torstai 31. lokakuuta 2019

Ilmakasvin lumoissa

Olen ihastellut ilmakasveja parin vuoden ajan ja suunnitellut sellaisen hankkimista itsekin. Viime keväänä lopulta ostin ensimmäisen ilmakasvini, käpytillandsian, ja siitä alkaen olen ollut täysin ilmakasvini lumoissa. Vähän jännitin, miten kasvi tulee meillä viihtymään ja osaanko hoitaa sitä oikein. Vaikka monessa paikassa sanotaan, että ilmakasvit ovat helppohoitoisia, kunhan vain kerran viikossa muistaa niitä kastella, olen lukenut myös päinvastaisia kokemuksia. Toki asia riippuu varmasti myös ilmakasvin lajikkeesta, ja käpytillandsia taitaa olla sieltä helpoimmasta päästä. Mielenkiinnolla olen tarkkaillut tillandsian kotiutumista, ja ilokseni se on viihtynyt lasipallossaan tosi hyvin. Nyt toiveissani olisi saada näitä eksoottisia ihanuuksia lisää!:)

Käpytillandsia asustaa olohuoneen ikkunan edessä reiällisessä lasipallossa. Lasikuvun alla tai -pallossa kasvi pidättää paremmin kosteutta kuin huoneilmassa, ja sen kastelutarve vähenee.

Olen kylvettänyt käpytillandsian noin kerran viikossa 15 minuutin ajan haaleassa vedessä. Tunnustan kuitenkin välillä olleeni laiska ja korvanneeni kylvyn muutamalla suihkauksella sumutinpullosta. Etenkin kesällä puutarhakauden oltua "kuumimillaan" tillandsia sai tyytyä suihkutteluun. Muuta hoitoa käpytillandsia ei olekaan tarvinut.

Kylvyn jälkeen kasvi on köllötellyt vielä hetken esim. talouspaperin päällä ylösalaisin, jotta ylimääräinen vesi valuisi pois sen sopukoista. Sitten se on palannut takaisin lasipalloonsa odottamaan seuraavan viikon kylpyvuoroa.

 Onko sinulla ilmakasveja?

Iloa päivääsi!

39 kommenttia:

  1. Merkillinen kasvi. Kylvetettävä. :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten söpö kasvi:) Minulla ei ole koskaan ilmakasveja ollut, mutta tuollaisen voisi kyllä hyvin ottaa kotia koristamaan:) Leppoisaa loppuviikkoa ja lokakuun loppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nuo ovat tosiaan suloisia. Mukavaa marraskuun alkua sinulle!❤

      Poista
  3. Oi, miten nätti se on! Ja hienoa, että on pärjännyt. Minulla alkaa olla taas se tilanne, että vain käpytillandsiat ovat lukuisista ilmakasveistani hengissä. Aiemmin tänä vuonna hankitut "jouhitillandsia" (Tillandsia juncea) sekä Tillandsia butzii kuolivat molemmat tässä syksyllä. Harmitti, koska olivat kauniita ja uskoin jo oppineeni hoitamaan niitä oikein! Nyt on jäljellä kolme käpytillandsiaa ja yksi medusatillandsia (Tillandsia caput-medusae). Onneksi käpyset näyttävät pärjäävän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sinun blogistasi varmaan joskus luinkin kokemuksiasi. Tosi kurja, että ilmakasvit kuolivat! Onneksi käpytillandsiat sentään voivat hyvin.

      Poista
  4. Hauska ilmakasvi. Minulla ei ilmakasveja ole, mutta niitä tulee kyllä hypisteltyä, kun ovat jossain kaupan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin kävin niitä aina hypistelemässä, ja keväällä oli sitten yksi lopulta ostettava kokeeksi.

      Poista
  5. Eipä ole minulla ilmakasvia, mutta ei tiedä vaikka minulla kohta olisi, kun luin postauksesi. Minulla on kyllä 4 lasipalloa, mutta ne on vain tyhjänä koristeena riippumassa katosta. Toiset kaksi on ikkunan edessä, mutta toiset kaksi eteisessä, jossa ei ole ollenkaan ikkunaa. Mitenhän on kuolisiko kasvit eteisessä ikkunattomassa tilassa? Voisinhan kokeilla kasveja molempiin paikkoihin. Vai onko ne niin kalliita, että tuollainen kokeilu on turhan kallista? Löytääkö noita ilmakasveja ihan tavallisesta kukkakaupasta? Pitääpä jättää asia muhimaan ja saa nähdä miten käy.
    Oikein mukavaa torstai iltapäivää sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisin, että jonkin verran valoa kasvit kuitenkin tarvitsisivat. Pienimpiä ilmakasveja löytyy joskus ihan muutamalla eurollakin, isot ovat melko arvokkaita. Niitä on kukkakaupoissa ja joskus olen nähnyt niitä tavarataloissakin. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

      Poista
  6. Suloinen tuo käpytillandsia.
    Minulla ei ole ilmakasveja. Jokunen lahjaksi saatu lasipallo sensijaan löytyy. Ne ovat roikkuneet thjinä. Kiitos ideasta!
    Mukavaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lasipallot ovat näille tosiaan hyvä paikka. Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  7. Kaunis ilmakasvi ja tuo lasipallo.
    Palloja taitaa olla useampi"tyhjänpanttina":)
    Hypistelly olen kaupassa,mutta en rohjennut ostaa..ehkäpätämän jälkeen.....
    Mukavaa torstai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkään en heti rohjennut kokeilla, vaan ostopäätöstä piti sulatella pidempään. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

      Poista
  8. Miullakin ol käpytillandsia, toistavuotta kesti. Happan lopulla ja jäin miettimään tuota kylyvetystä. Alassuin pein kylyvyn jälkeen, jotta ves valos lehtihangoista. Ei auttanu. Toivon onnea siulle tuon kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ulla! Jännittävää on nähdä, miten tuo pidemmän päälle pärjää.

      Poista
  9. Meillä on muutama ja olen tykännyt niistä etenkin helppohoitoisuuden vuoksi.

    VastaaPoista
  10. Vaikka puutarhan kasveja tuleekin hoidettua, niin viherkasvit ovat meillä vaähän hunningolla. Epäilen, muistaisinko huolehtia tuosta pienestä kylvetettävästä riittävän säännöllisesti. Muuten mukava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin huonekasvien hoito on epäsäännöllistä, mutta tämän olen muistanut ihme kyllä hoitaa.:)

      Poista
  11. Onpa ihana kasvi <3 ja ihan outo minulle!Mielenkiintoinen kylvetettävä jonka voisin hyvinkin ottaa kotiini :)

    VastaaPoista
  12. It is good to hear that your store is now expanding to new locations. I have been a patron of Fantastic Eyes because of help with assignment writing all the wonderful work that you guys do. I hope that this expansion move of yours will turn out to be successful. I will definitely go and see this new store of yours

    VastaaPoista
  13. I have read your blog post and that is really informative as well. My friend recommended your blog and trust me through reading help with assignment writing uk such amazing updates we able to change our perception as well. Keep writing such amazing stuff always.

    VastaaPoista
  14. make us feel comfortable and whether I can take care of it properly. While many places say I was a little nervous about how the plant will UK's Top-Rated and Students' Most Favorite Assignment Writing services uk is Here to Offer Expert Help in Most Affordable Prices with a Guarantee to an A or A+ Grade
    Assignment writing services UK

    VastaaPoista
  15. This is very interesting, You are a very skilled blogger. 토토사이트

    VastaaPoista
  16. Well, you can make sure to set up the whole thing on your own and make sure people follow you. The online assignment writing service Hong Kong

    VastaaPoista
  17. It’s never too easy to write an assignment like most of the time the confusion lies in the basics and to find a way that figures it all out and works for all requires assignment helper

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...