torstai 23. helmikuuta 2023

Pullopuutarhan kuulumisia

Perustin viime keväänä pullopuutarhan, johon istutin käpäläsaniaisen, pennimuorin ja maaorkidean. Edellä olevasta linkistä löytyy tarkemmin tietoa pullopuutarhan perustamisesta. Ihan ensimmäisinä viikkoina huomasin puutarhassa olevan vähän liikaa kosteutta, jonka vuoksi raotin silloin sen korkkia pariksi päiväksi päästääkseni ylimääräisen kosteuden pois. Tämän jälkeen suljin korkin tiiviisti ja pullopuutarha on saanut olla siitä lähtien ihan omissa oloissaan välillä olohuoneemme pöydällä, välillä taas pohjoisen suuntaan olevien olohuoneen ikkunoiden edessä.

Pennimuori on vallannut pullon toisen reunan.

Vuoden aikana pullopuutarhassa sekä pennimuori että käpäläsaniainen ovat kasvaneet selvästi ja käpäläsaniainen kurottelee korkin alareunaa. Niiden kummankin lehtiä on myös ehtinyt kuihtua ja näitä pudonneita lehtiä on joitakin kertynyt mullan pinnalle. Osa kuivista lehdistä on tarttunut lasin sisäpuolelle ja olen miettinyt, raaskisinko avata pullon ja puhdistaa lasin vai annanko systeemin kuitenkin säilyä täysin suljettuna. Suureksi ilokseni myös maaorkidea on edelleen hengissä. Sen selviytymistä jännitin eniten, mutta sekin näyttää viihtyvän pullossa.

Toisella puolella kirjavalehtinen maaorkideakin on ehtinyt jo vähän kasvaa. Sen takana näkyy käpäläsaniaista, jonka yksittäinen rusehtava lehti on etualalla liimautunut pullon sisäpuolelle.

Pullopuutarha on ollut todella vaivaton ja helppo vihersisustuselementti. Minulla huonekasvien kastelu tuppaa olemaan epäsäännöllistä, sillä talvikaudella herkästi hoidan ja kastelen huonekasveja vähän liikaakin ja kesällä taas puutarha vie niin mennessään, että saatan unohtaa kasteluhommat, kunnes huonekasvien lehdet jo nuupattavat. Pullopuutarhaa ei ole kuitenkaan tarvinut alun jälkeen hoitaa mitenkään, joten se on ollut erinomainen valinta meille.

Kauniita pakkaspäiviä!

2 kommenttia:

  1. Sinun pullopuutarhasi voi kyllä ihanan vihreästi! Minun omani ei näytä lainkaan tuolta, täytynee kokeilla jotain uusia kasveja sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yllättävän hyvin nuo tosiaan viihtyvät pullossa. Olin varma, että ainakin maaorkidea kuolisi, kun se taitaa olla vähän nirso kasvuympäristön suhteen. Kannattaa tosiaan varmaan kokeilla vaihtaa uudet kasvit, jos ne pärjäisivät pullossa paremmin.

      Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...