keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Puutarhailta

Eilen oli jälleen Toivalan Hankkijalla keväisin järjestettävä Puutarhailta, johon itse osallistuin nyt toista kertaa. 

Savon ammattiopiston pisteessä oli esillä kauniita kukkakimppuja, joita sai myös ostaa kotiinviemisiksi.

Tällä kertaa ohjelmassa oli ensin tutustumista esittelypisteisiin, joissa tietoa ja ideoita olivat jakamassa mm. Hyötykasviyhdistys, Kuopion Puutarhaseura ry, Pitkälahden puutarhakerho, Savon ammattiopisto, Heimosen Puutarha, Wolf-Garten, Päivin Kukka-Aika ja Etelä-Siilinjärven asukasyhdistys. Tämän jälkeen vuorossa olivat mielenkiintoiset luennot pensaiden ja puiden hoitoleikkauksista, kesäkukkien ja hyötykasvien käytöstä kotipuutarhassa ja kotipuutarhan kasvinsuojelusta. Osallistujien kesken arvottiin myös mukavia puutarha-aiheisia palkintoja. 

Lisää Savon ammattiopiston taidonnäytteitä.

Pitkälahden Puutarhakerho oli tuonut esille erilaisia puutarhakoristeita.

Pienen hyötypuutarhan voi tehdä esim. parvekkeellekin ruukkuistutuksina.

Tapahtumasta mukaan tarttui taas hyviä kasvien hoitovinkkejä, iloista kevätmieltä ja paljon kivoja ideoita omaan puutarhaan. Tällaiset puutarhatapahtumat ovat tervetullutta piristystä lumien sulamista odotellessa. Oletko sinä käynyt jo tänä keväänä jossain puutarhatapahtumassa tai oletko menossa sellaiseen?

Valoa ja iloa viikkoosi!

48 kommenttia:

 1. En ole käynyt. Ihan täällä vaan itsekseni odottelen lumien sulamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti alkaisivat jo sulamaan! Täällä tuli tänään vielä lisää lunta ja huomennakin taitaa olla samanlainen keli.

   Poista
 2. Olipa varmasti kiva tapahtuma!
  Itse en ole käynyt missään puutarhatapahtumassa ja tuskin tulee mentyäkään. Oma 'puutarha' kun rajoittuu parvekkeeseen. Ihailen kyllä aina ihmisten kauniita pihoja ja haaveilen omasta pienestä pihasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ihan kiva aloitus keväälle. Parvekkeellakin voi kasvattaa vaikka mitä ihanaa.:)

   Poista
 3. Ihania tuollaiset puutarhaillat. Osallistun mahdollisuuksien mukaan puutarhatapahtumiin. Kukkasidontakursseilla, joita joissakin puutarhamyymälöissä järjestetään, käyn myös usein. Seuraavaksi odottelen Turun puutarhamessuja🌱 Mukavaa viikon jatkoa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä katselin myös äskettäin läheisen kukkakaupan kukkakimppukurssia, mutta en vielä saanut aikaiseksi lähteä. Ehkä sitten joskus.:) Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

   Poista
 4. Kivan näköinen tapahtuma ja ihania kuvia. Huomenna tällä seudulla olisi puutarhailta, johon meinasinkin osallistua :) Mukavaa päivää Siulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauskaa puutarhailtaa ja ihanaa loppuviikkoa Sinulle!<3

   Poista
 5. Vaikuttaapa oikein kivalta tapahtumalta. Mutta tuo pöllö on jo aika pelottava, mahtava siipien väli ainakin näin kuvasta katsomalla. Mun pitäis kyllä käydä jollain kurssilla, niin kukat ja kasvitkin pärjäisivät pihamaalla. Meillä on vilkas puutarhayhdistys asuinalueella, mutta ovat niin edistyksellisiä että en tohdi mennä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pöllö oli tosiaan aika iso, siipiväli varmaan ainakin metrin ellei ylikin. Minä ajattelin alkuun ihan samalla tavalla puutarhayhdistystoiminnasta.:) Ei siellä kuitenkaan kaikki varmastikaan ihan asiantuntijoita ole ja ilahtuvat takuulla uusista jäsenistä. Rohkeasti mukaan vain, jos siltä tuntuu.:)

   Poista
 6. Varmasti antoisa tapahtuma, josta jää pureskeltavaa pitkäksi aikaa.
  Joka vuosi päätän mennä vastaavaan tilaisuuteen, mutta jostain syystä ne ovat jääneet väliin. Lahden pihamessuille on liput, silloinkin kalenteri on täynnä, mutta yritän mennä.
  Mukavaa keskiviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tuo jäi aiemmin väliin, mutta kun viime vuonna vihdoin itseni sinne sain, aion yrittää käydä jatkossakin. Lahden messuille olen minäkin menossa. Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 7. Jes, olit saanut juuri niistä kuvat, mistä minä en :) Paitsi tuo pöllö on meillä molemmilla. Oli ihan pakko laittaa sen kuva omaankin postaukseen, sillä pöllö on meidän perheen sisäpiirijuttu :D Oli siellä muuten paljon väkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva puutarhailtapostaus on sinullakin! Paljon oli tosiaan osallistujia, suosittu tapahtuma.:)

   Poista
 8. Vielä ei ole osunut kohdalle tapahtumia. Niitä kyllä kaipaisi, niistä kun saisi kivasti kevätfiilistä, siihen kun pakkasten keskellä on muuten vaikea virittäytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset tapahtumat ovat tosiaan hauskaa piristystä arkeen.

   Poista
 9. Mukava tapahtuma ja kauniita kukkakimppuja. Kiva tapa inspiroitua! Vielä en ole käynyt tapahtumissa, mutta lauantaina odottaa edessä kauden avaus Tukholman puutarhamessuilla. En malta odottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, varmasti upeat messut luvassa! Mielenkiinnolla odotan kuvia.:)

   Poista
 10. Tuollaiset inspiraatioillat ovat kivoja.

  VastaaPoista
 11. Kiitos tästä kauniista postauksesta!
  Toivala ei ole meistäkään kaukana, mutta tällä kertaa kuitenkin liian kaukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä!:) Ai sinäkin olet jostain täältä seudulta.:)

   Poista
 12. Takuulla mukava tapahtumma. Vielä en ole missään käynyt mutta Kevät messuille olisi aikomus mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tosiaan hauska kevätkaudenavaus.:) Minäkin odotan Kevätmessuja.

   Poista
 13. Tuollaiset olisi kivoja tapahtumia, mutta ei ole ollut täällä. Upea tuo pöllö :)

  VastaaPoista
 14. Ihanat nuo harmaat korit missä istutuksia. Pitääkin seurailla jos täälläkin olisi jotain tapahtumia. No sinne Lahteen ainakin sitten. Tuntuu vaan hassulta,kun lunta tuiskuttanu paripäivää et oikeesti on kevät jo näin pitkällä. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosi turhauttavaa on tuo lumen tulo, kun mieli on jo ihan keväässä ja kinokset vaan kasvavat. Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 15. Aivan kiva tapahtuma sinulla Ja niin kauniita kukka asetelmia.Minä en ole käynyt täällä, Mutta Lahden piha ja puutarha messuille on liput odotan niitä kovasti :)

  VastaaPoista
 16. Hyviä tapahtumia, täällä olisi huomenna Puutarhayhdistysten järjestämä tapahtuma, mutta oma menemiseni taitaa nyt jäädä väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki tällaiset tapahtumat ovat tosiaan tervetulleita kevättunnelman luojia.

   Poista
 17. Kivoja tuallaaset tapahtumat. Aina niistä jotaki ireoota löytää. En maitokauppaa kauempana oo ollu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat tosiaan mukavia ja aina jotain uutta tarttuu mieleen.

   Poista
 18. Tuollainen salaattiruukku olisi ihana. Itsellä tahtoo jäädä puutarhamessutkin väliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo salaattiruukut olivat minustakin hauskoja. Samalla pöydällä oli jaossa istutusohjeita esim. mojitoruukkuun, kalalle sopivien mausteiden ruukkuun jne.

   Poista
 19. Ihana tapahtuma! Mukavaa puutarhatekemistä, kun odotellaan lumien sulamista. Itse olen ensi viikolla menossa kahteen pääsiäisasetelmakurssille :) En osannut valita, niin menin molempiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja kursseja sinulla luvassa! En minäkään olisi varmasti osannut välitä, kun kaikki tuollaiset kurssit ja tapahtumat ovat niin kivoja. :)

   Poista
 20. Mukava tapahtuma! Kivaa puuhastelua kevään odotteluun:) Hieno tuo pöllö j ihania kimppuja! Ihan kohta ollaankin jo kunnolla keväässä! Mukavaa päivää❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Luulisi tosiaan, että pakkohan tuon lumisateen olisi jo pian loppua ja alkaa vihdoin nuo kinokset sulamaan. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!❤

   Poista
 21. Täälläpäin ei ainakaan tietääkseni järjestetä puutarhatapahtumia. Pitäisikin ruveta seuraamaan Kuopion tapahtumia, eihän täältä sinne kauaa ajele. Tuo kuulostaa oikein kivalta tapahtumalta. Mä haaveilen puutarhamessuille lähdöstä, mut saa nähdä tuleeko kuitenkaan lähdettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin kiva mennä vaikka yhdessä, jos tällä seudulla olisi joku kiinnostava tapahtuma.:)

   Poista
 22. Varmasti mukava tapahtuma.
  Kauniita kimppuja.
  Oi, tulisi jo kunnolla kevät ja lumet sulaisi pois!
  Mukavaa viikonjatkoa Tiiu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Samasta haaveilen minäkin ja ärsyttää aina, kun sääennusteessa luvataan väärin lisää lunta ja kylmää. Toivottavasti nyt lämpenisi jo ihan pian. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

   Poista
 23. Ihana tapahtuma, kauniita kukkia ja puutarha kalusteita.

  VastaaPoista
 24. On ollu mukava tapahtuma siellä. Kumpa tännekkin rantautus!
  Kauniit kimput.
  Kiitos messulipuista, tulivat perille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisia tapahtumia ei tosiaan voi olla liikaa. Toivottavasti sielläkin suunnalla järjestettäisiin vastaava. Hyvä, että liput tulivat perille! Mukavaa messureissua!

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...