perjantai 25. marraskuuta 2022

Kesän muistoja - seitsemän suloista puutarhahetkeä viime kesältä

Tuodakseni piristystä marraskuisen harmauden keskelle kävin läpi viime kesän puutarhakuviani ja valitsin niistä muutamia itseäni eniten sykähdyttäviä. Näiden kuvien selaamisesta tuli kyllä tosi hyvä mieli. Jotenkin talvikuukausina pääsee vähän unohtumaan, mitä kaikkea ihanaa puutarhasta kesällä löytyykään. Siispä tässäpä muutamia kuvia puutarhastamme tuomaan pilkahduksen viime kesän auringosta ja vehreydestä tänne harmaan marraskuun keskelle!

Kesäkuussa tarha-alppikärhö 'Albina Plena' oli suloisessa kukassa Sydänpolun portilla. Etualalla mesimarjat ja metsämansikat levittäytyvät kukkamattona.

Alkukesän aurinko siivilöityy ihanasti lehvästön läpi. Laukat aloittelevat kukintaansa O-penkissä ja alppiruusut kukkivat taustalla.

Etupihan Vehreän Keitaan rehevyyttä heinäkuulta

Yksi viime kesän lempipaikoistani oli kasvihuoneen edusta. Heinäkuussa Pisarassa kukassa olivat merikohokki 'Compacta', vuorineilikka 'Rubin', myskimalva 'Alba' sekä loistokärhö 'Miss Bateman'. Oikealla laventelipuskat vielä kasvattelevat nuppujaan.

Elokuussa satoa tuli runsaasti jo niin kasvihuoneesta kuin lavatarhasta. Tässä yhden päiväruoan tarpeiksi kerättyjä ilmasipuleita, kesäkurpitsaa ja pikkupaprikoita. Oma sato saa aina hymyn huulille.:)

Yksi viime kesän upeimmista hetkistä mökkipalstalla oli sipulien nostaminen, sillä ensimmäistä kertaa saimme niitä myös varastoitavaksi.

Elokuussa metsäpuutarha on ihanan vehreä. Puiden katveessa on kiva istahtaa lämpimänä päivänä ihastelemaan ympäröivää kauneutta.

Aurinkoa marraskuun viimeisiin päiviin!

1 kommentti:

  1. Ihanan kesäisiä kuvia. Pidän tuosta ekan kuvan alppikärhöstä, miten hienosti sen kukinta ja luikertelevat versot sopii yhteen valkearunkoisen koivun kanssa.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...