maanantai 17. syyskuuta 2018

Yllätysten päivä

Viime viikon lopulla minua odotti töistä tullessani postilaatikossa iloinen yllätys, nimittäin Pihan vuosi -blogista liikkeelle lähtenyt siemenkirje. Tätä kirjettä tiesin lähiaikoina odotella, mutta laatikossa oli lisäksi jonkin paketin saapumisilmoitus. Ihmettelin, mistä minulle paketti on tulossa, sillä mitään en ollut tilannut enkä tiennyt kenenkään tutunkaan sitä lähettäneen. Paketti piti tietysti noutaa heti, ja yllätys oli suuri, kun sieltä paljastui toinen siemenkirje! Kyseessä oli Kukkia ja koukeroita -blogin Tuulikin keväällä aloittama kirje, joka on nyt toisella kierroksella. Minulle tulikin siis saman päivän aikana siemeniä ihasteltavaksi ja ihmeteltäväksi sellainen määrä, että en meinannut housuissani pysyä. Kirjeistä paljastui ihania aarteita, joista jälleen vähän jäi minulle tulevia kylvöjä varten, ja tilalle pääsi nyt loppukesällä keräämiäni siemeniä.

Tässä vielä Pihan vuosi -blogin siemenkirjeeseen liittyen toivotut esittelyt kasveista, joiden siemeniä lisäsin mukaan kirjeeseen:

Yksivuotinen ruiskaunokki (värisekoitus) kylväytyy itsestään, ja meillä näitä pukkaa nykyisin mm. tontin laidalla ja sitkeimpiä ihan nurmikollakin.

Valkoinen myskimalva 'Alba' sopii syyskylvöön.

Hopeatäpläpeippi 'White Nancy'...

...ja 'Beacon Silver' sopivat myös syyskylvöön. Nämä ovat levinneet meillä siemenestä mm. nurmikolle, josta olen siirtänyt niitä paremmille paikoille kukkapenkkiin.

Kaksivuotinen rohtosormustinkukka kylväytyy hienosti itse.

Jalopähkämö 'Superba'

Lila-keltainen kirjolupiini

Monivuotinen siperianunikko kukkii valkoisin, keltaisin ja oranssein kukin pitkin kesää.

Näistä siemenkirjeistä on iso ilo jokaiselle osallistujalle. Jo aiemmin Kivipellon Saila vertasi siemenkirjeen saamisen tunnetta jouluaaton riemuun, ja yhdyn hänen mielipiteeseensä täysin. Sen vuoksi nämä molemmat ihanaiset siemenkirjeen aloittajat ansaitsevat sydämelliset kiitokset siitä vaivasta, minkä he ovat nähneet meidän siemenkirjeisiin osallistujien yhteiseksi iloksi. Kiitos, Annika ja Tuulikki!<3 Toivottavasti näitä iloisia yllätyksiä kiertää joukossamme jatkossakin.

Ihania hetkiä näiden kirjeiden parissa teille, jotka olette vielä listalla odottamassa niiden saapumista!
Ja mukavaa, iloisia yllätyksiä sisältävää viikkoa kaikille muillekin!

28 kommenttia:

 1. Sullahan oli tuplajoulu :) Siämenten kans kyllä tuloo aikamoone hepuli ja viälä kaks samana päivänä. Monellaasia siämeniä oot keränny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä pää pyörällä siitä siemenmäärästä. Taitaa sinullekin se toinen kirjeistä olla tässä syksyn aikana tulossa.:)

   Poista
 2. Ihana siemenkirje, paljon iloa! Mahtavan kaunis tuo lupiini.

  VastaaPoista
 3. Ihana yllätys tosiaan <3
  Niin kauniita kaikki.
  Tuo lupiini on erikoinen. Näen tuollaisen ensimmäistä kertaa.
  Suloisia syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lupiini on Lidlin juurakosta kasvattamani. Niitä oli paketissa kaksi erilaista ja toinen on ihan hentoisen vaaleanlila. Suloisia syyspäiviä sinullekin!

   Poista
 4. Voin kuvitella riemusi kahden siemenlähetyksen kanssa, kun jo pelkkä perennasiemenkirje riitti tänään sekoittamaan minun pääni :D On sinulla ollut paljon siemeniä tutkittavana! Mukavaa viikkoa koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä kirjeet ovat kyllä ihan mahtavia! Ihania hetkiä sinulle kirjeen parissa ja mukavaa viikkoa teillekin!

   Poista
 5. Hauskan näköinen kaksivärinen lupiini. Siemenkirje oli mukava saada ja laittaa eteenpäin. Nyt on monta aarretta odottamassa kylvöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo lupiini on minustakin tosi kiva. Kun ostin sen juurakon, pussissa oli kuvia erivärisistä lupiineista. Jännityksellä odotin, mitä väriä pussissa sattuu olemaan.

   Poista
 6. Todella kaunis kuva valkoisesta myskimalvasta. Olisi varmaan hieno pariyhdistelmä vaaleanpunakukkaisen malvan kanssa.

  VastaaPoista
 7. Ilon lähettiläs tuollainen siemenkirje. Lupiini hyppäsi silmään, voi oispa tuommonen omalla pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenkirjeistä on tosiaan iso ilo monelle. Lupiinista keräämäni siemenet laitoin kirjeeseen, mutta niitä on varmaankin tulossa lisää, sillä se kukkii edelleen, joten niistä varmasti liikenisi sinullekin.

   Poista
 8. No oli kertakaikkiaan ilon päivä, ja miten ne kirjeet sattuivat tulemaan yhtäaikaa :) Kyllä varmaan oli rapistelemista vähäksi aikaa!
  Tuo minun laittamani siemenkirje kulkee todella verkkaisesti, syyhän on luonnollisesti se, että se on muuttunut paketiksi., hih mikäs siinä. Laskeskelin että se saattaisi olla takaisin joskus tammikuussa ellen suuresti erehdy.
  Tuo lupiini on kyllä todella ihana, ja tuon jalopähkämönkin kukinnan väri on minun silmiini herkkujen herkkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomaton sattuma tosiaan! Pitkän tovin sain niiden parissa viettää, niin paljon kaikkea ihanaa ne sisälsivät.:)

   Poista
 9. mukava yllätys:)
  lupiini vilkutti minullekkin,erikoisen hieno:))

  VastaaPoista
 10. On ollu mukava päivä. Tuo valakonen myskimalva on tosi kaunis ja kaikki muutkin. Empäs älynny liittyy siemenkirjeeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä muuttui tosiaan hetkessä tavallisesta arkipäivästä juhlaksi. Harmi, ettet ollut mukana. Ehkä sitten ensi kerralla.:)

   Poista
 11. Mukava yllätys todella . Minäkin odotan Pihan vuosi alulle laittamaa kirjettä . Olen kerännyt aika monta siemenpussia valmiiksi . Hienot siemenet sinulla etenkin lupiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin pian sama riemu edessä. Mukavia hetkiä siemenkirjeen parissa!

   Poista
 12. Oi miten ihana yllätys ja kyllä nuo sinun laittamat siemenet kelpais minullekin ;)
  Onpas kiva juttu tuo siemenkirje..vaikka se on vähän mennyt minulta ohi :)
  Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siemenkirje on tosiaan ihan huippujuttu. Siementen vaihto on kivaa.:) Mukavaa tiistai-iltaa sinulle!

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...