keskiviikko 8. elokuuta 2018

Kesäkukkia

Tänä vuonna kasvatin ensimmäistä kertaa kaikki kesäkukkamme itse, joko siemenestä tai ottamistani pistokkaista, tai ainakin melkein kaikki. Ainoa poikkeus tähän nimittäin on vanhimman lapsemme heinäkuussa omatoimisesti nikkaroima laatikko, johon minulla ei enää ollut kasveja jäljellä, kun en ollut osannut tähän etukäteen varautua. Niinpä siihen piti vielä muutamat kesäkukat ostaa. Ensi kesänä aion pitää muutamia kesäkukkia varalla vastaavaa varten. :)

Pääasiassa kesäkukat onnistuivat tänä vuonna hyvin. Petunioita kylvin useammassa erässä, sillä ne itivät todella huonosti. Muutaman taimen onnistuin niitä lopulta saamaan ulos ruukkuihin. Tsinniat sen sijaan epäonnistuivat tällä kertaa täysin, yhtään ei selvinnyt esikasvatusvaiheesta kukkivaksi asti. Pelargonian pistokkaat, tuoksupielus, kiinanasterit ja tähtisilmät olivat kaikkein kiitollisimpia kasvatettavia, joten ne pääsevät kasvatuslistalleni jatkossakin.

Kiinanasteria kylvin siemensekoituksesta ja nyt niitä kukkii eri punaisen ja violetin sävyissä sekä etu- että takapihalla.

Terassin portailla olevissa ruukkuissa pelargonioita, isosamettikukkaa 'Vanilla F1', tarhakukonkannusta ja tähtisilmää.

Isosamettikukka 'Vanilla F1'

Kiinanasteri

Kukontöyhtö kukkii pienessä laatikossa takapihan ikkunoiden alla. Samassa laatikossa oli tuoksupieluksia, jotka kukkivat runsaasti, mutta viikko sitten jotkin pikkuruiset toukat söivät ne yhdessä yössä. Tuoksupielusta minulla on myös kukkapenkissä, ja siellä ne ovat säästyneet ötököiden hyökkäyksiltä.

Tähtisilmä

Tarhakukonkannukset kukkivat ihanasti ennen viikon lomareissuamme, mutta kärähtivät kuumuudessa ja kuivuudessa sen aikana.

Petunioita on amppeleissa terassilla.

Punakosmoskukka sai kaverikseen ryhmäsamettikukka 'Bonitaa', jotta edes jokin kukkisi ruukussa jo alkukesästä lähtien. Kosmoskukka on vielä nupussa.

Tuoksupielukset 'Rosie O´Day' ja 'Snowcloth' pääsivät reunustamaan Liljarinnettä

Tähän lopuksi kerron vielä vähän kuulumisia eilisestä Kuopion Puutarhaseuran vierailusta meillä. Sää ei ollut paras mahdollinen sadekuuroista johtuen, mutta muutoin vierailu oli oikein ihana kokemus. Ihmisiä oli paljon liikkeellä ja puhetta puutarha-asioista riitti. Ehkäpä tämän kokemuksen kannustama tosiaan avaan puutarhamme lähivuosina Avointen Puutarhojen aikana. :)

Kaunista keskiviikkoa!

26 kommenttia:

 1. Kauniita kukkia. Jotenkin tuntuu, että itsekasvatetut palkitsevat parhaiten kukkimalla kauemmin.
  Minun asterini osoittautuivat kaikki haaleankeltaisiksi, vaikka pussin etiketin ja kuvan mukaan kyseessä oli sekoitus.
  Oikein hyvää loppuviikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse kasvatetuissa ihan eri tavalla iloitsee jokaisen nupun avautumisesta kuin ostokesäkukissa. Noita sekaannuksia siemenissä ja juurakoissa yms.tuntuu olevan aika paljon. Oikein hyvää loppuviikkoa teillekin!

   Poista
 2. Itsekasvatetut ovat ihan parhaita, minulla ne vain kukkivat melko myöhään. Kääpiösamettikukka on ollut minulla takuuvarma itsekasvattama ellei alkukesän yöpakkaset ovat sitä vieneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin suurin osa alkoi kukkimaan myöhään, etenkin tuo kosmoskukka. Tuoksupielus ja erilaiset samettikukat olivat kuitenkin kukassa jo varhain.

   Poista
 3. Kauniita kukkia ja ihania värisävyjä. Minä olin ihan unohtanut tähtisilmän. Joskus sain sitä yhden ruukun joltain tuliaisiksi ja sehän tosiaan taisi kukkia kivasti koko kesän. Pitääpäs pistää muistiin ensi kevättä varten. Kiva, että puutarhavierailu sujui hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tähtisilmä on kyllä ihana. Se oli helppo esikasvattaa ja on kukkinut kivasti jo pitkään, vaikka välillä pääsi osassa ruukkuja kuohahtamaankin. Puutarhavierailu oli tosiaan oikein mukava kokemus.:)

   Poista
 4. Ihastuttavia kukkia ja hienot kuvat niistä!

  Kaunista viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 5. Minustakin on kiva kasvattaa kesäkukat ruukkuihin itse. Tosin joitakin ostaakin, kun ei ole esikasvatustilojs. Zinniaa en ole koskaan saanut itämään, sen sijaan taimena ostetut kukkivat tosi pitkään. Tosin tämän vuotiset oli oudon värisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tsinniat itivät huonosti ja ne muutamat, jotka sitten itivät, kuolivat jo heti sirkkalehtivaiheessa. Minulle jäi siemeniä vielä jäljelle, joten kokeilen ensi keväänä uudestaan, toivottavasti paremmalla menestyksellä.:)

   Poista
 6. Ihania kukkia ja ihania kuvia! Hauska tuo Kukontöyhtö, se on minulle uusi tuttavuus :) Kuivuus vaivaa meidän pihaa kovin, täytyy alkaa jotain sadetanssia kehittelemään! Mukavaa loppuviikkoa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Virpi! Täälläkin oli pitkään tosi kuivaa, mutta nyt viimeisen viikon aikana on ollut sateitakin silloin tällöin. Toivotaan, että sateita tulisi jo pian sielläkin. Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!<3

   Poista
 7. Kauniisti kukkii! Ihan mahtava saavutus saada siemenet itämään ja kukat kukkimaan. Vaatii huolellista hoitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tuossa siemenestä asti kasvattamisessa hommansa, mutta tosi palkitsevaa se tosiaan on. Minulla suurin haaste on riittävän lannoittamisen muistaminen, sillä usein kastelulannoitteen lisääminen meinaa unohtua. Pitkävaikutteisia lannoitteita olenkin sitten käyttänyt, mutta tuntuu, etteivät ne tahdo yksin riittää.

   Poista
 8. Kauniit kesäkukkaruukut! Tarhakukonkannus näyttää oikein hienolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tarhakukonkannukseen tykästyin itsekin. Sillä on näyttävä kukinto.

   Poista
 9. Your garden look amazing !!!...What a beautiful Colors.....enjoy summer....love Ria x ☀️☀️☀️

  VastaaPoista
 10. Itse kasvatetuissa on ihan eri tunnelmaa kuin ostokukissa. :) Kaunista kukintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoa! Olen ihan samaa mieltä noista itsekasvatetuista.:)

   Poista
 11. Oi miten upea tuo tarhaukonkannus onkaan. Olet kyllä saanut kukkaset hyvin kasvamaan ja onhan se palkitsevaa kaiken työn jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Itse kasvatettujen kesäkukkien kukinta on tosiaan palkitsevaa.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...