perjantai 9. marraskuuta 2018

Bloggaamisesta

Blogeissa on ollut paljon viime aikoina kirjoituksia bloggaamisesta. On pohdittu bloggaamiseen käytettyä aikaa, siitä saatua iloa ja ystävyyssuhteitakin, mutta toisaalta myös sen mielekkyyttä ja väsymistä bloggaamiseen. Ajattelin nyt itsekin kirjoittaa omista  ajatuksistani ja kokemuksistani.

Neilikkaruusu 'Pink Grootendorst'

Itse olen kirjoittanut puutarhablogiani nyt vähän vajaan kahden vuoden ajan, ja tämä on ensimmäinen ja ainoa blogini. Lapsiperhearjen, työelämän ja jatko-opintojen yhdistelmä on jo sinällään ajankäytön kannalta haasteellinen, ja etenkin nyt viimeisen puolen vuoden aikana on tuntunut, että tunteja on vuorokaudessa aivan liian vähän. Kirjoitan blogitekstejä varastoon silloin, kun vain ehdin, esim. kesälomalla pyrin ainakin osittain ennakoimaan syksyn tekstejä jopa muutaman kuukauden eteenpäin. Viimeistelen seuraavan viikon blogitekstini pääsääntöisesti viikonloppuiltaisin keittiön pöydän ääressä samalla, kun lapset syövät iltapalaansa. Tuolloin liitän postauksiin myös kuvat ja lopuksi ohjelmoin valmiit postaukset julkaistavaksi tiettynä ajankohtana. Tuo ei ehkä ole kaikkein rauhallisin ja häiriöttömin hetki postausten tekemiseen, mutta tällä hetkellä ainoa mahdollisuus, sillä  esim. arkena töiden jälkeen lasten illalla olevat harrastukset, niihin kyydittäminen ja pakolliset kotiaskareet vievät kaiken ajan. Arkena olen yrittänyt kuitenkin huolehtia oman blogini kommentoinnista ja mahdollisuuksien mukaan käydä vieraisilla toisten blogeissa.

Purppuraheisiangervo 'Little Angel'

Postaukset tosiaan teen kannettavalla tietokoneella keittiössä ja kuvat otan Canonin järjestelmäkameralla. Minulla on blogia varten otetut kuvat erillisessä kansiossa, muut kuvat sitten omissa kansioissaan. Puhelimella hoidan kommentoinnit niin omaani kuin toistenkin blogeihin, koska se mahdollistaa kommentoinnin esim. autossa miehen ajaessa, koulutuspäivänä luennon alkua odottaessa yms. lyhyissä hetkissä.

Atsalea 'Ruususen Uni'

Vaikka tällä hetkellä aika ei tunnu riittävän mihinkään,  ja välillä on käynyt mielessä, olisiko ajankäytön ja arjen kannalta helpompaa vain olla bloggaamatta, en lopettamista ole kuitenkaan tosissani harkinnut. Bloggaamisesta on tullut minulle rakas harrastus, joka loppujen lopuksi kuitenkin antaa enemmän kuin ottaa. Bloggaamisen myötä olen saanut paljon uusia ystäviä, niin "nettiystäviä" kuin sellaisia, joita tapaan ihan kasvotusten, ja molemmat merkitsevät minulle tosi paljon. On ihana kuulla toisten kuulumisia, saada hyviä vinkkejä ja muuten vain jakaa ajatuksia ja kokemuksia. Pääasiassa puutarhabloggaajien parissa on ollut todella hyvä yhteishenki, joka osaltaan kannustaa jatkamaan bloggaamista. Ajallisista syistä olen sen sijaan joutunut nyt kesän ja syksyn aikana karsimaan esim. blogini Instagram-tilin käyttöä. Myös blogini Facebook-sivulle päivityksiä on nyt muutaman kuukauden aikana kertynyt vähemmän kuin aiemmin. Saa nähdä, ehtisinkö talvella taas paneutua niihinkin paremmin. Itse blogin olen kokenut tällä hetkellä tärkeimmäksi ja pyrkinytkin sen vuoksi huolehtimaan sen säännöllisestä päivittymisestä.

Lämpimät kiitokset kaikille, jotka blogiani lukevat! Olette minulle tärkeitä!<3

Ihanaa, rentouttavaa viikonloppua!

52 kommenttia:

 1. Kiitos itsellesi ihanasta blogista ❤ ihailen tuota sinun järjestelmällisyyttä!

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että jatkat bloggaamista! Jotkut bloginsa lopettaneet ovat hetken päästä aloittaneet uudelleen. Ei tästä niin helpolla eroon pääse! Harrastuksena itsekin tämän koen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on tullut tosiaan tärkeä harrastus. Vaikea olisi ainakaan tällä hetkellä kuvitella arkea ilman bloggaamista.

   Poista
 3. Oletpa tosi järjestelmällinen, blogiasi on aina mukava lukea ja katsella kauniita kuvia. Itse olen harrastukseni alussa, eikä rutiineja ole ainakaan vielä muodostunut, mutta yllättävän tärkeäksi tämä on jo tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi! Rutiinit mahdollistavat minulla tällä hetkellä blogin pitämisen, muuten varmasti postauksia valmistuisi kovin harvakseltaan. Tähän jää tosiaan nopeasti koukkuun.

   Poista
 4. Kun jotain tykkää tehdä, ajan kaivaa vaikka mistä. Tämä postaus on hyvä esimerkki siitä.
  Mistään ei huomaa, että et oikeastaan koskaan voi keskittyä pelkästään bloggaamiseen. Tekstit ovat hienosti jäsennelty ja hyvät kuvat sopivat aina tekstiin.
  Mitä, kerrot lapsiperheen elämästä on itselle tuttua menneiltä vuosilta. Siksikin nostan hattua sinulle.
  Hyvää viikonloppua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentistasi! Hyvää sunnuntai-iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa teille!

   Poista
 5. Blogiyhteisö muuttuu vuosien mittaan tärkeäksi kun tutustuu erilaisiin ihmisiin ja heidän kuulumisistaan tulee osa arkea. Elämäntilanteiden ja ajankäytön mukaan bloggaamisen tahti saattaa vaihdella ja innostuksen määräkin vaihtelee, ainakin minulla, mutta aina on mukavaa vierailla muiden blogeissa lukemassa kuulumisia.
  Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Cheri! Olet varmasti ihan oikeassa. Tuo kuulostaa monin tavoin tutulta. Iloista sunnuntai-iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 6. Täällä on aina kivaa käydä kurkkimassa.

  Joskus tulee väsynmys tehdä juttuja ja kannattaakin pitää vaikka pieni tauko, tai tehdä juttuja pelkillä kuvilla. Joskus ne kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Itse aloitin bloggaamiseni 9.7.2010 ja kirjoitan minulle rakkaista asioista, en osaa mainostaa mitään, joten kirjoitan omaksi iloksi.

  Nykyisin monet siirtyvät faceen ja peukku on enintä miten juttuihin reagoidaan. Joskus jutun näkee 169 ihmistä, mutta kommentteja on 3 kappaletta. Mietin kovasti tätä nykyajan kiirettä.

  Minulle on löytynyt blogimaailmasta monen monta ystävää, ja osan olen nähnyt jopa livenä. Kunpa nämä blogit säilyisivät ja kaikki eivät menisi Faceen ja Instagramiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Facebook ja Instagram tosiaan mahdollistavat nopeamman sisällön jakamisen kuin bloggaaminen. Blogi on ainakin tällä hetkellä itselleni tärkeämpi väylä kuulumisten jakamiseen. Sinulla onkin jo tosi pitkä blogitausta!

   Poista
 7. Kuulostaa samalta, mitä itsekin teen, eli hetki silloin, toinen tällöin. Vaikka bloggaaminen ja toisten blogien lukeminen ja kommentointi viekin aikaa, poikkeaa se muista harrastuksista siinä, että sitä voi tehdä ihan milloin vain ja vaikka miten pienissä pätkissä kerrallaan. Ei onnistu esimerkiksi maalaaminen, mikään liikuntaharrastus, leipominen tai käsityöt samalla tavalla. Ja onhan tämä koukuttavaa :D Sinulla on ihana blogi, joten on mukavaa, että löydät aikaa postausten kirjoittamiseen. Heitin sinulle pähkäiltäväksi kesäisen haasteen. Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Bloggaamisen etu on tosiaan, että ajan siihen voi kerätä juurikin pienistä hetkistä. Muuten en tällä hetkellä sitä pystyisi tekemäänkään. Kiitos haasteesta! Otan sen mielelläni vastaan. Mukavaa sunnuntai-iltaa ja iloista alkavaa viikkoa teille!

   Poista
 8. Olet kyllä tosi järjestelmällinen! Kiireet tekevät tästä(kin) harrastuksesta haasteellista ja kesällä jouduinkin ihan suosiolla pitämään taukoa. Näin syksymmällä ja talven aikaan onkin enemmän vapaata suunnitella ja tehdä postauksia. Minulla aiheet ovat mielessä ja kirjoittelen niitä muistiin, mutta en saa niitä koneelle asti. Aina on takaraivossa seuraava juttu...
  Nautinnollista hämäränhyssyä ja Isäinpäivän viettoa teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minullakin kesällä puutarha veti niin voimakkaasti puoleensa, että harvensin postaustiheyttä. Ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa sinne!

   Poista
 9. Ihanat kommentit ja toiset bloggaajat saavat meidät jatkamaan, vaikka välillä väsyttäisikin. Ja kuka kieltää välillä pitämästä taukoa, kun siltä tuntuu? Ne todelliset seuraajat pysyvät kuvioissa mukana, vaikka postausväli lipsahtaisikin viikoiksi, kuukausiksi. Itse poistan seurattavien listalta blogit, joissa ei ole esim. vuoteen tapahtunut mitään. Sen tulkitsen lopettamiseksi.

  Olet järjestelmällinen ja osaat ennakoida hyvin, tässä kohtaa sanonta -hyvin suunniteltu on puoliksi tehty- pitänee paikkansa. Minusta on jo hatunnoston arvoinen suoritus, kun lapsiperheen äiti yleensä ehtii bloggaamaan. Peukku sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi!<3 Tällaiset kommentit lämmittävät mieltä ja välillä saattavat pelastaa koko päivän.

   Poista
 10. Blogiesi sisällöstä ja säännöllisestä päivityksesta jo päättelinkin, että teet sitä järjestelmällisesti suunnitellen. Siispä se on sinulle tärkeä ja antaa iloa ja hyötyä sekä vuorovaikutusta. Se heijastuu blogin kokonaisvaikutelmaan. Kuvat on harkiten kerätty ja teksti huolellisesti laadittu.
  Tänne Puutarhahetki-blogiin on aina mukava tulla ja täältä löytää uutta ajateltavaa ja hyödyllisisä vinkkejä. Hyvää isänpäiväviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentistasi, Pirkko! Hyvää isänpäiväniltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 11. Tiiu, minäkään en ajatellut lopettamista tai hidastamista kuin vasta jossain 7 vuoden jälkeen. Kun ei yhtään päivää vapaata kuvaamisesta tai muusta eli luin aamutunneille ja 140 kirjaa vuodessa, aloin uupua. Helmikuussa tulee 10 vuotta täyteen, joten on tämä harrastus vienyt enemmän kuin pikkusormen. Alkuvuosina jopa soittelin viikonloppuisin kuvalupia USA:an asti ja omalla kustannuksella. Olen intohimoinen puutarhuri ja kokkaaja, mutta kaikki on saanut siirtyi kuin syrjään, sillä kirjabloggaus on vahva aihe, joka vie koko naisen.

  Kolme bloggausta viikossa oli joskus minulle liian vähän, nyt se alkaa olla liian paljon. Vuodet...ajan katoava virta tekee tehtäväänsä ja joskus mieleen tulee, että voisi tehdä muutakin. Tosin lukeminen ei minulta ikinä jää, mutta kirjoittaminen voikin jäädä. Ei ole enää kovin innostavaa lukea öisin vihko kädessä muistiinpanoja tehden, mutta vielä ehkä vähän...Tämä on kuin joku addikti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet blogannut jo tosi pitkään. Varmasti jokaiselle tulee ajan kuluessa hetkiä, jolloin lopettamista miettii. Minulta kirjabloggaus ei ainakaan tällä hetkellä onnistuisi mitenkään, sillä ehdin lukea suurin piirtein yhden kirjan kuukaudessa. Valtavasti aikaa joudut käyttämään taustatyöhön postauksia valmistellessa. Monia hyviä kirjavinkkejä olen blogistasi löytänyt, kiitos niistä!

   Poista
 12. Mukavaa, että olet täällä. Kiitos myös siitä, että jaksat laitella kommentteja Mielen Lumoon, mielelläni niitä luen ja jokaisesta viestistä olen onnellinen ja kiitollinen. Hauskaa tietää, että viesti ehkä on lähetetty autosta matkalla jonnekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kommentteja tulee tosiaan kirjoitettua milloin missäkin. Onneksi se puhelimella onnistuu ihan näppärästi.:)

   Poista
 13. Kiitos Tiiu itsellesi!
  Ajattelin jo otsikon nähdessäni, että taas joku lopettaa...
  Samoilla ajatuksilla itsekin postailen. Ja jos tuntuu, ettei kirjoitettavaa ole, niin tulee taukoa.
  Ihania puutarhajuttujasi seurailen mielenkiinnolla jatkossakin.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ainakaan tällä hetkellä en lopettamista näe vaihtoehtona, niin koukussa tähän olen.:) Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 14. Hei - nyt on marraskuu. Siis kuoleman kuukausi. Silloin kaikki energiat valuu maan rakoon, eikä oikein mikään jaksa kiinnostaa. Silloin ei vain jaksa pinnistellä. Annetaanko kaikki vaan löysät ranteet blogielämälle? Kirjoitetaan jos siltä tuntuu, mutta annetaan marraskuun valua kohti loppuaan. Nyt on sentään lusittu 9/30 tätä kuuta! Joulukuussa on eri energiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta tuokin!:) Marraskuun alku on mennyt tosi nopeasti. Ei ole enää pitkä aika joulukuuhun.

   Poista
 15. Kiitos Tiiu!!,tosi paljon ,teidän nuorten -puutarhablogeista olen minäkin ammentanut päiviini iloa ,ja valoa!!ISO ja KAUNIS KIITOS!!
  on lupa höllentää,ei tartte jaksaa.sitten kun energiaa antaa tuo auringon möllykkä,olemme kaikki virkeitä:))
  kauniita huurrekuvia!
  ...jatkoa oottelen vaikka harvemminkin....käyn kylässä:))

  Rentouttavaa viikonloppua! ja Hyvää isänpäivää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi, Liisa! Tämä pimeä aika tuntuu tosiaan väsyttävän nykyään helpommin kuin muutamia vuosia sitten. Ihana ajatella, että reilun kuukauden kuluttua päivä alkaa jo pidetä. Hyvää isänpäiväniltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 16. Nostan kyllä hattua sinulle, kun kaiken tuon muun elämän ohessa jaksat vielä kirjoittaa ja päivittää ahkerasti blogiasi. Aina ei ehdi ja aina ei jaksa, mutta itse olen ajatellut, että tämä on harrastus, joka joskus vie enemmän aikaa ja myös antaa paljon. Ei harkita lopettamista, mutta itselleen pitää olla armollinen. Ja viisautta on joskus hiljentää vauhtiakin. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirkku! Viisaita sanoja bloggaamisesta ja ajankäytöstä. Välillä on varmasti tilanteita, jolloin on hyvä löysätä. Hyvää sunnuntai-iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 17. Vastaukset
  1. Thank you, Ria! Happy Sunday evening and lovely new week to you!💕

   Poista
 18. Mukava on käyvä siun blogia lukemassa. Hyvin oot suunnitellu nuo postaukset!
  Hyvvee isänpäiväviikonloppuu teijän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Ulla! Hyvää isänpäivän iltaa ja alkavaa viikkoa sinne!

   Poista
 19. Hienoja kuvia jälleen. Ja organisoidulta vaikuttaa tekemisesi. Toki tuossa hektisessä tilanteessa se on myös järkevää.

  VastaaPoista
 20. Hyvällä organisoinnilla saa paljon aikaiseksi. Mutta siihenkin väsyy jos koko ajan pitää olla tehokas.
  Minulta päivityksiä tulee epätasaisesti. Silloin kun pystyn, ehdin ja on asiaa. Niin ei tule stressiä ja voi kuitenkin jakaa kokemuksia kivojen ihmisten kanssa.
  Jaksamisia kaikille💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etukäteissuunnittelu tosiaan auttaa paljon. Ihan toimivalta kuulostaa sinunkin postaustapasi. Mukavaa marraskuuta!💕

   Poista
 21. Tuo on hienoa, kun jaksat tuon kaiken arjen pyörityksen päälle vielä blogihommiin. Jokainen tekee blogeja omalla tyylillään ja omalla tahdillaan. Ja aina voi pitää paussia, jos tuntuu, että ei ehdi kirjotella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsensä kuuntelu on tosiaan tässäkin asiassa tärkeää. Ei pidä tehdä enempää kuin jaksaa. Itselläni bloggaaminen on ihanaa vastapainoa töille.

   Poista
 22. Kiva postaus, ja on tosiaan haastetta sen ajankäytön kanssa. Mutta sia tarvitse koko ajan päivittää. Ei edes joka toinen päiväkään. lloin voi vaikka himmata, ja eihän blogi. Sinulla on kiva blogi, jota seuraan. Tartuin tuon jakamaasi haasteeseen, ja huomenna kuvaan niitä ihania sinisiä juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä on varmasti tärkeää osata myös hellittää tahtia. Kiva, että lähdet haasteeseen mukaan!

   Poista
 23. Vaikka minulla ei enää lapsiperheen arka ja temmellystä olekaan niin silti aika kuluu siivillä! Postaustahti on hidastunut, ei loppunut kuitenkaan, tämä on tosi ihana harrastus. Mutta ajan ja voimien mukaan ja tietenkin sen mukaan, mitä on sanottavanakin! Mukavaa marraskuun jatkoa ja isänpäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on minustakin aivan ihana harrastus. Postaustahti varmasti tosiaan vaihtelee herkästi elämäntilanteen yms. mukaan. Mukavaa marraskuun jatkoa sinullekin!

   Poista
 24. Bloggaus on kieltämättä paljon antava, mutta myös paljon aikaa vievä harrastus. Kiva, että kaiken arjen pyörityksen lisäksi jaksat olla mukana ja ilahduttaa meitä lukijoitasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kommentistasi! Bloggaus tosiaan vie aikaa, mutta ainakin tällä hetkellä se on kaiken "vaivan" arvoista.

   Poista
 25. Olet hyvin sisukas bloggaaja. Marraskuu on puutarhatekstien kirjoittajalle pulmallista aikaa. Olen huomannut, että tilaamani puutarhalehtikin on hyvin hiljainen tähän aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Marraskuussa tosiaan aiheita ei välttämättä ole yhtä helppo löytää kuin keskellä kesän runsainta kukintaa.:)

   Poista
 26. No huh .. aika moista suunitelmallisuutta ja ajankäytön organisointia teet blogisi eteen.. ihailla täytyy kun on pienet lapset,työ ynm puuhaa ja silti jaksat postailla useasti.. kauniita kuvia ja paljon hyödyllistä asiaa/tietoa.
  Itse en pystyisi samaan ja kerran viikossa postauskin tuntuu minusta välillä haastavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi! Tarkan suunnittelun ansiosta postausten tekeminen nopeutuu. Muuten en varmaan saisi mitään aikaiseksi.:)

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...