perjantai 20. heinäkuuta 2018

Kivikossa kukkii

Terassin kainalossa oleva kivikkokasvialue puhkeaa kukkaan aina heinäkuun alkupuolella. Pidän alueesta muutenkin todella paljon, sillä kasvit luonnonkivien koloissa ovat kauniita ihan sellaisenaankin, mutta kukinta kyllä kruunaa kivikon.

Kivikkokasvialueella kasvavat mm. pallotuijat 'Danica' ja rungollinen kartiotuija 'Brabant', etualalla oikealla kukkii tarhalaukkaneilikka 'Splendens Perfecta'.

Tarhalaukkaneilikka 'Splendens Perfecta'

Sitruuna-ajuruoho 'Bertram Anderson' tuoksuu aurinkoisella säällä voimakkaasti.

Mm. hopeatoppo, euroopanalppitähti ja karpaattienkello viihtyvät hyvin kivikossa. Vasemmalla pilkahdus terassin toisella laidalla olevista neilikkaruusuista.

Euroopanalppitähti l. edelweiss

Hopeatopon kukinnot hehkuvat ilta-auringossa kullan ja kuparin sävyihin taittaen. Taustalla ruotsinköynnöskuusama levittäytyy kivien ylle.

Karpaattienkello

Kivikkokasvialueen reunalla kukkivat mm. ruotsinköynnöskuusama ja tähtikello 'Stella' sekä 'Lisduggan var.'. Takana neilikkaruusu 'Pink Grootendorst'.

Lewisia 'Little Peach' aloitti Kivikkokasvialueen laidalla uuden kukintakierroksen.

Ruotsinköynnöskuusama 'Serotina' kasvaa maata myöten Kivikkokasvialueen laidalla ja kukkii tänä kesänä ennätyksellisen runsaasti.

Olen tykästynyt viime aikoina kivikkokasveihin entistä enemmän ja jatkossa suunnitteilla on uusi kivikkokasvialue toisaalle puutarhassa. Uutta aluetta todennäköisesti aloittelen jo tänä kesänä, mutta suurimmat kasvihankinnat jäävät varmaankin ensi vuoteen. Muutamia kasveja olen jo listannut, jotka ehdottomasti aion tuonne hankkia, mutta paljon on tilaa vielä muillekin. Onko sinulla kivikkokasveja puutarhassasi? Mikä on suosikkikivikkokasvisi?

Iloista viikonloppua!

42 kommenttia:

 1. Ihana alue! Kivikkojen ystävänä ei voi kuin huokailla!

  VastaaPoista
 2. Kivikkoalueet ovat niin kauniita, tavallaan karuja, mutta juuri sen vuoksi niin hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä. Kivikkoalueilla saa mukavaa vaihtelua puutarhaan.

   Poista
 3. Minäkin olen kivikkojen ystävä. On se niin kumma, miten ne voivat näyttää niin kauniilta. Olisi kiva yhdistää heiniä kivien kanssa, se kiinnostaisi kovasti. Siis muitakin heinäkasveja kuin rikkaruohoja 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivikot ovat tosiaan upeita. Minuakin kiehtoo heinien yhdistäminen kivien kanssa. Tuolla alueella minulla on vain hopeatoppoa, mutta nyt uudelle alueelle hankin jo valmiiksi muutamia taimia sininataa ja jotain muutakin matalaa heinää olisi siihen kiva saada.

   Poista
 4. Kiva kivikko ja hyvin ootta saanu sen luannollisen näkööseksi. Hiano köynnöskuusama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tuon köynnöskuusama talvenkestoa huolehdin aiemmin, mutta hyvin se näyttää pärjäävän, kun kasvaa maata myöten ja jää paksun lumen alle.

   Poista
 5. Hyvä idea istuttaa ruotsinköynnöskuusama maata myötäilemään. Kaunis kivikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laitoin tuon köynnöskuusaman kasvamaan maata pitkin osittain siksikin, että vyöhykkeiden mukaan mietittynä se ei välttämättä pärjäisi täällä asti, mutta nyt kasvi jää kokonaan lumen alle ja näyttää talvehtivan hyvin.

   Poista
 6. Kauniita istutuksia. Meillä piha on aivan ruskea ja kasvit nuupahtaneita, niin kuumaa on ollut. Eilen jo heti kastelinkin kun reissusta palasin, saa nähdä auttaako.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onpa tosi kurja tilanne teillä. Meilläkin on ollut kuumaa ja kuivaa, mutta onneksi tilanne ei ole vielä noin ikävä.

   Poista
 7. Tämä kivikkosi on kyllä niin ihana. Ja etenkin kun on noin kookas.

  VastaaPoista
 8. Rauhallista ja seesteistä värien puolesta. Hauska heinä kivikossa, sopii tosi hyvin. Karpaattienkello on lemppareitani. Valkoinen hävisi itseltä, on ilmeisesti perinteistä siniviolettia arempi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä hankin siniviolettia karpaattienkelloa vasta nyt tänä kesänä toiselle istutusalueelle, joten sen talvenkestosta minulla ei ole kokemusta. Valkoinen on kyllä talvehtinut meillä tosi hyvin paksun lumikerroksen suojissa.

   Poista
 9. Ihana kivikko! Meilläkin on suunnitteilla toinen kivikkoryhmä, jahka kelit hiukan viilenevät niin aletaan varmaan kaivamaan perustuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva nähdä, minkälainen uudesta kivikostanne tulee!:)

   Poista
 10. Have a Nice summer ...love from me Ria x ☀️

  VastaaPoista
 11. Kivikot kasveineen ovat kauniita. Omaan pihaan on haaveissa mutta sopivaa paikkaa ei vielä ole. Joten en osaa sanoa kivoja kivikkokasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivikot ovat minustakin ihania. Meilläkin toinen kivikoksi sopiva alue järjestyi vasta pitkän pohdinnan jälkeen. Toivottavasti haaveesi omasta kivikosta joskus toteutuu!

   Poista
 12. Niin hyvin hoidettu kivikkotarha ja kaunista kukintaa.
  Meillä oli joskus kivitarha, mutta ajanoloon se puski enemmän nokkosta kuin muuta, kun minun resurssisit eivät riittäneet sen hoitamiseen. Eräänä päivänä sitten kaivuri lastasi kivet kuorma-autoon ja vei pois. Lasten leikkialue laajeni.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rikkakasvit tosiaan näkyvät kivitarhassa helposti. Meillä on kangas tuolla pohjalla ja toistaiseksi se on vielä hyvin pitänyt rikat loitolla. Hauskaa viikkoa sinulle!

   Poista
 13. Tällä hetkellä kivikkokasveista suosiossa kivikkotörmänkukka, etelän- ja vuorimunkki sekä korvakaunosilmä. Ja kenties tähkäkissanminttu 'Pink Cat'. Neilikoista löytyy myös kivoja; nyt kukkii munkkineilikka ja amurinneilikalla on kiva myöhäisempi kukinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Noihin täytyykin perehtyä tarkemmin.:)

   Poista
 14. Ihania nuo kivikkokasvit ja kaunis puutarha <3.. joitain minullakin on,mutta nimiä en muista ja osa on jostain syystä menehtynyt!
  Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 15. Jälleen niin kaunista! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 16. Todella kaunis kivikkopuutarha Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
 17. Kaunis kivikko ja kasvit siinä. Euroopanalppitähtii himoitsen ja tarhalaukkaneilikkakin sopis tuohon meijän kuivaan hiekkapenkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Euroopanalppitähteä metsästin pari vuotta, ennen kuin löysin, ja siitä kyllä tykkään kovasti.

   Poista
 18. Hurmaava kivikko! Ystäväni suunnittelee jotakin samantapaista omalle pihalleen.
  Helteistä heinäkuun loppua!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...