lauantai 27. heinäkuuta 2019

Kotiinpaluu < 3

Lomailimme lähes kaksi viikkoa kierrellen Pohjois-Saksaa, ajaen meno- ja paluumatkan Ruotsin ja Tanskan läpi ja piipahtaen lyhyesti Puolassakin. Matkalla oli ihanaa, mutta kiva oli palata kotiinkin. Kovasti jännitimme, miltä puutarha mahtaa näyttää oltuaan koko tuon ajan oman onnensa varassa. Kasvihuoneessa meillä on kastelujärjestelmä, mutta mietimme kyllä, onko siinä vesi riittänyt. Olimme onneksi tökkineet pullokastelijoita lisäksi, sillä vesi oli systeemistä loppunut matkan aikana kesken. Puutarha oli saapuessamme aivan toisen näköinen kuin lähtiessämme, kukkijat olivat vaihtuneet ja kitkemistäkin ilmaantunut taas ihan riittävästi. Kasvihuoneessa tomaatit ja tomatillot nuupattivat, mutta kastelun jälkeen nekin kaikki onneksi virkosivat. Otin puutarhastamme kuvia juuri ennen matkalle lähtöä ja nyt uudelleen kotiinpaluupäivänä. Tässäpä kuvasarja puutarhamme muutoksesta parin viikon aikana.:)

Porraspenkissä pari viikkoa sitten kukkivat enkeliperhoangervo ja vuorikaunokki 'Purple Heart'. Taustalla näkyvässä Kohopenkissä kiinanpioni 'Bowl of Beauty' on vielä nupussa.

Nyt vuorossa ovat kultahelokki, keltainen ja oranssi värililja, leimurakkaus ja myskimalva 'Rosea'. Kohopenkissä ensimmäiset jaloangervot ovat aloittamassa kukintaansa, kiinanpioni taas on jo omansa loppusuoralla.

Kaksi viikkoa sitten Liljarinteessä pääväri oli sininen maariankellon ja karpaattienkellon ansiosta. Vaaleanpunainen palavarakkaus 'Carnea' oli myös jo kukassa, samoin etelänruusuruoho.

Nyt palavarakkaus 'Carnea' ja etelänruusuruoho jatkavat edelleen, mutta Liljarinteen yleisilme on muuttunut sinisestä vaaleanpunaiseksi matalan värililjan ja pioniunikkojen ansiosta.

Kaaripenkin kaunottarena olivat kaksi viikkoa sitten pionit.

Nyt pionien pääkukinta on jo ohi, yksittäisiä nuppuja avautuu vielä. Väriä penkkiin tuovat sen sijaan myskimalva 'Alba', punaväriminttu ja kurjenpolvet.

Kasvihuone ennen reissua...

... ja sen jälkeen. Etenkin tomaattien ja maissin kasvun huomaa selvästi.

Olen tämän pari viikkoa ollut blogimaailmasta pääosin tauolta, postaukset tein tosin etukäteen valmiiksi. Nyt yritän taas aktivoitua mm. kommenttien kanssa, jotka laahaavat minulla pahasti jäljessä. Kiitos teille kaikille ihanista kommenteistanne!<3 Niitä on ollut hauska lukea, ja yritän vastata niihin mahdollisimman pian.

Kaunista viikonloppua!

20 kommenttia:

 1. Maltoitte olla kauan pois pihan parista😍Vaikka varmasti teki tauko hyvää? Jaksaa taas eri lailla innostua pihalla puuhailusta.
  Matkakuvia odotellessa😊...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sormet syyhyävät taas pihapuuhiin ihan eri tavalla kuin ennen reissua.:D Kuvia on luvassa monen postauksen verran.:)

   Poista
 2. Oi, oli varmasti hieno matka, Saksassa on kiva matkustaa, helppoa ja kaikki toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi hauska reissu. Saksa on tosiaan kiva maa käydä.

   Poista
 3. Hauskat vertailukuvat, hyvin näkee puutarhan muutoksen. Kaksi viikkoa on melko pitkä aika, sillä moni asia on muuttunut ja kasvihuoneesta on tullut kunnon viidakko :) Toivottavasti oli mukava matka, reitti kuulostaa ainakin kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi kiva matka.:) Kahdessa viikossa puutarhassa tosiaan ehtii tapahtua paljon.

   Poista
 4. Kuvapareista näkee hyvin muutokset. Toivottavasti minkään kukan kaivattu kukinta ei mennyt sinulta ohi. Kasvihuoneessa on selvästi vallankaappausyritys ollut aluillaan.
  Saksa on mukava matkailumaa. Ehkä sinulta on tulossa postaus reissusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksa on tosiaan kiva matkakohde. Reissun puutarhakohteista on luvassa useampi postaus, kunhan ehdin kuvasaalista käydä läpi. Minäkin mietin, meneekö jonkin kukinta sivu suun, mutta reissu sattui sen suhteen uskomattoman hyvälle ajankohdalle. Viikkoa aiemmin olisi osa pioneista jäänyt näkemättä.

   Poista
 5. Kesällä on jännittävää olla pari päivääkin poissa puutarhasta, saati sitten pari viikkoa. Niin paljon ehtii tapahtua lyhyessäkin ajassa. Kasvihuonekin on melkein viidakoitunut :D Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kasvihuoneessa on tosiaan jo melkein vallankaappaus meneillään. Oli kyllä tosi jännittävä tulla kotiin. Heti ensimmäiseksi piti mennä autosta suoraan takapihalle tarkistuskierrokelle.:D Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 6. Pari viikkoa ja valtava muutos! Pitäisikin ottaa omaltakin pihalta samoista paikoista säännöllisin väliajoin kuvia, niin näkisi itsekin muutokset noin selvästi.

  Kiva käydä reissussa, vaan kotiin palaaminen on kyllä aina ihan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan aivan ihana palata kotiin, vaikka tosi mukava ja kauan odotettu reissu olikin. Tällaisia kuvia olisi kyllä hauska ottaa muutenkin. Joskus sitä aiemmin mietin, mutta aina se unohtuu.:)

   Poista
 7. Kovasti on muutosta tullu kasveihin ja penkkeihin muutamassa viikossa. Kiva käyvä reissussa, kottiintulo on parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä: reissussa oli tosi hauskaa, mutta oli kyllä jo upea palata kotiin.:)

   Poista
 8. teil oli varaan upea reissu! mahtavaa on aina palata kuitenkin omaan rakkaaseen kotiin. valtava kasvu parissa viikossa, väliin tosin tuntuu, et kasvun voi jopa nähdä, niin hurjaa vauhtia maissitkin venyvät kohti taivasta, ruusupavuista puhumattakaan. minustakin on mukavaa kuvata säännöllisesti pihamaalla läpi vuoden. kuvia katsellessa todella vasta huomaa sen, miten ihania nämä neljä vuodenaikaamme todellakin ovat.
  leppoisaa sunnuntaita Sinulle:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvista muutoksen puutarhassa huomaa tosiaan parhaiten. Nyt kasvuvauhti onkin pihalla ollut tosi hurjaa. Leppoisaa viikkoa Sinulle!

   Poista
 9. Hyvä kastelusysteemi on todella toiminut ja kasvihuoneen sato kypsyy vauhdilla. Ilmeisesti myös lämmönsäätely toimi. Kukkapenkit ovat komeita ja näyttäviä kokonsa vuoksi. Niissä on juuri kullekin kasvilajille riittävä alue, jotta kaikki pääsevät esiin. Pian ollaan jo loppukesän kukinnassa, toivottavasti sää suosii myös sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kastelusysteemi tosiaan onneksi toimi. Meillä oli kasvihuoneen ovi jätetty auki reissun ajaksi ja lisäksi kasvihuoneessa on kaksi automaattisesti avautuvaa tuuletusluukkua, jotka helpottavat lämmönsäätelyssä. Loppukesän kukkijoiden aika tosiaan lähestyy.:)

   Poista
 10. Olipa mielenkiintoista katsoa nuo kahdet kuvat!
  Tuosta ymmärsi hyvin,kuinka kannattaa laittaa eriaikaan kukkivia kukkia jos haluaa loistoa puutarhaan koko kesäksi.😊
  Minulla tomaatit kukkivat vasta nyt pienessä itsetehdyssä kasvihuoneessa,saa nähdä kerkiääkö tomaateiksi.Kovasti olen niitä nyt "pölytellyt".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eri aikaan kukkivat kasvit ovat tosiaan tärkeitä, jotta kukintaa riittäisi koko kesäksi. Minullakin pari tomaattilajiketta on vasta kukassa, vaikka muut ovat jo paljon pidemmällä. Toivotaan pitkää, lämmintä syksyä, että tällaiset myöhäisemmätkin lajikkeet ehtisivät tehdä satoa!:)

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...