maanantai 14. marraskuuta 2022

Marraskuun satoa

Tänä syksynä melko lämmintä on riittänyt pitkään ja pakkasöitä on ollut meilläpäin tähän mennessä vain muutamia yksittäisiä. Niinpä satokausikin ollut meillä pitkä. Nyt marraskuussakin olemme saaneet jonkin verran satoa puutarhasta. Lehtikaali ja mangoldi vihertävät edelleen ja niistä onkin lehtiä päätynyt mm. erilaisiin paistoksiin ja piirakoihin. Viikonloppuna napsin talteen myös viimeiset pikkuiset parsakaalien sivukukinnot. Myös viimeiset perunat nostin puutarhamme lavasta ja mökkipalstaltamme kasvimaalta viime viikolla. Samoin viimeiset palsternakat olivat nostovuorossa muutama päivä sitten. Maa-artisokkaakin olemme kaivelleet maasta nyt marraskuun aikana, ja vielä sitä olisi hyvin jäljellä. Viikonloppuna levittelin maa-artisokkalavan päälle lehtiä hidastamaan maan jäätymistä, jotta voimme jatkaa sadonkorjuuta vielä vähän pidempään, vaikka sääennusteen mukaan pian alkavatkin pakkaset.

Kotipihan perunamme ovat monesti olleet rupisia, mikä ei toki haittaa, kun perunat kuorii.

Mökkipalstan perunat sen sijaan ovat ihan priimaa laatua. Viimeiset perunat nostimme mökkipalstan kasvimaalta viime viikonloppuna.

Palsternakat jäivät tänä vuonna tavanomaista pienemmiksi, vain noin 3 cm:n paksuisiksi. Yleensä olen kasvattanut ne syyskylvöistä, mutta nyt ensimmäistä kertaa syyskylvetyt siemenet eivät lähteneetkään kasvuun ja jouduin tekemään keväällä uusintakylvöt.

Viikonlopun suppilovahverosaalista


Myös omilla ananaskirsikoilla ja tomaateille olemme saanet herkutella vielä. Näitä molempia keräsin viime kuussa kasvihuoneen tyhjentämisen yhteydessä sisälle jatkokypsymään. Sienestämässäkin olemme käyneet vielä ahkerasti ja erityisesti suppilovahveroita on kertynyt taas hyvin talven, kevään ja varmasti vielä ensi kesänkin sieniruokia varten.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...