tiistai 22. marraskuuta 2022

Mökkipalstan kuulumisia ja askartelumateriaaleja

Reilu viikko sitten kävimme taas mökkipalstallamme. Tällä kertaa lähinnä valmistelimme paikkoja talvea varten. Myös kasvimaata laajensimme parilla neliöllä helpottamaan kevättöitä. Enemmänkin sitä olisi voinut laajentaa, mutta parempi tuokin kuin ei mitään. Mies jatkoi raivaushommia metsän puolella ja polttopuitakin teimme taas jonkin verran. Pajuja keräsin aikeenani tehdä jälleen talven aikana erilaisia punontatöitä niistä. Myös havuja keräsin mm. kransseja ja muita havutöitä varten ja itse asiassa kaadoimme myös pienen kuusen kesäkeittiöön tuomaan jo jouluista tunnelmaa. Sammalta napsin metsästämme jouluisia kukka-asetelmia ajatellen ja jonkin verran keräsin myös käpyjä ja harmaantuneita oksia koristetarpeiksi.

Kuvia minulla ei valitettavasti tullut otettua käyntimme aikana. Tässä viime keväänä otetussa kuvassa näkyvä kasvimaan alue on melkein kokonaan varattu aiemmin syksyllä istuttamilleni valkosipulinkynsille, ilmasipuleille, parsalle ja ruohosipulille. Pari neliömetriä tätä saimme nyt syksyllä laajennettua, mutta keväällä kasvimaan ala pitäisi varmastikin kaksinkertaistaa, jotta tilaa on tarpeeksi.


Tällä viikolla yritän jossain välissä ehtiä jo tehdä jouluisia asetelmiakin ja käyttää keräämiäni luonnonmateriaaleja niihin. Laittelenkin niistä kuvia, kunhan saan jotain valmiiksi!

Kivaa tiistaita!

4 kommenttia:

 1. Mökkipalsta? Onko lähellä ihanaa puutarhaanne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuisen yli 50km on etäisyyttä, joten ihan näppärän matkan päässä vielä.:)

   Poista
 2. Ihana tuommoinen palsta. meillä on hiekkapohjainen männikkötontti, jossa ei kasva mikään kunnolla. Metsuri kaatoi nyt neljä isoa mäntyä ja kaupungin puolelta 7 puuta - nyt meille paistaaa edes aurinko. Tekisi mieli ensikesänä laittaa kasvihuone tai pieni kasvimaa johonkin tontin aurinkonurkkaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oi, toivottavasti valoisuuden lisääntyminen auttaa! Ja jos isoihin maanparannushommiin ei viitsi ryhtyä, niin ainakin lavatarhassa tai kunnon kohopenkeissä voisikin monet kasvit viihtyä.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...