maanantai 20. elokuuta 2018

Kasvihuoneessa

Tämä on ensimmäinen kokonainen kesä, kun olen saanut paneutua kunnolla kasvihuoneviljelyn maailmaan. Viime vuonna loppukesästä ehdin saada siitä pienen maistiaisen, mutta viime kuukaudet ovat olleet harrasta opettelua ja asiaan perehtymistä. Nyt kesän kallistuessa loppupuolelle voin vihdoin tyytyväisenä todeta, että onnistumisia on tullut monessa asiassa, vaikka toki kaikki ei ihan nappiin mennytkään. Tomaatteja ja kurkkuja on viime aikoina tullut riittävästi täyttämään perheemme tarpeet ja viime päivinä olen jo "joutunut" turvautumaan kurkkupikkelsin tekoon, sillä satoa on tullut niin paljon. Myös tomaattien kohdalla näyttää siltä, että pian kypsiä on enemmän kuin ehdimme syödä, joten erilaisia hilloke- yms. reseptejä olen jo alustavasti silmäillyt.

Vesimelonit kasvavat hyllyille nostetuilla tarjottimilla.

Siemenestä kasvattamassani ananaskirsikastakin on tulossa maistiaisia.

Kasvihuonekurkku 'Iznik F1' on tehnyt hyvän satoa jo pitkään.

Etualalla kirsikkatomaattia 'Sweet Million F1', taustalla kypsymässä kasvihuonetomaatti 'Indigo Rose'.

Kasvihuonetomaatti 'Tigerella' tekee raidallisia tomaatteja.

Maissin tähkät pullistuvat lupaavasti.

Suurin ongelma kasvihuoneessamme ovat tänä kesänä olleet kirvat, jotka hyökkäsivät runsaslukuisina chilien ja paprikojen kimppuun. Ahkerista torjuntayrityksistäni huolimatta ne mellestivät, kunnes sitten yhtäkkiä hävisivät itsestään kovien helteiden aikana. Kirvatuhojen vuoksi osa paprikoista on pahasti myöhässä. Chilit ovat jo tuottaneet jonkin verran satoa.

Chili 'Jalapeno M'

Chili 'Jamaican Bell'

Chileistä 'Hungarian Yellow Wax Hot' ja 'De Cayenne' (Ring O Fire) on riittänyt jo moneen ruokaan ja pian täytyy näitäkin ryhtyä säilömään talven varalle.Mitkä ovat sinulla tämän kesän suurimmat onnistumiset kasvihuonekasvien suhteen? Entä tuliko epäonnistumisia?

Suloista alkanutta viikkoa!

32 kommenttia:

 1. Kivasti tuota satoa teille tulee. Tämä on sitä aikaa, kun joka päivä saa pöytään jotain ihanaa omasta puutarhasta tuoreustakuun kera.
  Upeaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on tosiaan hienoa aikaa. Kevään ja alkukesän ahkera uurastus palkitaan herkkujen muodossa. Upeaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Hienoa satoa tulossa! Vesimelonitkin näyttävät lupaavilta. Tomaatista saa muuten tehtyä tosi hyvää kastiketta, jonka voi pakastaa talven varalle odottamaan käyttöä esim. pizzaan. Chilit sopivat sekaan myös. Kysäise ohje, jos tulee tarvetta lisäresepteille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vesimelonimaistiaisia odotan kyllä kovasti. Kiitos vinkistä! Voi olla, että kyselen reseptiä piakkoin.:)

   Poista
 3. Siellähän on eksoottistakin satoa; melonia, maissia ja ananaskirsikkaa! Hyvin on kasvihuoneesi tuottanut satoa. Omasta kasvarista olen saaanut tomaatteja ja paprikoita jo hyvän aikaa. Ei ole ötökätkään olleet riesana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oma sato on kyllä hyvää. Meillä paprikoiden kypsymistä vielä odotellaan. Onpa kiva, että kasvarisi on säästynyt ötököiltä. Meillä kirvat vaivasivat pitkään, mutta nyt onneksi nekin ovat hävinneet.

   Poista
 4. Huikeita nuo vesimelonit. Kesä lienee ollut niillekin suotuisa.
  Kirvat hyökkäsivät mullakin kasvarissa majoittuneisiin kesäkurpitsoihin ja meinasivat vallata kurkunkin. Torjuntayritykset tepsivät jonkin verran, mutta kun siirsin kurpisan kasvusäkit ulos kasvarista, niin tilanne rauhoittui, ja niin kurpitsat kuin kurkkukin alkoivat porskuttaa kasvua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kesä on tosiaan varmasti ollut hyvä vesimelonien kannalta, kun on vaan jaksanut ahkerasti kastella. Onneksi sait kirvat pois!

   Poista
 5. Harmitti tosiaan, etten melooneita laittanut tänä vuonna kasvuun, lämmin niitä olisi hellinyt jopa avomaalla. Kirvoja kyllä on riittänyt, toisaalta kasvarit ovat säästyneet. Ananaskirsikka ja paprikat ovat oikeita kirvamagneetteja, kääpiösamettikukka varmaan torjui kirvainvaasion paprikoillani. Kurkkusato meilläkin oli aivan mahdottoman suuri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy minunkin ensi kesäksi laittaa samettikukkaa paprikoille kaveriksi. Jossain vaiheessa meinasi nimittäin epätoivo iskeä kirvojen kanssa. Onneksi niistä nyt kuitenkin päästiin eroon. Ihanaa satoa on teilläkin tullut!

   Poista
 6. Mukavan näköistä! Meillä vesimeloneja taitaa tulla vain yksi, mutta toivon, että se onnistuu ja on maukas. :)

  VastaaPoista
 7. Oi miten komeat vesimelonit, kaikki muutkin. :)

  VastaaPoista
 8. kaikki kasvit on todella tuottaneet paöjon hedelmiä.
  Phucalis on kasvanut ulkona ja olemme jo kuukauden verran niitä syöneet ja koko ajan tulee lisää.
  Samoin tomttia niin ette kerkiä kaikkia syömään vaan on pitänyt jakaa toisille.
  hyvä sato.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa satoa olette saaneet! Tämä on ollut monen kasvin osalta runsassatoinen kesä, vaikka toisaalta joidenkin kasvien sato taas on jäänyt vähäiseksi.

   Poista
 9. Suloista viikkoa sinullekin!
  Onhan huikeaa satoa tulossa siellä!

  VastaaPoista
 10. Kerrassaan hyvä sato.
  tuo vesimelooni ,kerrassan jännä ,että meiän levveys asteella kasvaa:))
  Kesähän oli ihana.
  Minun kasvihuone on antanut kurkkuja,nyt tomaatit alkaneet punertaa.Asun 5 vyöhykkeellä:)
  Oikein nautinnollisia elokuun päiviä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Liisa! Ainakin kasvihuoneessa meloni tosiaan tuottaa satoa. Ihanaa satoa on sinullakin tullut ja vielä tulossa! Nautinnollisia elokuun päiviä sinullekin!

   Poista
 11. Mukava kun sait tuon vesimelonin kasvamaan ja suatta maistiiset. Tomatteja ja kurkkuja meilläkin kasvaa riittävästi. Paprikoo ja chilejä en tänä keväänä laittanukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo vesimelonit ovat kyllä ihana onnistuminen, vaikka toki oikein iloinen olen muistakin kasveista. Tämä kesä oli onnistumisia täynnä, vaikka ensimmäinen kasvihuonekesä olikin. Saa nähdä ensi vuonna, oliko tämä vain aloittelijan tuuria.:)

   Poista
 12. Voi mitä herkkuja sulla on siellä! Vesimelonia ja ananaskirsikkaa olisi niin kiva kokeilla joskus. Minä olen ollut tänä vuonna erityisen onnellinen tomaateista, joita on ehtinyt kypsyä jo ihan mukavasti. Aiempina vuosina olen saanut lähinnä vain raakileita. Kesäkurpitsan kanssa epäonnistuin ja ruusukaalin tilanne on epävarma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesimeloni ja ananaskirsikka olivat tosiaan kiva kokeilu. Mukavaa satoa on sinullakin. Toivotaan, että ruusukaali vielä onnistuisi.

   Poista
 13. Wow, hienot vesimelonit! En ole itse koskaan kasvattanut melonit kasvihuoneessa,pitäisi kyllä kokeilla!
  Tomaattisato on muuten suuri tänä vuonna. Mulla on noin 10 eri sortteja, myöskin tuo Tigerella.
  Hyvä viikko sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Paljon on sinulla tomaatteja kasvamassa. Varmasti niistä tulee kunnon sato. Tuo Tigerella on minusta oikein hyvänmakuinen. Ihanaa viikkoa sinulle!

   Poista
 14. Hienoa satoa sinulla . Tomaateista voi keittää kattilassa timjamin ja oreganon kanssa sosetta mitä voi pakastaa. Käytän pitsan ja piiraiden täyttöön pyreen tilalla . Käy myös tomaattikeiton valmistukseen ja lasangneen . Olet onnistunut loistavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Nila! Ja suurkiitos tuosta sosevinkistä! Yrttejä tuolla onkin sopivasti odottamassa nipsimistä talven varalle.

   Poista
 15. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  หนังออนไลน์

  VastaaPoista
 16. Thank you so much for your kind comment! I really appreciate it.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...