maanantai 13. maaliskuuta 2023

Huonekasvien kuulumisia, osa 1/2

Vain osa huonekasveista pärjää meillä, sillä niiden kanssa en ole yhtä hyvä kuin puutarhassa. Välillä huonekasvimme kärsivät kuivuudesta, kun etenkin parhaimman pihakauden aikana unohdan kastella niitä. Talvella taas saatan sortua hoitamaan niitä liikaakin, ja moni huonekasvimme on kuollut liikakastelun vuoksi, vaikka kuinka yritän sitä välttää. Lisäksi etenkin talvisin kotimme haasteena osalle kasveista on kuiva sisäilma. Meille onkin vakiintunut tietty, sinnikkäiden huonekasvien joukko, joka selviää näissä haastavissa olosuhteissa.:)

Viirukirjotähdet ja pikkuinen rahapuu viihtyvät yhdessä.

Pullojukka on yksi uusimmista huonekasveistani.

Palmuvehka on aivan mahtava! Se on nyt jo reilun vuoden pärjännyt meillä ikkunattomassa tilassa, jossa se altistuu ulko-oven läheisyyden vuoksi välillä kylmälle vedollekin.

Kukkivia huonekasveja meillä on vain vähän. Yksi niistä on kirjohuisku, jonka komea kukinto ilahdutti talvella usean kuukauden ajan.

Keihäsanopinkieli on yksi suosikeistani. Se on minusta hauskannäköinen, ja se selviää todella vähällä hoidolla.

Kanariantraakkipuun olen kasvattanut siemenestä. Tänä talvena suureksi harmikseni sen latva katkesi lasten leikeissä ja uutta kasvua ei ole enää tullut. Saa nähdä, mitä sille jatkossa käy. Onneksi minulla on pienempi taimi myös kasvamassa, joten tarvittaessa saan tämän isomman sitten korvattua sillä.

Pylväskaktus ja tyräkki kasvavat samassa ruukussa.

 

Aiemmin postailin myös siemenestä kasvattamani avokadopuun ja pullopuutarhan kuulumisia.

Kaunista uutta viikkoa!

2 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...