keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Kirjaesittely: Hehkuvat sipulikukat

Sipulikukkien istutusaika on kohta käsillä ja sainkin Minerva Kustannus Oy:lta esiteltäväksi erittäin ajankohtaisen teoksen: Hehkuvat sipulikukat, 250 kauneinta lajia (Tommy Tønsberg & Kenneth Ingebretsen, 2013, Minerva Kustannus Oy, 190 sivua). Suurkiitos Minervalle kirjasta!Kirjan ensimmäisessä osiossa käydään lyhyesti läpi sipulien, mukuloiden ja juurakoiden eroja ja muutamin esimerkein erotellaan toisistaan kevät-, kesä- ja syyskukkijat. Myös kukkasipuleiden hankintaan, eri lajeille sopivan paikan valintaan, istutukseen, hoitoon ja lisäykseen annetaan hyviä neuvoja. Lisäksi tässä osiossa käsitellaan lyhyesti sipulikukkien yleisimpiä tauteja ja tuholaisia ja niiden torjuntaa. Tuoksuvia sipulikukkia, erilaisia ryhmäistutuksia ja kukkasipulien hyötöä esimerkiksi joulua varten esitellään myös lyhyesti. 

Kirjan kuvat ovat todella näyttäviä ja inspiroivia.

Suurin osa kirjasta on omistettu erilaisten, upeiden sipulikukkien esittelylle. Tässä kasviosiossa käydään läpi kuvien ja mukavasti tiivistettyjen tärkeimpien tietojen kera yli 250 eri kasvia. Mukana on myös mm. daalioita, miekkaliljoja ja muita mukulakasveja. Joukosta löytyy valtava määrä ihastuttavia kukkijoita, joista on helppo valita omaan puutarhaan ne sopivimmat selkeiden ja helppolukuisten esittelytekstien ja yksityiskohtaisten värikuvien perusteella. Ainoa, mikä saattaa valintaa vaikeuttaa, on näiden kaunottarien valtava määrä!:)Kokonaisuudessaan upeasti kuvitettu Hehkuvat sipulikukat on varsin kattavasti eri sipulikukkia ja niiden käyttöä esittelevä opas, joka on mielenkiintoista luettavaa sipulikukista pitävälle, etenkin tähän aikaan vuodesta syksyn kukkasipulien hankinnan kynnyksellä.

Oletko sinä jo hankkinut syksyn kukkasipuleita? Jos olet, mitä?

Mukavaa keskiviikkoa!

24 kommenttia:

 1. Minulla on jo osa sipulikukista hankittu. Osa ei. Onneksi tässä ehtii. Tein omaan blogiini luettelon hankinnoista, itseänikin varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin osa kukkasipuleista on jo ostettuna. Täytyykin käydä kurkkaamassa listauksesi.

   Poista
 2. Varmasti hyvä kirja!
  Kerrostalomme pihalle istutetaan sipuleita ja ne on hankittu.
  Lisäksi ostin ystäväni pihaan hyasintin sipuleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi kiva, että teillä kerrostalon pihasta huolehditaan yhdessä ja piristetään sitä kukkasin.

   Poista
 3. Kaunis kirja vaikka pitkä aikaiseen suunnitteluun....ja katseluun.
  Meillä niin hapanmaa,paljon kuusia,varjo piha.Nyt kaadettiin osa pihlajaa saatiin valoa suihkulähteen ympärille,minulla siinä krookuksia,helmililjoja.Voi kuinka iki onnellinen olen "yhdestäkin krookuksesta joka nousee keväällä:)
  Mutta rakastan katsella puutarhablogeja,hyvin hoidettuja pihoja,kauniita istutuksia.Värit ,kasvit ovat mielen-silmien terapiaa:)
  Kiitos!
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keväällä tosiaan jokainen pienikin, maasta ponnistava kukkanen on suuri ilo. Olen tuosta terapia-asiasta kanssasi ihan samaa mieltä. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

   Poista
 4. Minulla on vielä kaikki sipulit hankkimatta ja uskon, etten paljolti jo olemassa olevien avulla mennään.
  Krookuksia ja narsisseja kuitenkin olisi tarkoitus hankkia.
  Hyvää viikon jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin todennäköisesti istutan kukkasipuleita tänä vuonna vähän vähemmän kuin aiempina. Monivuotisia pikkusipuleita en nyt varmaankaan hanki, sillä ne ovat levinneet kivasti ja olen lisännyt niitä myös siemenistä. Hyvää viikonjatkoa sinullekin!

   Poista
 5. Kivan oloinen kirja <3 Muutamia syyssipuleita olen jo hankkinut, mutta en vielä läheskään kaikkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselinkin blogistasi, että kukkasipuliostoksilla on sielläkin oltu.:) Ihania hankintoja teit!

   Poista
 6. Voih, sipulikukkien hurmaa ja keväällä sitä vasta onkin! <3
  Minäkin loin pitkän katseen Lidlin kukkasipulilaariin, mutta totesin niiden vain paahtuvan tai mädäntyvän näillä leveysaseilla ja jätin ne nätisti kauppaan.

  Syyskuun lumoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sipulikukat tosiaan tuovat kevään.:) Ihanaa syyskuuta sinne!

   Poista
 7. Kiitos kirjaesittelystä, vaikuttaa laadukkaalta.
  Minulla on jemmassa viimejouluiset hyasintin sipulit, joskus ne jaksavat kukkia uudelleen ja on riemukasta nähdä uusia ylösnousemuksia. Uusia en ole ostanut, narsisseja rakastan etenkin uusia vaaleanpunaisen kirjavia lajikkeita. Laukkoja haluan ehdottomasti lisää (ja aivan taatusti muistan istuttaa ne takariviin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Minäkin olen istuttanut jouluisia hyasintteja puutarhaan, mutta yleensä ne eivät ole nousseet uudestaan. Pääsiäiseksi hankitut narsissit sen sijaan ovat osoittautuneet monivuotiseksi iloksi. Laukat ovat kyllä upeita!

   Poista
 8. Hyvin ajankohtainen kirja.
  Olen itseeni tyytyväinen, jos pystyn pidättäytymään sipulihankinnoista. Minulla on isot läjät tulppaanien sipuleita odottamassa pääsyä takaisin maahan.
  Oikein hyvää jatkoa tälle viikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin yritän tänä vuonna tyytyä vähän maltillisempaan määrään sipulikukkaostoksilla. Tosin sama aie minulla on ollut ennenkin ja aika vaikea siinä on ollut pitäytyä. Tulppaanit ovat kauniita, ehdottomasti yksiä suosikkisipulikukkiani. Ihanaa loppuviikkoa!

   Poista
 9. Ihan mun suosikkikirja! Tämän perusteella löysin kevät- ja kesälumipisarat ja opin myös erottamaan ne.

  Taidan taas istuttaa sekaisin valkoista ja sinistä scillaa, sillä se näytti keväällä aika kivalta ja scilla vain lisääntyy ja lisääntyy...

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Scilla on tosiaan kiitollinen istutettava. Minä olen sirotellut sen siemeniä ympäriinsä, jotta saisin laajat, siniset kukkameret keväisin.

   Poista
 10. Minun kannattaisi lukea tuo kirja. En ole oikein onnistunut sipulikukissa ja niiden valinnassa. Usein on tullut enemmän lehtiä kuin kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin esimerkiksi narsissit peruna- ja tete-narsisseja lukuun ottamatta ovat onnistuneet huonosti. Tulppaanit ja pikkusipulit kuitenkin ovat yleensä kukkineet hyvin.

   Poista
 11. En ole hankkinut vielä mitään. Jotain voisin kyllä laittaa maahan. Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tuota voisi olla hauska lueskella talvella, kun puutarhassa ei voi oikein muuten puuhastella kuin mielikuvien kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella tosiaan puutarhalehtiä ja -kirjoja on tosi kiva lukea ja haaveilla tulevasta keväästä ja kesästä.

   Poista
 12. Sipulikukkakirjaan en ole ennen törmännytkään. Osa sipuleista on jo hankittu, osa jo istutettu. Mutta eiköhän tuolta kaupoilta ennen pakkasia vielä jotakin mukaan tartu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin osa on jo hankittuna, mutta istutuspuuhiin en ole vielä ehtinyt ryhtyä.:)

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...