torstai 26. heinäkuuta 2018

Kukkiva penkki

Kasvihuoneemme edustalla on istuskelualue, jonka tärkein elementti on puinen penkki. Penkin erikoisuutena ovat selkä- ja käsinojissa olevat istutuslaatikot. Kylvän näihin multatiloihin vuosittain uudet yksivuotiset kukat lajeja aina vähän vaihdellen. Viimevuotisen räiskyvämmän värisen yhdistelmän jälkeen tänä vuonna kylvövuorossa olivat lempeät värisekoitukset ruiskaunokkia ja rusoikikukkaa, tarhaneito 'Miss Jekyll' ja maloppi-sekoitus. Tältä kukkiva penkkimme näyttää tänä vuonna. :)

Kukkiva penkki sai tänä vuonna vihdoin mustan värin, jotta se sopisi paremmin yhteen tumman kasvihuoneen kanssa. Persikkapuut kasvavat penkin edustalla olevissa ruukuissa.

Ruiskaunokit keräävät hurjasti kimalaisia. Tämä värisekoitus on minusta tosi kiva.

Yksi ruiskaunokeista tekee tällaisia hauskoja, kirjavia kukkia.

Joukkoon mahtuu myös dramaattisen tumma ruiskaunokki.

Tarhaneito 'Miss Jekyll'

Maloppi

Rusoikikukasta pidän paljon ja sitä kylvänkin joka vuosi. Värisekoituksessa on valkoisia ja erisävyisiä punaisia kukkia. Taustalla selkänojan keskellä kasvava rungollinen marja-aronia 'Viking', joka tuo ilmettä penkkiin talvella, syksyllä ja keväällä.

Rusoikikukka

Onko sinulla tapana laittaa keväisin yksivuotisia kukkijoita suorakylvönä? Jos on, niin mitä?

Iloista loppuviikkoa!

35 kommenttia:

  1. Penkissä olevat korkeat kukathan tuovat varjon penkissä istujalle! Minulla ei ole mitään yksivuotisia kasveja pihoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on tosiaan suojaisa istuskelupaikka ja erityisen ihana näillä helteillä.:)

      Poista
  2. Onpa hauska "viherpenkki". Ja tuo tumma ruiskaunokki on tosi hieno.
    Minä tapaan kylvää vähintään kosmosta, kesämalvikkia ja tietenkin krassia ja kehäkukkaa. Tänä vuonna ne itivät huonosti ja kasvu on ollut kovin matalaa. Varsinkin verrattuna viime vuoteen, jolloin kosmokseni huitelivat tässä vaiheessa korkeuksissa. Nyt ne ovat hädin tuskin 20-senttisiä ja vasta muutama alkaa kukkia. Tämän kesän huonosta kasvusta huolimatta aion kylvää kesäkukkia ensi kesänäkin. Eihän näistä säistä koskaan etukäteen tiedä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minullakaan kosmokset eivät vielä kuki. Yhdessä näyttäisi olevan nuppuja, mutta muut ovat vielä pienehköjä. Tämä on tosiaan ollut säiden suhteen poikkeuksellinen kesä.

      Poista
  3. Upea penkki ja ihastuttavat kukkaset <3 Mukavaa loppuviikkoa teille <3

    VastaaPoista
  4. Jännän värisiä ruiskukkia . Minulla ei ole ollenkaan kylvö kesäkukkia . On kyllä pitänyt jo muutamana vuonna laittaa . Olisi kiva ottaa siitä maljakkoon kukkia . Se on vaan jäänyt toteuttamatta .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekaan sattui tosiaan hauskan värisiä ruiskukkia tänä vuonna. Tuollaiset ovat aina kivoja pikku yllätyksiä.:) Kesällä tosiaan hauska tehdä kimppuja oman puutarhan kukista. Sillä tavalla saa vietyä puutarhan iloa sisällekin.

      Poista
  5. Ruiskaunokit ovat suloisia ja niin helppoja kasvattaa. Minulla jäi tänä vuonna kaikki kesäkukkien suorakylvöt tekemättä pitkän kuivuusjakson takia. En olisi ehtinyt kastelemaan kylvöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidän ruiskaunokeista. Kuivuus on tosiaan nyt tuonut haasteita puutarhanhoitoon.

      Poista
  6. Hienosti kukkii penkki! Tumma väri korostaa myös kukkia hienosti. Minulla on joka vuosi jotain suorakylvöistä kesäkukkaa, mutta vielä ei ole ehdotonta suosikkia löytynyt. Voi siis jatkaa uusien lajien kokeiluja :) Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minullakin on vielä kokeilut menossa. Ruiskaunokki ja rusoikikukka ovat jo päässeet suosikkilistalle ja tämänvuotinen tarhaneitokin on tosi kiva. Hauskaa viikonloppua koko perheelle!

      Poista
  7. Tuo kukkiva penkkisi on kyllä mukava - joka vuosi voi vaihtaa värisävyjä ja ilmettä! Ruiskukkaset ovat aina kauniita ja kesäisiä! Suorakylvöt jäivät, mutta esikasvatin tsinnioita, leijonankitoja, koristeheiniä, revonhäntiä ja Barcelonasta tuomiani jonkun krysantemin siemeniä, niistä ajattelin myöhemmin postata, kunhan vielä himpun verran avaavat kukkasiaan. Kivoja kesäpäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksivuotisilla kylvökukilla istutuksiin saa tosiaan halutessaan eri ilmeen vuosittain. Todella kiinnostavia esikasvatuksia sinulla. Jään mielenkiinnolla odottamaan postaustasi.:) Kivoja kesäpäiviä sinullekin!

      Poista
  8. Upeaa kukkaloistoa siellä teidän puutarhassanne! <3 Ruiskaunokit ovat yksiä lemppareitani.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!<3 Ruiskaunokit ovat ihania. Niitä kasvoi lapsuudenkotini lähellä pellon laidalla ja niistä tulee aina perheen yhteiset kävelyretket mieleen.:)

      Poista
  9. Kauniita kukkijoita!
    Ruiskukat on niin ihania ja noissahan on mystisiä värejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tässä sekoituksessa sattui tosiaan olemaan ihania väriyllätyksiä seassa.:)

      Poista
  10. Ihanat ruiskaunokit ja ruisolkikukat. Joukossa minulle ennestään tuntemattoman värisiä. Puutarhanne on ilo silmille.
    Kaunista kesäisen viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minullakaan ei aiemmin ole näin hauskan värisiä kasvanut. Ajattelin tuosta tummasta ja kirjavasta kerätä siemeniä talteen, jos niistä sattuisi kasvamaan edes jotain näiden nykyisten värien kaltaista. Kaunista viikon jatkoa sinnekin!

      Poista
  11. Ihanat kukat! Ja mainio tuo musta penkki istutusaltaineen. Ja nuo valkoiset pöytä ja tuolit on tosi kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Metsäntyttö! Valkoinen pöytä ja tuolit olivat alunperin vaaleanpunaiset, mutta tuo niiden yleisilme oli niin kiva, että ostimme ne ja maalasimme valkoisiksi.:)

      Poista
  12. What a beautiful Colors....happy summer enjoy....love Ria x ☀️☀️☀️

    VastaaPoista
  13. Vau, tuo penkki on loistava idea. Haen koko ajan jotain millä kaunistaa altaan reunaa.

    VastaaPoista
  14. Mukava istahtaa tuohon pöytäryhmän ääreen, kun kauniita kukkasia takana. Musta onkin tyylikäs väri laatikoille. Aurinkoista viikonloppua :) Kyllä minäkin kylvän yksivuotisia kukkia vaihdellen eri vuosina. Aurinkoista viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Musta väri teki kyllä penkille ja istutuslaatikoille paljon ja yhteinäisti kasvihuoneen ympäristön ilmettä. Aurinkoista viikonloppua sinullekin!<3

      Poista
  15. Ruiskukka on sellainen joka ei oikein tykkää olla meillä. Pitäisi kokeilla jos tykkäisi edes ruukkuviljelystä nuo värit oli niin kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa penkissä ruiskukka on tosiaan viihtynyt hyvin. Sen ruukkukasvatus on varmasti kokeilemisen arvoista.

      Poista
  16. Todella hauska idea tuo penkki! Itse suorakylvän joka kevät joitain yksivuotisia. Tänä vuonna tuliunikkoja, ruiskaunokkeja ja turkinunikkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulla oli tuliunikkoja penkissä viime vuonna ja varmasti taas jonain kesänä laitan niitä uudelleen. Ne ovat tosi nättejä.

      Poista
  17. Sinulla onkin todella ihana puutarha aiheinen blogi.

    T: Paula K.

    http://kurulapaula.blogspot.com

    VastaaPoista
  18. Aivan ihanan näköistä! 😍 Rakastan ruiskaunokkia ja muitakin yksivuotisia kukkia ja mulla onkin niitä paljon pihassa aina. Tuo rusoikikukka oli mulle uusi tuttavuus, sitä pitääkin ensi kesänä kokeilla! 😍👍

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...