maanantai 15. lokakuuta 2018

Syksyn kukkasipulit

Tänä vuonna minulla oli kukkasipulien hankinnassa vähän erilainen strategia kuin aiemmin. Määrällisesti niitä kertyi suurin piirtein saman verran kuin ennenkin, n. 20kg, mutta tällä kertaa ostin melkeinpä vain tulppaaneja, ja niitäkin ainoastaan muutamaa eri lajiketta. Helmililjoja, idänsinililjoja ja laukkojakin lisään tänä vuonna, mutta nyt ainoastaan siemenistä, joita olen sirotellut ympäri puutarhaa. 

Kukkasipulit istutin syys-lokakuun vaihteessa ennen pakkasöitä. Nyt lähiajoille on yllättäen luvattu todella lämmintä, joten toivon mukaan sipulit eivät innostu itämään jo syksyllä. Tällaisia kaunottaria puutarhassamme toivottavasti ensi kesänä kukkii runsain mitoin:

Näitä löytyy ensi kesänä Liljarinteestä: Darwin-tulppaanit 'Salmon van Eijk', 'Mystic van Eijk', 'Van Eijk', tulppaanit 'Carnaval de Rio', 'Purple Prince' ja 'Playgirl' sekä narsissi 'Thalia'.

Porraspenkki täyttyy ensi kesänä Triump-tulppaaneista ja Kohopenkki Darwin-tulppaaneista. Hollanninkurjenmiekkoja istutin muutaman pussillisen Angervorinteeseen.

Onko sinulla jo syksyn kukkasipulit hankittuna tai kenties jo istutettunakin? Mitä sipuleita ostit/aiot ostaa?

Aurinkoista viikkoa!

34 kommenttia:

 1. Oletpa sinä jälleen panostanut.
  Odotan kevättä innolla nähdäkseni teidän pihan kukkaloiston
  ja oman vaatimattomamman :)
  Toivottavasti eivät innostu ennen aikojaan, kun ilmat ovat mitaä ovat.
  Suloista viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Toivon nyt laittamieni Darwin-tulppaanien olevan pitkäaikainen ilo, jolloin olisi ensi syksynä yksi penkki vähemmän istuttevaa.:) Suloista viikkoa sinnekin!

   Poista
 2. Tilasin taas sipulit Hollannista ja osan pikkusipuleista ja koiranhampaista olen jo istuttanut. Tulppaanien kanssa odottelen vielä. Pihassani alkaa usein esim helmililjat kasvaa jo syksyllä, mutta en ole sen hirveästi huomannut haittaavan. Ihanaa kukintaa sinulla tiedossa keväällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin helmililjat ovat taas nousseet, mutta ne eivät tosiaan siitä yleensä ole olleet moksiskaan keväällä. Ihania hankintoja olet tehnyt. Minulla koiranhampaat eivät ole koskaan kukkineet.

   Poista
 3. Ny on keväällä ilotulitusta :)
  Olisin kans ostanu nuata suuria pussia, muttaku täälei ollukku 'Van Eijk' tulppuja ja non mun färipalettihi liia kirkkahia. Se kyllä nousoo monena vuanna ja tiätenki joku mialuusampi tulppu katuaa het. Aika sekalaasta seurakuntaa taas mun sipulit. Muutama tulppupussi o viälä istuttamata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monena vuonna ilahduttavat tulppaanit ovat kyllä ihania. Minullakin harmillisen usein tulppaanit ovat jääneet yhden kesän iloksi. Näitä lajikkeita en ole aiemmin kokeillut, joten on kiva nähdä, miten niiden kanssa käy.

   Poista
 4. Nyt on kaikki istutettu, viimeiset sain viikonloppuna maahan. Toivottavasti nyt viilenisi sen verran, etteivät lähde kasvamaan ennen kevättä. Helmilijat nousevat melkein joka vuosi jo syksyllä ja on tuolla nytkin kymmensenttinen "heinikko" odottamassa talvea. Sinulla on tulossa kunnon kukintaa taas kevääksi. Sitä onkin mukava odotella. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin helmililjat ovat taas nousseet ja näyttäisi niiden pikkuisia siementaimiakin olevan. Kevättä on tosiaan nyt kiva odotella, kun on kukkasipulit maassa muhimassa. Aurinkoista viikkoa sinullekin!

   Poista
 5. Darwinhybridit ovatkin tulppaaneista ne kestävimmät ja pitkäaikainen ilo moneksi vuodeksi eteenpäin.
  Meilläkin eilen istutettiin kaikki hankitut kukkasipulit pikkuneiti 3v ja isoveikka 5v (tai no, viimeksi mainittu tosin saavuttaa viiden vuoden iän vasta ensi kuussa) olivat mummin ja papan apuna ja suorittivat istutuksen tosi innolla ja mallikkaasti.
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teillä onkin ollut ihanaa istutusapua. Darwin-tulppaaneiden toivoisin nousevan useana kesänä ja siksi istutin ne Kohopenkkiin, johon kukkasipuleiden ujuttaminen on työläintä. Mukavaa viikkoa teillekin!

   Poista
 6. Upeaa kukintaa sinulla keväällä. Minä istutin pääasiassa laukkoja ja narsisseja .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla narsissit ovat kukkineet aina tosi huonosti peruna- ja tete-narsisseja lukuun ottamatta, joten olen siirtynyt enemmän tulppaanilinjalle. Kauniita ne kyllä olisivat.

   Poista
 7. Meillä kaikki sipulit ovat jo maassa odottamassa kevättä. Viikonloppuna tosin huomasin, että kaikki eivät malta odottaa kevääseen saakka: helmilijat ovat alkaneet nousta maan pinnalle suurina mättäinä. Toivottavasti muut sipulit eivät seuraa esimerkkiä :) Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin helmililjat ovat nousseet. Toivotaan tosiaan, että ne jäisivät ainoiksi varaslähtijöiksi. Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 8. Varmasti on komea tulppaaniloiste ensi keväänä puutarhassasi. Täällä on sipulit jo hankittu ja istutettu. Aika sekalainen seurakunta pääsi puutarhan kukkapenkkeihin. Tietenkin aina yhteen penkkiin yritin sovittaa värit toisiinsa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulikukilla saa kyllä kivaa ilmettä puutarhaan. Ihanaa kukintaa on varmasti sielläkin luvassa.:)

   Poista
 9. Minulla on tulppaanit vielä pusseissaan, muuten jo istutettu. Onneksi vielä ehtii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on tosiaan hyvin aikaa istuttaa kukkasipuleita.:)

   Poista
 10. Keväistä ilotulitusta tiedossa. Mukavaa.
  Omat sipulit on jo istutettu. Ehkä saisi tulla vähän viileämpää, että kasvit saisivat tarvitsemansa lepoajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ainakin tänne sääennuste lupaa viilenevää, joten jospa kukkasipulitkaan eivät lähtisi ennenaikaiseen kasvuun.

   Poista
 11. Kaikki on jo onneksi istutettu, samoja lajikkeita hankin kuin sinäkin.

  VastaaPoista
 12. Syksyn ihania iloja. Kiva lukea sipulitouhuistasi :)
  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 13. Kaunista on teillä kevväällä luvassa. Miulla vielä ovat pussissa, vaan tälläviikolla alakaa istuttelu.

  VastaaPoista
 14. Suuri määrä ja tyylikkäästi toisiinsa sopivat värit. Varmasti tulee näyttämään upealta! :)
  Ihania syyspäiviä!

  VastaaPoista
 15. Oletpa ahkeroinut ja keväällä palkitaan upealla kukkaloistolla :) . Täällä myös laitettu maahan muutamia tulppaaneja,kirjoliljoja,villitulppaania ja laukkoja :). Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanalta kuulostavat sinunkin istutukset. Mukavaa viikon jatkoa sinnekin!:)

   Poista
 16. Mahtava määrä sipuleita, nyt vaan kevättä odottelemaan:) Minulla sipulit myös istutettuna, mutta määrä paljon vähäisempi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirkku! On kyllä ihana odottaa kevättä ja sipulikukkien piippojen pilkistämistä maasta. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...