keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Lintuvieraita

Olen harmitellut koko talven pihapiirimme lintulajien vähäistä määrää. Lintulaudan vierailijat ovat nimittäin rajoittuneet lähinnä tali- ja sinitiaisiin, ja lisäksi päivittäin pihalla on käynyt harakoita säksättämässä. Nyt pihlajiimme oli kuitenkin saapunut tilhiparvi ruokailemaan. Itse en tosin näitä päässyt näkemään, sillä ne kävivät ollessani töissä, eivätkä enää viikonloppuna tulleet uudestaan, vaikka kuinka kameran kanssa odotinkin. Onneksi mieheni sai näistä kauniista linnuista muutamia kuvia, jotka on tosin otettu ikkunan läpi, joten tarkkuus ei ole kaikissa aivan huippuluokkaa. Siltikin mieltäni lämmittää, että tilhet ovat vihdoin löytäneet tännekin!:)

Iloista keskiviikkoa!

P.s. blogissani on käynnissä vielä muutamien päivien ajan Lahden Pihapiiri-messujen lippuarvonta, johon voit osallistua kommentoimalla kyseistä postausta.

58 kommenttia:

 1. Mukava kun tilhet löysivät teillekkin. Se on kaunis lintu ja helinä vuan kuuluu kun ne lentelööt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilhet ovat tosiaan oikein kauniita. Niitä ei ole aiemmin meillä näkynytkään. Toivottavasti tulevat uudestaankin.

   Poista
 2. Tilhet on niin kivoja katsottavia:) Meillä ei ole pihassa niitä nyt näkynyt, mutta kun kävin taannoin lasten kanssa luistelemassa koulun jäällä, niin siellä niitä oli pihan pihljassa.

  VastaaPoista
 3. Ihania lintuvieraita! Tilhiä ei ole näkynyt meidän pihapiirissä vuosiin, harmi��
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli ensimmäinen tilhien vierailu meillä. Toivottavasti ne löytäisivät tiensä teillekin. Mukavaa keskiviikkoiltaa!

   Poista
 4. Suloisia vieraita! Leppoisaa loppuviikkoa❤

  VastaaPoista
 5. Hienot otokset. Sama täällä lintuja on ollut todella vähän. Eilen kuukin mustarastaan laulun. Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mustarastaan laulu on kyllä yksi kauneimmista. Hyvää viikon jatkoa sinullekin!

   Poista
 6. Tilhet ovat kyllä hienoja. Harvoin niitä näkee, mutta minullakin sattui kerran olemaan kamera sopivasti lähettyvillä kun kotimme ikkunan ulkopuolella olevassa puussa istui kymmeniä tilhiä pihlajanmarjoja syömässä ja sain upeita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilhet ovat tosiaan upeita lintuja. Kiva, että niitä liikkuu teilläkin päin!:)

   Poista
 7. Tilhet ovat ihania. Olen muuten aivan samaa ihmetellyt, että missä ne lintumäärät ovat olleet tänä talvena. Viime talvena lintuja oli vaikka kuinka paljon erilaisia, mutta tänä vuonna selvästi vähemmän vaikka eväisiin on panostettu enemmän. Nyt onneksi hömötiaiset ja mustarastaat ilahduttavat päivittäisillä vierailuillaan tali- ja sinitiaisten lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin lintuja on tänä vuonna ollut selkeästi vähemmän kuin aiemmin, vaikka täälläkin tarjoilut ovat olleet monipuolisemmat kuin ennen. Toivottavasti tämä on vain yhden vuoden ongelma ja ensi talvena olisi taas vilkkaampaa lintulaudalla. Hömötiaiset ja mustarastaat ovat ihania!

   Poista
 8. Voi, ihanaa! <3 Jostain syystä meilläpäin alkutalvesta pyörineet tilhimassat ovat pääosin kadonneet maisemista. Marjat taisivat loppua kesken, vaikka niitä näyttikin syksyllä olevan tosi paljon tarjolla. Enää jokunen pikkuparvi liikkuu seudulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, te olettekin saaneet nauttia tilhistä oikein kunnolla! Meillä oli pihlajanmarjat koskemattomina puissa ja tuon yhden vierailun jälkeenkin jäi vielä reilusti syötävää.

   Poista
 9. Syksyllä niitä oli iso parvi täällä monta päivää, sen koommin ei ole näkynyt. Onkohan ne nyt takaisin pohjoiseen muuttamassa? Kävisivät tässäkin pyörähtämässä, pihlajissa olisi vielä paljon marjoja tarjolla :) Iloista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä ei syksyllä näkynyt yhtään, mutta onneksi tulivat nyt. Toivotaan, että ne löytäisivät vielä sinnekin! Iloista keskiviikkoiltaa!

   Poista
 10. Ihanat tilhet meidänkin pihapiirissä niitä oli paljon nyt muita pikkulintuja on näkynyt vähäsen. Mukavaa keskiviikkopäivää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lintuvieraat ovat kyllä tosi kivoja. Mukavaa keskiviikkoiltaa sinulle!

   Poista
 11. Tilhet o puuttunu meiränki pihalta. Muina vuasina, non käyny tyhyjäämäs orapihilajapuun marioosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillisen vähän on kyllä lintuja tänä talvena näkynyt. Mihinköhän lie menneet.

   Poista
 12. Tilhet ovat ihania pihavieraita!
  Täällä ovat vierailleet ahkerasti tänäkin talvena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilhet ovat minustakin ihania! Ne ovatkin näköjään olleet talven vietossa siellä teillä.:)

   Poista
 13. Hyvät kuvat tilhistä. Eräänä talvena minäkin onnistuin kuvaamaan monikymmenpäisen tilhiparven omenapuussa. Samaan aikaan oli toinen tilhiparvi takapihan pihlajassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noin iso tilhiparvi on varmasti hienoa katseltavaa. Tässä parvessa oli noin kymmenen yksilöä.

   Poista
 14. Tilhi on komea lintu.
  Hieno tuo viimeinen, marja suussa, kuva.

  VastaaPoista
 15. Ihanat kuvat ♥
  Ei ole meilläkään käynyt yhtä paljon eri pikkulintulajeja ruokinnalla kuin aiempina vuosina. Mistähän mahtaa johtua, sillä ruokintaankin on panostettu ihan yhtä lailla kuin ennenkin. Tilhiäkään en ole onnistunut näkemään kuin kerran. Kävivät isona parvena ilahduttamassa meitä ja tyhjensivät etu- sekä takapihalla kasvavat pihlajat marjoistaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jonnekin ovat tosiaan pikkulinnut kadonneet täksi talveksi. Toivottavasti ensi talvena ne vierailisivat taas runsaslukuisemmin.:)

   Poista
 16. Ihania lintuvieraita! Kauniita kuvia, kuin jostain kirjasta!

  VastaaPoista
 17. Owww so sweeeet ...❤️ Love Ria x

  VastaaPoista
 18. Hienoja kuvia lintuvieraista. Meidän lintulauta on suurten kuusten lähellä ja kuusten tuoma suoja on houkutellut paikalle jos jonkinlaista lintua. Luontoportin sivustoja apuna käyttäen niitä on koitettu tunnistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oi, kuulostaa ihanalta tuollainen lajien runsaus. Itsekin mietin, pitäisikö perustaa toinen ruokintapaikka tontin perälle, jos se houkuttelisi vähän arempiakin lajeja syömään.

   Poista
 19. Onpa hienot kuvat. Ensimmäisenä ei tulisi mieleen, että ne on otettu ikkunan läpi. Meidän pihamaalla melskaa sekalainen seurakunta lintuja, mutta en tunnista kuin kardinaalin. Se on aika helppo, kun lintu on kokopunainen :)

  Mukavaista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kardinaali on kyllä upea. Kuvissa olen niitä nähnyt. Jospa pääsisin joskus näkemään luonnossakin.:) Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

   Poista
 20. Linnut ja kukat ovat sellaisia ihania mielenvirkistäjiä.

  VastaaPoista
 21. Tilhet on niin ihania :) Hyvä että niille riittää ruokaa. Harmi kun täällä ei ole näkynyt tänä talvena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän tilhistä tosi paljon. Pihlajanmarjoja on kyllä tänä talvena ollut puissa valtavasti.

   Poista
 22. Oih, täällä kanssa tutkailen tuota lintulautaa ja ei näy tilhiä. Ihan mahtavat kuvat <3 Luonto on vaan niin kaunis kaikkine olentoineen. Ihana liittyä lukijaksi tänne blogiisi, kun tuon kosmen ja muun lisäksi kaikenlainen maan möyriminen on lähellä sydäntä :) Ps. Kiitos ihanasta kommentista, piristi!

  Oikein hyvää viikonloppua sinne!

  Maarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Kiva, että kommenttini ilahdutti. Positiivista palautetta on aina ihana saada.:) Oikein hyvää viikonloppua sinullekin ja tervetuloa lukijaksi!

   Poista
 23. Tilhet on kauniita. <3 Tänä talvena linnut ovat vältelleet meidän pihaa ruokatarjoilusta huolimatta. Raukoille ei ole täällä nyt oikein suojaa, kun pensasaitamme leikattiin viime vuonna alas. Toivottavasti ensi talvena saisimme taas ihastella lintuvieraita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilhi on tosiaan upea lintu. Toivotaan, että ensi talvena linnut tulisivat teillekin vierailemaan ja jo kesälläkin, tottakai! Niiden touhuja on lastenkin hauska katsella.:)

   Poista
 24. Vallan upeat kuvat mieheltäsi!
  Tilhiä ei vain voi katsella liikaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen ihan samaa mieltä, niitä voisi katsella vaikka kuinka kauan.:)

   Poista
 25. Tilhet ovat kauniita ja kauniita ovat kuvasikin! En ole koko talvena nähnyt ainuttakaan tilheä, missä lie luuraavat! Ja kohta jo odotellaan mustarastaan laulua ja peipposia! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei tosiaan ole enää kauaa, kun kesän linnut ovat jo täällä. Ihana kevät! Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 26. Ihanat tilhet ! Tulee hyvä mieli pitkäksi aikaa kun on nähnyt niitä ❤️❤️❤️
  Kiitos kuvista ja mukavaa perjantaita.

  VastaaPoista
 27. Ihania pallukoita, persoonallisen näköisiä lintuja :)

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...