keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Terassin laajennusprojektin kuulumisia

Terassin laajennusprojektia meillä on väännetty jo muutama vuosi. Tänä vuonna haaveissa oli allasterassin valmistuminen, mutta altaan paikka on sen verran haasteellinen, että vieläkään emme ole siihen sopivaa allasta löytäneet. Lasikuitualtaan siihen saisi kaikkein helpoimmin, mutta kymmentätuhatta euroa emme kyllä aio altaasta pulittaa. Aluksi tarkoitus oli laittaa teräsreunainen uima-allas, mutta tämän kesän aikana tulimme siihen tulokseen, että ainakaan tällä hetkellä markkinoila olevissa altaissa ei ole alueelle sopivaa. Alue on hankalan kokoinen, sillä iso osa altaista on liian suuria, toiset taas jäävät liian pieniksi ja lopuissa ongelmaksi ovat tulleet tukirakennelmat, sillä emme haluaisi upottaa allasta kokonaan maan alle, vaan osa siitä saisi jäädä maanpinnan yläpuolelle terassiin koteloiduksi. Niinpä olemme kääntäneet katseet betoni- ja puukehikkoaltaiden puoleen, ja näillä näkymin näistä ensin mainittua yritämme alkaa alueelle toteuttamaan. Tämä kuitenkin jää ensi kesän jutuksi.

Aurinkoterassi valmistui jo heti alkukesästä, ja saimme aurinkotuolitkin paikoilleen.

Vaikka allasterassi ei olekaan edennyt, sai mies kuitenkin jo kevätkesällä aurinkoterassin valmiiksi. Lisäksi terassin pikkuinen laajennus toteutui suuren tuijan ympärille. Tätä pientä aluetta olen ajatellut jatkossa käyttää hyötykasvien ruukkupuutarhankin laajentamiseen. Lapset taas ovat löytäneet siitä kivan pikkusopukan leikkeihinsä. Myös pari porrasta syntyi terassin laitaan, jolloin käynti tontin reunassa olevalle luiskalle helpottui.

Portaat johtavat oikealla olevalta aurinkoterassilta tulevan pienen ruukkupuutarhan alueelle.

Etulaudat vielä puuttuvat portaiden ja terassin reunasta.

Pikkuterassi kiertää tuijan ympäri aina terassin istutusalueen laidalle saakka. Aivan terassin äärimmäisessä nurkassa, tuijan ja alppiruusun katveessa, on lasten uusi leikki- (ja piilo-) paikka.

Tässä vielä terassin laajennuksen tämänhetkinen tilanne. Mustalla viime vuonna toteutuneet alueet, punaisella tämän vuoden ahkeroinnit. Sinisellä vielä vuoroaan odottava allasterassi.

Nyt syksyllä, jos aikaa jää, aloitamme jo allasterassin alueen kaivuutyöt. Alue on kaivettava lapiovoimin, sillä kaivuria tuohon ei saa. Talven aikana aiomme käydä taas kerran allasvalikoimaa läpi, ja toivottavasti sieltä nyt sopiva löytyisi. Muuten täytyy jo alkaa harkita betoniharkoista juuri mittojen mukaan tehtävää allasta. Palailen terassin kuulumisiin taas viimeistään ensi keväänä.:)

Iloa päivääsi!

9 kommenttia:

 1. Teillonki tosi palio terassialuetta, jolle mahtuu monta erilaasta toimintaa. Siinon mukava aloottaa pihakausi jo varahin keväällä ku puu kuivaa nopiaa. Ja että viälä uima-allaski suunnitteella. Ihana oma paratiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentistasi! Meillä ensin oli ajatuksissa vain pieni terassi, johon mahtui pöytäryhmä, mutta vähitellen käyttötarpeita on tullut lisää ja terassikin laajentunut sen mukana.:)

   Poista
 2. Oi, näyttää niin hyvältä!

  VastaaPoista
 3. Voiko terassi olla koskaan liian iso? Helposti tulee liian pieni, koska syödessä nälkä kasvaa ja halutaan grilliä, sohvaa, pöytäryhmiä, ruukkuja jne. Ja tietysti allas. Onnea projektille!

  VastaaPoista
 4. Onpas hyvännköinen tuo laajennettu osa! Ollaan itse tuumittu samaa kun vanhoja kestäviä pyöröteräksestä tehtyjä kalusteita löytyy useampi sekä pihalla olisi vielä tilaakin jatkaa tällä hetkellä pientä terassia. Allas olisi myös tosi kiva!

  VastaaPoista
 5. Kiva tuollainen aurinkoterassi, siinä kelpaa kesällä loikoilla. Itsekin olen haaveillut hieman terassin laajentamisesta. Hauska idea myös rakentaa alue tuon ison Tuijan ympärille. Miten tuossa katoksessa, onko siinä käytetty valokatetta vai mitä materiaalia?

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...