torstai 3. helmikuuta 2022

Omavaraisuusopiskelukuulumisia

Ajattelin pitkästä aikaa postailla vähän kuulumisia omavaraisuusopintojeni suhteen. Omavaraisuutta luonnosta ja kasvimaalta -opintoni alkoivat noin vuosi sitten, ja sinä aikana koulutuksessa on käyty läpi niin hyötykasvien viljelyä, puuvartisten istuttamista ja hoitoleikkauksia, perennoja ja pihasuunnittelua kuin luonnon antimiakin, kuten villiyrttejä, ruokasieniä ja talvikalastusta. Lisäksi opetusta on ollut mm. kukka-asetelmista, kransseista ja pajutöistä. 

Poimulehteä, pihlajan silmuja ja ketunleipää maistelimme viime toukokuussa.

Koulutusta on jäljellä vielä kevätlukukausi, johon ajoittuvat myös näytöt mm. luonnontuotteiden hyödyntämisestä ja puutarhatöiden tekemisestä sekä kasviryhmän tuottamisesta. Nyt kevätpuoliskolle ajoittuvat myös eläinaiheiset luennot, ja näistä itse odotan erityisesti kotikanalailtaa. Myös poimijakortin pääsen suorittamaan näiden opintojen osana.

Sienisaalista elokuulta: kangas- ja karvarouskuja sekä herkkutatteja.

Tähän mennessä koulutuksen ehdottomasti suurin anti itselleni on ollut nimenomaan villiyrttien ja sienien osalta, vaikka toki uutta olen oppinut myös kasvimaapuolelta. Ennen tätä koulutusta olin pitkään miettinyt villiyrtteihin perehtymistä, mutta jotenkin se aina jäi. Viime kesänä innostuinkin sitten villiyrteistä oikein kunnolla! Sienestämässä olemme käyneet "aina", mutta viimevuotisten sieni-iltojen myötä lajirepertuaarimme laajeni huimasti. Pajutyötkin kuuluivat aiemmin niihin, joita olin haaveillut kokeilevani, mutta aina nekin vain jäivät. Valitettavasti en pajutyöiltaan päässyt flunssan vuoksi paikalle, vaikka pajutkin olin jo kerännyt valmiiksi. Toisaalta, kun materiaalikin oli jo kotona, innostuin sitten tekemään pajusydämen ja pajutornin, ja niiden jälkeen olen talven aikana ehtinyt tehdä pajusta monenlaista muutakin. Näistä pajutöistäni postailen lähiaikoina vielä lisää.

Pajutorni pääsi osaksi etupihamme jouluista asetelmaa.

Iloa ja valoa päivääsi!

2 kommenttia:

  1. Omavaraisuuskoulutus vaikuttaa hyvin monipuoliselta kokonaisuudelta. Olisi kiva lukea lisää opintojen sisällöstä blogistasi. Upean pajutornin olet tehnyt ja se on varmaan monikäyttöinen - kausivalotorni talvella ja vaikkapa köynnöstuki kesällä.

    VastaaPoista
  2. Oletpas löytänyt itsellesi mielenkiintoisen koulutuksen. Miten paljon kaikkea hyödyllistä ja mukavaa! Pajutyökurssi minuakin kiinnostaa, mutta täällä en ole sellaiseen törmännyt enkä ehtinytkään.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...