torstai 12. heinäkuuta 2018

Kurkistus kasvihuoneeseen

Kasvihuoneessamme alkaa vähitellen olemaan viidakkomainen tunnelma kasvihuonekurkkujen ja -tomaattien kurkotellessa kohti kattoa. Maissitkin ovat kasvaneet valtavasti. Kasvihuonekurkkuja 'Vert Long Maraîcher' ja 'Iznik F1' olemme saaneet ruokapöytään jo säännöllisesti, mutta 'Chinese Slangen' antaa vielä odottaa ensimmäisiä maistiaisia. Samoin tomaatit, chilit ja paprikat ovat  vielä raakileina. Kirvoja kasvihuoneessamme on ollut inhottavan paljon, lähinnä chilien ja paprikoiden kimpussa, ja olen yrittänyt niitä sieltä häätää, mutta en ole siinä vielä ainakaan kokonaan onnistunut.

Vasemmalla kasvihuonetomaattia, lattialla ruukussa ananaskirsikkaa, ruukutuspöydällä chilejä, takana persikka- ja aprikoosipuut sekä viiniköynnökset. Oikealla edessä kasvihuonekurkkua, sen takana maissia ja kasvihuonetomaatteja.

 Kaikissa kirsikka- ja kasvihuonetomaateissa on jo hyvin raakileita, mutta tomaattien kypsymistä saamme odotella vielä hetken.

Kasvihuonekurkku 'Iznik F1'

Chili 'Hungarian Yellow Wax Hot'

Maissi 'Golden Bantam' kasvattaa jo tähkiä.

Vesimelonissa on muutama pikkuruinen melonin alku.

Toivottavasti hyvä kasvuvauhti kasvihuoneessa jatkuisi edelleen ja sato alkaisi kypsymäänkin. Maissia ja vesimelonia seuraan erityisellä jännityksellä, sillä niitä kasvatan nyt ensimmäistä kertaa ja kovasti toivon edes pieniä maistiaisia niistä.

Leppoisaa loppuviikkoa!

40 kommenttia:

 1. Hei, olen kasvattanut kirvamagneetit eli paprikat isoissa ruukuissa ja niiden sijoituspaikka on kasvihuoneessa lähellä ovea. Siitä ne on hyvä siirtää ulos saamaan kirvanpesusuihkuja. Joskus minäkin kasvatin maissit kasvihuoneessa, mutta viimevuosina kasvihuoneen lämpimällä seinustalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Täytyy minunkin ensi vuonna jättää paprikoille ja chileille tilaa oven luo. Ruukuissa nuo ovat helppoja siirrellä, mutta nyt oven luona olevat kurkut ja tomaatit on tuettu naruilla kattorakenteisiin enkä niitä raaski alkaa enää tänä kesänä siirtää peremmälle.

   Poista
 2. Hienosti kasvaa kaikki. Minullakin on tomaateissa vasta raakileita, seuraavaksi ajattelin karsia lehtiä jotta saavat aurinkoa paremmin ja edesauttaisi kypsymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Minäkin jo alimpia tomaattien lehtiä poistin, mutta pitäisi varmaan karsia ylempääkin.

   Poista
 3. Onpa hienoa satoa kasvamassa. Nyt on melkoinen kirvavuosi, joten niiden kanssa on taisteltava ihan avomaallakin.

  VastaaPoista
 4. Blogisi meni nyt seurantaan! Ihanan näköistä!
  Nim. kaksi kuukautta oman pihan omistanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja tervetuloa seuraajaksi! Onnea uudelle oman pihan omistajalle! Oma piha on ihana juttu. :)

   Poista
 5. No on rehevää. Mukava, etton satuaki jo tullu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat kurkut ovat olleet tosi hyviä, parempia kuin aiempina vuosina kasvattamani avomaankurkut. Sadon saaminen on kyllä palkitsevaa.

   Poista
 6. Monenmoista on sinulla siellä tuloillaan. Harmi, että kirvat mellastavat. Minulla ei pihan kasvilaatikoissa voi sanoa menestystä olleen: salaatit, persiljät, rucolat ja tillit ovat aivan onnettomia viime kesään verrattuna. Tiedä sitten syytä siihen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kurja, että kasvilaatikoissasi kasvu ei ole ollut toivotunlaista. Voikohan kuumuus ja kuivuus olla siihen? Minulla laatikoissa suurin osa kasveista on kasvanut oikein hyvin, valkosipuli, tavallinen pinaatti ja pavut tosin ovat olleet aika hitaassa kasvussa.

   Poista
 7. Upean näköistä. On kiva katsella täältä, missä vaiheessa sinulla on samat lajit, joita itsekin kasvattan.
  Kaikkea ihanaa teille kesäiseen viikonloppuun!

  VastaaPoista
 8. Satoisalta näyttää.
  Minäkin olen taistellut chilissä olevien kirvojen kanssa. Kaupan suippopaprikan siemenistä kasvattamissani paprikoissa niitä näyttää harmikseni olevan samoin.
  Helteistä viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirvat ovat tosiaan olleet nyt ärhäkkinä. Toivottavasti ainakin siinä määrin pysyisivät kurissa, etteivät vaikuttaisi satoon. Helteistä viikonloppua sinullekin!

   Poista
 9. Makoinen sato tulossa! Auringon täyteistä viikonloppua :)

  VastaaPoista
 10. Mukava kurkistus, hienolta näytti♥ Siellä onkin tulossa vaikka mitä kesäherkkua ja komeaa satoa:) Mukavaa kesäpäivää ja leppoisaa alkavaa viikonloppua🌞♥

  VastaaPoista
 11. Kiitos postauksesta! Mielenkiintoista ja hyödyllistä👏

  VastaaPoista
 12. Ihanaa satoa tulossa! Suloinen tuo pieni vesimeloni😊 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Ihana viidakko. Minäkin odottelen vielä tomaattien kypsymistä, mutta kurkkuja olen saanut jo useita. Minulla oli joskus ananaskirsikka kasvihuoneessa. Se aiheutti kirvat ja sen jälkeen en ole sitä uskaltanut laittaa. Mukavaa viikonloppua sinulle 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla ananaskirsikat ovat vielä säästyneet kirvoilta. Toivottavasti ne eivät nyt iske vielä niihinkin. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 14. Mukavasti on satoa sinne tulossa. Miullakin tomatit on vasta raakileella, nyt ei kurkkuu ookkaan kasvihuoneessa miulla eikä paprikoita onneks. Tuntuu kirvat olevan riesana monella. Kirvoja ol peltoviljelyksessäkin tänä keväänä runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirvoja tosiaan tuntuu nyt riittävän. Istutuslaatikoissakin niitä minulla pihalla on, tosin lähinnä vain nauriiden kimpussa.

   Poista
 15. Hienoja kuvia kivassa puutarhablogissa !

  VastaaPoista
 16. Voi, kuinka hyvältä näyttää kasvarissasi. Maissin ja melonin onnistumista eniten ihailen. Joskus, kun minullakin olisi se isompi kasvari... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maissista ja vesimelonista olen itsekin tällä hetkellä eniten innoissani, sillä ajattelin, että vain huvikseni kokeilen niitä enkä uskonut niistä saavani satoa. Nyt kuitenkin näyttää ihan lupaavalta.:)

   Poista
 17. Kasvarissasi näyttää todella hyvältä. Minä olen jo päässyt maistamaan tomaattejani, mutta kurkut ovat vasta kukassa. Aurinkoista sunnuntaita!!!

  VastaaPoista
 18. Onpa todella jo runsaasti satoa!
  Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 19. Ihania herkkuja kasvamassa! Vesimelonia olisi kiva kokeilla joskus. Toivottavasti saatte omastanne maistiaisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Omaa vesimelonia olisi kyllä hieno päästä maistamaan.:)

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...