keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Syksyn viimeiset kukkasipulit

Istutin lokakuussa suuren määrän kukkasipuleita puutarhaamme, mutta terassin uudelle istutusalueelle niitä ei riittänyt. Tarkoituksenani oli vielä myöhemmin hankkia pikkusipuleita istutettavaksi siihen, mutta jotenkin unohdin koko asian. Vasta viime viikolla muistin ne ja harmittelin asiaa miehelleni. Kukkasipulit on ainakin täälläpäin jo pääasiassa myyty loppuun, joten ajattelin, että ensi kevään sipulikukkaloisto jää nyt terassin istutusalueen osalta väliin. Ihana yllätys oli, kun yhtenä päivänä töistä tullessani kotona odotti muutama pussillinen krookuksen ja posliinihyasintin sipuleita, viimeiset, jotka mieheni oli kaupoista löytänyt. Viime viikonloppuna kävin kaivelemassa ne paikoilleen terassin istutusalueelle odottamaan ensi kevättä.

Krookukset 'Vanguard' ja 'Spring Beauty' sekä posliinihyasintit pääsivät terassin istutusalueelle.

Vuosi sitten istutin oregoninlaukan kukkasipuleita ruukkuun ja ne kukkivatkin siinä alkukesällä. Huomasin niiden sopivan sävyltään tosi kivasti terassin istutusalueelle, joten istutin nekin sinne. Sivusipuleita oli kertynyt paljon, joten ehkäpä näitä kauniita melko matalia laukkoja on ensi kesänä alppiruusun edessä jo pienenä mattona.

Jotenkin olen näköjään kokonaan unohtanut kesällä kuvata oregoninlaukan kukintaa, mutta sentään sipulipussista löysin kuvan.

Näiden istutusten myötä terassillakin saadaan toivon mukaan ensi kesänä nauttia kukinnasta jo ihan varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn asti. Istutusalue näkyy hyvin olo- ja makuuhuoneemme ikkunoista, joten senkin puolesta on nyt tosi kiva, että jo alkukeväästä lähtien siinäkin riittää kukintaa.

Kivaa keskiviikkoa!

22 kommenttia:

 1. Miten ihana ja huomaavainen yllätys! Kauniita sipuleita kaikki. Toivotaan oikein runsasta kukintaa ensi keväälle! Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heidi! Tuo oli tosiaan ihana yllätys. Tietää mies, mistä pidän.:) Mukavaa torstai-iltaa sinulle!

   Poista
 2. Ihana yllätys :) Krookukset, posliinihyasintit ja laukat ovat kaikki kiitollisia kasvatettavia, kun lisääntyvät vuosi vuodelta. Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana yllätys tosiaan. Olen yrittänyt nyt etenkin parina viime vuonna panostaa näihin helposti lisääntyviin kukkasipuleihin. Mukavaa torstai-iltaa!

   Poista
 3. Krookukset ja posliinihyasintit.....niin ihanat. ❤️

  VastaaPoista
 4. Vannoin, etten istuta yhtään kukkasipulia tänä syksynä. Kuinka ollakkaan Hankkijalla oli kaikki sipulit puoleen hintaan... Maltillisena pysyin ja muutamia laukkoja ostin ja yhden narsissipussin. Mutta vannomatta paras tosiaan! ='D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä käy aina juuri noin!:D Kummasti niitä vain tarttuu mukaan. Ihailtavan maltillinen olet kuitenkin osannut olla.

   Poista
 5. Toivottavasti laukat yllättävät positiivisesti.
  Hienot värit.

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo oregoninlaukka ja muutkin.Istutin kanssa laukkoja mutta,en muista nimiä :)
  Mukava yllätys!

  VastaaPoista
 7. Onpa mukavan värisiä kukkasipulit mitkä miehesi löysi. Ja laukka sopii väreihin . Minäkään en ole enää löytänyt ale sipuleita ,mutta ehkä hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tosi iloinen, kun hoksasin vielä tuon laukan lisätä joukkoon. Jospa siitäkin tulisi monivuotinen riemu. Minullakin sipulin istuttamiset olivat nyt tässä. Nyt vain odottamaan keväistä kukintaa.

   Poista
 8. Tosi hieno juttu! Noista tuleekin kaunis keväinen kukkaloisto.

  VastaaPoista
 9. Ihana yllätys ja viälä nua monta pussia. Niistä tuloo het näyttävä kukkarunsaus.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...