sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Huhtikuun kylvöt (ja muistutus arvonnasta!)

Huhtikuussa minulla kylvöjen määrä viimeistäänkin karkasi käsistä. Osittain tämä johtui siitä, että osa maaliskuussa kylvämistäni kesäkukista ei itänyt, joten huhtikuussa ajattelin pelata varman päälle ja kylvää niitä vähän reilummin. Nepä kuitenkin itivät kaikki, joten kesäkukkia ainakin tulevana kesänä pisaa. Toisaalta ruukkuja kyllä riittää, joten kaikille ihanille kukkijoille varmasti löytyy paikkansa, ja tarvittaessa osan mahtuu ujuttamaan johonkin kukkapenkeistäkin. Eipä kukkia voi koskaan olla liikaa... :)

Kasvihuonekurkut "Iznik F1" ja "Vert Long Maraîcher". Vasemmalla helmikuussa kylvetty kuukausimansikka "Rügen".

Tässäpä huhtikuun kylvöni:
- kasvihuonekurkku "Iznik F1", "Chinese Slangen" ja "Vert Long Maraîcher"
- sokerimaissi "Golden Bantam"
- marjasavikka
- lanttu "Wilhelmsburger"
- kurpitsa "Patty Pan Squash Sunburst"
- nauris "Goldana"
- kaskinauris "Enon kanta"
- kukkakaali "Erfurter"
- keräkaali "Ditmarsker"
- parsasalaatti
- malabarinpinaatti
- laventeli
- petunia "Festival"-sekoitus
- kiinanasteri, kääpiöasteri -sekoitus
- isoauringonkukka, kerrottu
- tsinnia-sekoitus
- vuorikaunokki, sininen
- kirjohanhikki
- lehtorikko
- sinipallo-ohdake
- tuoksupielus "Rosie O´Day" ja "Snowcloth"
- tähtisilmä "Torch"-sekoitus
- kukontöyhtö-sekoitus
- ruusupapu "Firestorm"
- tuoksuherne, v.pun.

Sokerimaissi "Golden Bantam"

Kaskinauris "Enon kanta"

Mm. tuoksupielus "Rosie O´Day", kukontöyhtö-sekoitus, marjasavikka, tsinnia-sekoitus.

Laventeli ja ruusupapu ovat vielä itämättä, mutta muut ovat jo lähteneet kasvuun, toiset nopeammin, toiset hitaammin. Pian aion osaa taimista alkaa vähitellen totuttamaan kasvihuoneeseen aluksi lyhyitä hetkiä kerrallaan. Toukokuun alussa kylvän vielä muutamia esikasvatettavia, ja sen jälkeen onkin suorakylvöjen vuoro. Teitkö sinä kylvöjä huhtikuussa? Ja jos teit, niin mitä kylvit?

Lopuksi muistutan vielä blogissani käynnistä olevasta ihanista köynnöskasveista kertovan kirjan arvonnasta. Käyhän kurkkaamassa, jos et ole vielä osallistunut. :)

Rentouttavaa sunnuntaita!

34 kommenttia:

 1. Kovasti siellä on jo kasvit kasvaneet purkeissa.
  Iloista Vappua teille.

  VastaaPoista
 2. Kovastippa oot kylyvöksii tehny, toivotaan onnistumista kasvatukseen.
  Mukavoo viikonvaihetta ja vappuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ulla! Hauskaa sunnuntai-iltaa ja mukavaa vappua sinulle!

   Poista
 3. On sinulla monenlaista tulossa kesäksi. Toivottavasti onnistuvat! On niin huolellisessti merkitty kaikki. Taidat olla aika järjestelmällinen ihminen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kieltämättä järjestelmällisyydestä ja usein pyrin siihen, koska se helpottaa monia asioita. Välillä se kuitenkin myös unohtuu.:)

   Poista
 4. Upeaa kasvua näyttää olevan.
  Iloista vappua!

  VastaaPoista
 5. Monenlaista on tulossa! Nauriin ja lantun esikasvatus on minulle uutta asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin aiemmin ajatellut niitä suorakylvettäväksi kuten porkkanat yms., mutta jostain luin, että ne voi hyvin esikasvattaakin sadon aikaistamiseksi ja ajattelin kokeilla. Saa nähdä, miten käy. Ainakin toistaiseksi ovat kasvaneet kivasti ja kestäneet koulimisen hyvin.

   Poista
 6. Ahkerana olet ollut. Hienolla mallilla kaikki ja mikä lajikirjo. KosKaan ei voi olla liikaa kukkia!
  Toivottavasti olette tervehtyneet.
  Mukavaa sunnuntaita ja ensi viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kukkia ei tosiaan koskaan voi olla liikaa.:) Parempaan päin meillä jo vointi onneksi on, kahdella nuorimmaisella on vielä kuumetta ja minulla pientä lämpöä, mutta voiton puolella jo ollaan muutaman päivän takaiseen verrattuna. Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 7. Jos vaan on tilaa esikasvatella, niin mikä ettei, kesällä saa olla väriä ja kukkivaa. Minulla on myös noita purnukoita lähes joka huoneessa, missä vaan valoa on saatavilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden esikasvatusten myötä talvikin tuntuu kuluvan nopeammin, kun kevät tulee sisälle niin varhain.:)

   Poista
 8. Siemenpurkkejä on täälläkin ja mielelläni ne siirtäisin jo huonetiloista kasvihuoneeseen. Sen verran viileää on kuitenkin, että säästäväisenä en lämmityslaitetta vielä henno laittaa siellä päälle.
  Kukkia ei tosiaan voi olla koskaan liikaa.
  Mukavaa sunnuntain jatkoa ja lähestyvää vappua sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä osa perennan taimista kävi tänään ensimmäisen kerran kasvihuoneessa totuttelemassa, mutta ne haettiin yöksi sisälle. Yritän nuo perennat saada sisältä ensimmäisinä pois. Mukavaa sunnuntai-iltaa ja iloista vappua sinulle!

   Poista
 9. Oi mikä määrä kylvöksiä! Toivottavasti kasvavat kaikki hyvin! Mukavaa sunnuntaita♥

  VastaaPoista
 10. Itse päätin olla tänä keväänä maltillinen esikasvatettavien osalta, ja kerrankin olen pysynyt päätöksessäni. Nyt kuitenkin ajattelin kylvää piakkoin tuoksuherneet esikasvatukseen, jotta ehtii sitten kukinnastakin nauttia. Tsemppiä karaisuvaiheeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Karaisuvaiheessa tosiaan riittää kannettavaa suuntaan ja toiseen. Osa perennoista kävi tänään ensimmäisen kerran kasvihuoneessa. Tarkoitus olisi nuo perennat saada ensimmäisinä ulos. Tuoksuherneet ovat kyllä ihania! Kivoja kylvöhetkiä!

   Poista
 11. Täällä kans kylvökset valtaavat keittiön. Olisipa yksi huone, mihin voisi kylvää oikein paljon kaikkea. Mutta pakko rajottaa. Loput suoraan maahan, kun sopivasti lämpenee. Vielä on vähän luntakin maassa. Tosin hyvin vähän enää, mutta märkää on. Ai niin. Jotain kyllä täytyy vielä ensi kuussa kylvää sisällekin. Heh. Apua! Tila loppuu...taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tilan loppuminen on tuttu tunne. Koskaan ei tunnu tilaa olevan tarpeeksi!:D

   Poista
 12. Wau,suuri määrä kasvatettavaa.Itse laitoin vain chiliä,paprikaa ja tomaatin taimia muutaman.Jää nähtäväksi tuleeko mitään satoa...Kovin ovat pieniä vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kasvuaikaa on vielä rutkasti jäljellä, hyvin ehtivät kasvaa. Toivottavasti saat runsaan sadon!:)

   Poista
 13. Sinulla on paljon kiinnostavia kasvunodotuksia.

  VastaaPoista
 14. Hieno määrä esikasvatettavaa! Minusta aina käy niin, että kylvää varmuudeksi vähän enemmän ja sitten kaikki itää :) Mutta hyvä jos on tilaa kaikelle, niin ei tarvitse alkaa karsimaan, sehän vasta kamalaa olisikin.
  Huhtikuussa tuli kylvettyä 13 lajiketta, eli puolet vähemmän kuin sulla :D Pääosin kesäkukkia, mutta myös muutama hyötykasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Karsimista tosiaan ei raaskisi tehdä. Lisäksi epäilen, että joitain taimia tässä ehtii vielä kuolla ennen kesäntuloa, joten hyvä olla niitä vähän varastossa.:)

   Poista
 15. Sulla onkin runsaasti taimia. Minä olen tänä keväänä onnistunut olemaan melko maltillinen, väittäisin jopa, että liiankin maltillinen. Mutta sehän tarkoittaa vain sitä, että voin ostaa enemmän valmiita taimia! Mukavaa loppuviikkoa sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Paljon tuli tosiaan tänä keväänä tehtyä kevätkylvöjä. Välillä on kyllä ihan kiva ostaa valmiitakin taimia. Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!:)

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...