maanantai 27. helmikuuta 2023

Itse kasvatetun avokadopuun kuulumisia

Kuusi vuotta sitten kylvin avokadon siemeniä, joista vähitellen kaksi iti. Postailinkin silloin avokadon kasvattamisesta siemenestä. Näistä kahdesta puusta toinen kuoli noin parin vuoden jälkeen, mutta toinen kasvaa meillä edelleen. Pitkään tämä avokadon taimi kasvoi vain pelkkänä runkona, ilman oksia, mutta nyt viimeisen vuoden aikana se on vihdoin alkanut kasvattaa myös niitä. Nyt kuusivuotiaana avokadopuumme on jo noin kolme metriä korkea. Sen runko on edelleen ohut suhteessa sen korkeuteen, ja sen vuoksi puulla onkin tukikeppi ja lisäksi olemme sijoittaneet sen niin, että se saa tukea myös korkeasta pylväästä.

Talomme on kahdessa tasossa ja avokadopuun ruukku jää kuvan alareunan alapuolelle, ruskealle lattialle, alatasolle. Ylätason tumma pylväs on sopiva tuki puun latvukselle, sillä sen runko on vielä aika hutera. Latvus on kuitenkin jo huomattavasti kivemman näköinen kuin vaikkapa vuosi sitten, sillä se on tuuheutunut ja leventynyt oksien myötä.

 

 Palailen näihin avokadopuumme kuulumisiin taas jossain vaiheessa, kunhan puu kasvaa vielä lisää.:)

Mukavia helmikuun viimeisiä päiviä!

2 kommenttia:

  1. Avokadopuunne näyttää hienolle! Olen joskus kasvattanut hedelmien siemenistä kasveja. Avokadopuuni ei kyllä ollut samanlainen onnistunut kasvutarina, kuten tuo teidän puunne on. Odotan mielenkiinnolla avokadopuunne kuulumisia!

    VastaaPoista
  2. Kauniit lehdet ja hyvin olet onnistunut kasvatuksessa.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...