maanantai 9. heinäkuuta 2018

Pionirakkautta

Pioni on ehdottomasti yksi suosikkikukistani, ja pari viimeistä viikkoa on ollut taas ihanaa pioniaikaa. Meillä pioneja on tällä hetkellä Kaari-, Porras- ja Kohopenkissä, mutta haaveilen saavani niitä lisää tulevillekin istutusalueille. Osa pioneistamme on vielä niin nuoria, etteivät tänä kesänä kuki, mutta ehkäpä sitten jo seuraavana. Hyvät ja rehevät lehtiruusukkeet nekin kuitenkin jo kasvattivat. Kaikki viime kesänä ostetut puuvartiset pensaspionitkin ovat ilokseni talven jäljiltä hengissä ja mukavassa kasvussa. Tässä kuvamaraton puutarhamme pioneista:

"Shirley Temple" Kaaripenkissä

Kaaripenkissä takana oikealla kiinanpionit "Shirley Temple", "Sarah Bernhardt" ja "Karl Rosenfield". Niiden ja kuunliljojen välissä kasvaa neljä puuvartista pensaspionia sekä tarhapioni "Rubra Plena", jotka eivät vielä tänä vuonna kuki.

"Shirley Templen" uloimmat terälehdet olivat aluksi hennon vaaleanpunaiset...

..., kunnes pioni avautui täyteen loistoonsa valkoisena.

"Shirley Temple" kukintansa loppuvaiheessa.

Kaaripenkissä tänä vuonna "Shirley Temple" kukki ensimäisenä, sen jälkeen avautuivat "Sarah Bernhardtin" nuput ja viimeisenä "Karl Rosenfieldin". Viime vuonna "Sarah Bernhardt" puhkesi kukkaan nopeimmin.

"Karl Rosenfield"

"Sarah Bernhardt"

Reilu viikko sitten keräsin Kaaripenkistä pioneja maljakkoon turvaan sateelta ja ne ilahduttivatkin sisällä lähes viikon ajan.

Kohopenkissä pitäisi olla kaksi kiinanpionia "Bowl of Beauty", mutta näin ei kuitenkaan ole. Hopeatäpläpeippi "White Nancy" ja "Beacon Silver" kukkivat penkin etureunassa.

"Bowl of Beautyna" ostamieni pionien kukat ovat keskenään täysin erilaiset, ja...

...ainakaan tämä ei kyseistä lajiketta ole. Väri tässä pionissa on jonkin verran tummempi kuin "Sarah Bernhardtissa".

Porraspenkin perustimme vasta viime kesänä, joten en odottanut sen pioneista yhdenkään kukkivan vielä tänä vuonna. Kiinanpioni "Primevere" pääsi kuitenkin yllättämään yhden kukan voimin.

Vaikka muutamia sadepäiviä pionien kukinnan ajalle onkin sattunut, kukinta on siltikin kestänyt yllättävän pitkään. Kaaripenkissä pionien kukinta alkaa nyt vähitellen olemaan jo ohitse, mutta Porras- ja Kohopenkissä ne ilahduttavat vielä hetken. Mikä on sinun suosikkipionisi?

Iloista alkavaa kesäviikkoa!

42 kommenttia:

  1. Niin kauniita! Minullakin haaveissa saada lisää pioneja. Mukavaa viikkoa!😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pioneja ei koskaan voi olla liikaa.:) Mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista