sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Viimekesäinen terassin laajennus

Terassin laajennus oli ehdottomasti kuluneen kesän työläin projektimme, sillä uutta terassia syntyi yhteensä noin 30 neliömetriä sisältäen köynnöstukia, upotettuja istutuslaatikoita yksivuotisille köynnöksille, sivuun vedettävän kangaskatoksen, terassin keskelle jäävän kivikkokasvialueen ja lisäksi terassin kylkeen tehdyn laajemman istutusalueen. Tarkoituksena oli lisäksi upottaa uuteen terassiin uima-allas, mutta allasterassin alue jäikin vasta ensi kesän projektiksi. Meillä oli allasmalli jo valmiiksi mietittynä ja melkein tilauksessa, mutta huomasimme kesän kuluessa, että niin syvää kuoppaa kuin kyseinen allas tarvitsisi, ei tuohon kohtaan lapiopelillä pysty kaivamaan, ja kaivurikaan ei alueelle mahdu avuksi. Niinpä nyt talven aikana täytyy uudelleen perehtyä markkinoilla oleviin allaspaketteihin, ja valita niistä sellainen, joka ei tarvitse aivan yhtä syvää upotusta. Toisaalta nyt perustukset altaalle ovat jo valmiina, joten ensi kesänä allasterassin luulisi saavan melko nopeasti loppuun, kunhan sopiva malli nyt vain löytyy. Tässäpä muutamia kuvia siitä, mitä viime kesänä saimme terassin osalta aikaan:

Vanha terassin reuna päättyi kuvan vasempaan laitaan, josta lähtee portaikko alas nurmikentälle. Uuden terassin laajennus aloitettiin leventämällä ylätasoa ja tekemällä sen etukulmaan kuvasta vasemmalle jäävää Kivikkokasvialuetta vastaava pienempi kivikkoalue.

Kivikkoalueella kasvaa mm. pallotuijia 'Danica', hopeatoppoa ja kattomehitähtiä. Taustalla näkyy ylätasanteen toiselle puolelle jäävä, muutama vuosi sitten tehty suurempi Kivikkokasvialue.

Seuraavaksi rakentamisvuorossa oli sohvaryhmän alue. Tähän hankimme katoksen, jonka kangas on helposti vedettävissä syrjään talon seinustalle. Sekä etu- että oikealla reunalla on terassin sisään upotettu istutusallas yksivuotisia köynnöksiä varten, jotka kesän kuluessa muodostivat kauniit yksityisyyttä tuovat viherseinät kuitenkaan estämättä täysin näkyvyyttä puutarhaan. Allasterassi on tulossa kuvassa näkyvän terassin eteen aina Rinnepenkin reunaan asti.

Tämän jälkeen terassin etureunaan rakennettiin istutusalue, jossa kasvaa mm. alppiruusu, syysleimuja, alppipaju, mustaluumu ja keijunkukkia. Istutuslaatikon taakse jää korkea tuija. Tästä vasemmalle rakensimme vielä syksyn aikana talon seinään asti terassia. Allasterassi tulee kuvassa katsottuna istutusalueesta oikealle alaviistoon. Rinnepenkki alkaa tämän istutuslaatikon takaa jatkuen taustalla näkyvän nurmialueen reunaan.

Luulin ottaneeni kuvan myös terassin tilanteesta loppusyksyllä, mutta näköjään sen olin unohtanut tehdä. Alla olevasta puolitoista vuotta vanhasta ilmakuvasta kuitenkin hahmottaa kokonaistilanteen.

Punaisella rajattu viime kesänä totetuneet alueet, sinisellä puutuva allasterassi.

Ensi kesänä projekti jatkuu, joten palaan terassin kuulumisiin taas viimeistään silloin. :)

Mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

24 kommenttia:

 1. Tuo terassinne on niin hieno. Meillä on myös haaveissa jonkinlainen seinämä/katto terassille estämään tuulta ja sadetta. Saa nähdä pystytäänkö ensi kesänä se toteuttamaan, kun mökilläkin pitäisi tehdä yhtä ja toista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina! Katos tosiaan lisää terassin käyttömahdollisuuksia, kun sateellakin voi siellä oleskella.

   Poista
 2. Terassiprojekti kannatti, se on todella kaunis! Siistit, rajatut istutusalueet tekevät koko alueesta viimeistelyn näköisen. Hyvää alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Sirkku! Hyvää alkavaa vuotta sinullekin!

   Poista
 3. Hieno on jo nyt ja miten upea mahtaakaan tulla, kun seuraava osa valmistuu.

  VastaaPoista
 4. VAU! Teillä on nyt upea kesäinen olohuoneen jatke, jossa varmasti viihtyy koko perhe. Huikea työponnistus toki, mutta varmasti vaivan väärti.

  Iloista Uutta Vuotta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tuo tosiaan kaiken vaivan väärti. Meillä edellinen kesä kului ilman kunnon istuskelualuetta terassilla, joten oli kyllä mahtava saada tila sohvaryhmälle. Iloista uutta vuotta sinnekin!

   Poista
 5. Nikkaroitavaa on teillä riittänyt, mutta lopputulos on jo nyt tosi hieno ja persoonallinen. Erilaiset istutusaltaat ja kasvit pehmentävät kokonaisuutta ja tuovat siihen mielenkiintoisia yksityiskohtia. Mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sen verran paljon terassissa on tosiaan puista alaa, että kasvit tuovat kaivattua vaihtelua. Mukavia vuoden viimeisiä päiviä sinullekin!

   Poista
 6. Upea terassialue. On siinä ollut hommaakin. Mistä tuo terassikatos on? Ihastelimme tuollaista Tallinnassa. Hyvää uutta vuotta 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Terassikatos on ostettu Askosta. Hyvää uutta vuotta sinullekin!❤

   Poista
 7. Oi miten ihana terassialue!Olispa kiva laittaa omaakin terassia uuteen uskoon,mutta taitaa jäädä ajanpuutteen vuoksi vielä haaveeksi.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Meillä terassia on rakennettu pala palalta jo muutaman vuoden ajan ja kesken jäi taaskin.:D

   Poista
 8. On kyllä tosi upea terassialue. Tosi kiva idea tuo miten köynnökset kasvavat. :) Mukavaa vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
 9. Hyvä ja hieno jatke oleskeluun ulkotiloissa.

  VastaaPoista
 10. Upea terassi ja ihanan kesäisiä kuvia.
  Leppoisaa vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
 11. Vau, mieletön projekti ja todella hienoa jälkeä. Kauniit istutusalueet terassin lomassa. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuonna.

  VastaaPoista
 12. Upea terassi!
  ...siitä on hyvä jatkaa....
  Hyvää uutta vuotta,sinulle Tiiu!!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...