maanantai 20. maaliskuuta 2023

Huonekasvien kuulumisia, osa 2/2

Viime viikolla kirjoittelin huonekasviemme kuulumisista ja jo aiemmin pullopuutarhamme ja siemenestä kasvattamani avokadopuun kuulumisista. Tänään jatkan vielä samasta aiheesta amppelissa ja kasvitelineessä viihtyvien huonekasviemme osalta. Kasvitelineessä meillä on ollut marraskuunkaktuksia jo muutaman vuoden ajan. Viime keväänä vihersisustin olohuonettamme vähän uusiksi ja nostin osan viherkasveista itse tekemiini amppeleihin. Tässäpä näiden amppeleissa ja kasvitelineessä ilahduttavien huonekasviemme kuulumisia!

Kääpiökissus viihtyy amppelissa.

Käpytillandsia on ilahduttanut jo neljä vuotta tässä roikkuvassa lasipallossa. Suihkuttelen sitä vedellä noin kerran viikossa tai kahdessa.

Eriväriset marraskuunkaktukset on nostettu kasvitelineeseen.

Amppeleissa roikkuvat vasemmalta oikealle kirjavalehtinen juoru, hopeaköynnös ja kultaköynnös.

Tässä vielä olohuoneemme ikkunan edustan yleisilmettä

Kuten muutkin huonekasvimme, nämä amppeleissa ja kasvitelineessä viihtyvät kasvit ovat osoittautuneet sinnikkäiksi selviytyjiksi. Näistä kääpiökissus tarvitsee kastelua vähän tiheämpään kuin muut, mutta sen lehdet alkavat herkästi nuupattaa kuivahtaessaan, joten viimeistään silloin olen muistanut pitää siitä huolta kesäisten puutarhakiireiden keskelläkin. Samantyylisiä amppeleita ajattelin tehdä keittiöömmekin tässä kevään aikana, joten postailen keittiömme uudesta, vihersisustetusta ilmeestä myöhemmin lisää.:)

Aurinkoista uutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...