tärkeitä. Toivottavasti niitä tänä kesänäkin piisaisi. Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 25. Upeita kuvia! On kyllä ihana kun kevät on alkanut♥

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...