torstai 10. lokakuuta 2019

Syksyisiä ruukkuistutuksia

Kesäkukat siivosin pois jokin aika sitten. Osa päätyi kompostiin, osa sisälle talvetukseen. Niiden tilalle istutin muutamia syksyyn sopivia kasveja ja lisäsin joukkoon vähän omilta mailta kerättyä sammalta ja jäkälää. Tässä muutama kuva pihamme syysasetelmista!

Etupihan portailla meillä on perinteisesti ollut ruukuissa callunoita. Tänäkin vuonna korkeisiin ruukkuihin hankimme niitä. Ensimmäistä kertaa ostin myös kellokanervaa ja se on kyllä sen verran kaunis, että voisin jatkossakin korvata osan callunoista sillä.

Calluna, hopealanka ja pikkuinen pallokrysanteemi.

Keltainen krysanteemi on istutuksen piristys.

Saman portaan toisessa päässä ruukussa on callunaa, pensastädykettä ja pikkuinen puksipuu, jonka aion jatkossa ottaa ruukussa varastoon talvetukseen ja laittaa tilalle takapihalta esim. pensaspuolukan varpuja tai tuivion oksia. Harakat ovat repineet sammaleet nyt jo monena päivänä pitkin etupihaa, josta olen niitä noukkinut ruukkuihin takaisin.

Takapihan puolella portaiden yläpäässä on samanlainen kellokanervaistutus kuin etupihallakin.

Kellokanerva

Teitkö/teetkö sinä syksyisiä ruukkuistutuksia? Mitä kasveja tykkäät niissä käyttää?

Hyvää viikonjatkoa!

20 kommenttia:

 1. Hienot asetelmat.
  Kauniit kuvasi saivat omat kynnet syyhyämään istutusten tekoon.
  Callunat kuuluvat ehdottomasti omiin syysistutuksiini. Joskus koristekaalin kasvatus onnistuu ja silloin käytän myös niitä ja syysastereita.
  Kaikkea kivaa loppuviikkoosi.
  Terkkuja Marrakechista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koristekaalin kasvatusta en ole itse kokeillut, mutta olen ihastellut niitä myymälöissä. Hyvää alkanutta viikkoa ja ihanaa matkaa!

   Poista
 2. Kauniit asetelmat. Viimeisen kuvan kellokanervassa on upea väri. Yleensä olen laittanut talveksi enemmän callunoita, mutta tänä vuonna kaupassa oli todella hyvän näköisiä kellokanervia ja niitä sitten ostin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin callunat ovat olleet vakiovalinta syksyn ruukkuistutuksiin.

   Poista
 3. Ehkäpä joka toinen vuosi saan projektin toteutukseen asti eli syyskukkia ruukkuihin. Tänäkin vuonna asia on kovasti ajatuksissa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakaan ei vielä muutamia vuosia sitten tullut joka syksy laitettua, mutta nyt viime aikoina siitä on tullut rutiini.:)

   Poista
 4. kauniita! Pidän kellokanervasta kovasti, mutta olen huomannut, että ainakin meillä calluna kestää pidempään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Callunaa minäkin olen ajatellut kestävämpänä ja siksi suosinut sitä.

   Poista
 5. Hianot syysasetelmat! Mullon viälä kanervat/calluunat ostamata. Saa nähärä ostankokaa, vai haenko jotaki havua mettästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Havut ovat kyllä kauniita. Itsekin ajattelin vielä niitä laittaa jossain vaiheessa lisäksi.

   Poista
 6. Kauniit asetelmat, minulla homma vielä alkutekijöissä! mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kivat asetelmat. Minulla kasvit hieman vaihtelevat, mutta callunat ovat lähes aina ne peruskasvit, johon asetelma rakentuu. Niin tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
 8. Kauniit asetelmat oot tehny. Callunat on tiälläkin jo istuteltu porraspieliin ruukkuihin, vielä muutaman istuttelen. Havut mehästä ja pihtakuusista kavereina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo havut kyllä sopivat hyvin yhteen callunoiden kanssa.

   Poista
 9. Tänä vuonna kellokanervat ihastuttivat minuakin..onko niissä jotenkin poikkeuksellisen kaunis väri? En vuosikausiin ole niitä ostanut,nyt ostin , ja havut jätin tänä vuonna pois ja käytin sammalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakaan kellokanervia ei yleensä ole tullut ostetuksi, mutta tänä vuonna niitä kokeilen. Sammal käy kyllä kauniisti yhteen niiden kanssa.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...