keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

E-kirjaesittely: Puutarhan ja parvekkeen hyötykasvit ja trendit

Pääsin yhteistyön merkeissä tutustumaan uuteen puutarha- ja parvekesuunnittelua käsittelevään opaskirjaseen, joka on e-kirjana ilmestynyt Puutarhan ja parvekkeen hyötykasvit ja trendit (Birgit Schattling, Klingel, 48 sivua). Kirja on saksalaisen parvekepuutarhurin ja Bio-Balkon -blogia pitävän Birgit Schattlingin kirjoittama.

Kuva: Klingel.fi

Kirjan alussa olevassa lyhyessä johdantoluvussa käsitellään puutarhanhoidon hyviä puolia. Seuraava luku keskittyy istutuksiin ja puutarhasuunnitteluun. Aluksi käydään lyhyesti läpi etenkin parvekkeelle soveltuvia kasveja ja oikeanlaisen mullan valintaa. Tämän jälkeen esitellään kymmenen aloittelijallekin sopivaa hyötykasvia, joita kuvataan jokaiseen puutarhaan ja parvekkeelle kuuluviksi. Näiden lisäksi mainitaan lyhyesti viisi kaunista, yksivuotista, pölyttäjiä puoleensa vetävää koristekasvia, jotka käyvät niin ikään sekä parvekkeelle että puutarhaan. Luvussa kerrotaan myös puutarhan hoitamisesta luonnonmukaisin konstein, ja esitellään esim. nokkosveden, yrttilantaveden ja hyötyeliöiden hyödyntämistä ja hyviä puolia. Luvun lopussa on puutarhatieteilijä Folko Kullmannin haastattelu, jossa annetaan erilaisia vinkkejä kotipuutarhureille ja parvekeviljelijöille.

Kolmas luku kertoo luovuuden valloilleen päästämisestä puutarhasuunnittelussa ja esittelee puutarhatrendejä ja -suunnitteluideoita, esim. kohopenkkejä, vertikaalista puutarhaa, sisäpuutarhaa ja napostelupuutarhaa ja -parveketta. Pienissä tietolaatikoissa esitellään lyhyesti sissiviljelyä, kaupunkiviljelyä ja esineiden uusiokäyttöä puutarhassa. Luvun lopuksi annetaan rakennusohjeet tee-se-itse vertikaaliselle puutarhalle.

Kirjan lopuksi tiivistetään vielä tärkeimmät puutarhan perustamisessa ja hoidossa huomioitavat asiat.

Tämä hyväntuulinen, ilmaiseksi ladattava e-kirja kannustaa kaikkia kokeilemaan kotitarveviljelyä riippumatta siitä, omistaako parvekkeen vai puutarhan. Etenkin aloittelevalle puutarhurille kirja tarjoaa varmasti uusia ideoita, ja miksei ihan mukavaa luettavaa myös jo vähän kokeneemmallekin puutarhaharrastajalle.

Onko sinulla jokin suosikkipuutarhakirja, jonka pariin palaat yhä uudelleen?

Keväistä huhtikuun alkua!

Blogiyhteistyössä: Klingel

18 kommenttia:

 1. Latasinkin kirjan jo koneelleni, kun joku toinenkin siitä vinkkasi. Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen kirja kyllä. Ajattelin tutustua siihen myöhemmin paremmalla ajalla. :) Mullekin tarjottiin samaa blogiyhteistyötä, mutten innostunut oikein siitä puolesta, eikä aikaakaan ole juuri nyt liikaa, joten tuumin, että lukaisen kirjan myöhemmin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen vähän vierastanut e-kirjoja, mutta ihan mukavaa luettavaa tuo sitten olikin.:)

   Poista
 3. Kiitos vinkkauksesta!
  Aurinkoista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kirjavinkistä! Minun rakkain puutarhakirjani on Gummeruksen Suomalainen piha ja puutarha, joka toimii minulle sellaisena hakuteoksena kun jotain asiaa ihmettelen. Upealta näyttävät taimikasvatuksesi, toivotan hyvää menestystä niille! Linkkasin muuten tämän kivan blogisi Puhu hyvää selän takana- blogihaasteeseen, jonka on aloittanut Maatiaskanasen elämää :) Aurinkoista loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on tuo sama Gummeruksen kirja, ja se on aivan loistava teos. Kiitos ihanista sanoistasi blogipostauksessasi!<3 Upea blogi on sinullakin! Aurinkoista loppuviikkoa sinnekin!<3

   Poista
 5. Kätevä ja hyödyllinen kirja!

  VastaaPoista
 6. Kiitti vinkistä ja pitääpä tutustua!
  Luen paljon puutarhakirjoja ja lehtiä,mutta erikoista suosikkia ei ole,ainakaan tällä hetkellä.
  Mukavaa huhtikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään puutarhakirjoista ja -lehdistä. Usein lueskelen niitä teehetken lomassa. Mukavaa huhtikuun alkua sinullekin!

   Poista
 7. Onpas mielenkiintoinen ja hauska päästä tsekkaamaan mitä hieman etelämmässä viljellään parvekkeella. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 8. Kiitokset vinkistä! En osaa äkkiseltään nimetä suosikkikirjaani, mutta pidän visuaalisesti kauniista puutarhakirjoista ja riittävän simppeleistä ja käytännönläheisistä :). Lupaavasti lumisade on muuttunut vesisateeksi... ehkä kohta päästään puutarhatöihin kunnolla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan!:) Täälläkin kuulostaa vettä satavan, jee! Toivottavasti lumet saisivat nyt kunnolla kyytiä.:)

   Poista
 9. Kiitos kirjavinkistä ja oikein mukavaa viikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...