maanantai 6. elokuuta 2018

Jännittävä päivä

Huomenna on edessä päivä, jota olen jännittänyt jo jonkin aikaa. Päivä, jonka vuoksi koko viikonlopun olen kulkenut puutarhassa, syynäillyt ja tutkaillut, kitkenyt viimeiset itsepäiset rikkakasvit pois. Sääennustettakin olen huolestuneena seurannut, sattuvatko ne kauan toivotut sateet sitten juuri huomiselle. Tai vielä pahempaa, tuleeko kauhea ukonilma juuri huomenna...

Ruiskaunokkeja

Syy tähän kaikkeen hermoiluuni on se, että huomenna meille tulee Kuopion Puutarhaseura pihatapaamiselle. Puutarhassamme ei ole koskaan aiemmin käynyt muita kuin ystäviä tai sukulaisia, joten siinä mielessä huomisesta tulee merkittävä päivä. Jotta pihatapaamisen järjestäminen ei olisi niin helppoa, täytyy tunnustaa, etten itse ole koskaan sellaiseen osallistunut. Niitä muutamia tapaamisia, jotka aiemmin kesällä tällä seudulla olivat, en vain saanut mitenkään sovitettua kalenteriini. Niinpä huomenna mennään siinäkin mielessä tuntemattomille vesille. Onnekseni sain puutarhaseuran sihteeriltä hyviä vinkkejä, joten ehkäpä tässä pärjäillään. :)

Värililja 'Lollypop' ja tuoksupielukset 'Rosie O´Day' ja 'Snowcloth'.

Yksi juttu, mikä tosin harmittaa kovastikin, on se, että puutarhassamme on todella moni tämän kesän projekti vielä pahasti kesken, vaikka toki paljon on jo saatu valmiiksikin. Terassin laajennus on edelleen työn alla, kaksi istutusaluetta on vielä kesken, ex tempore -projektina aloitettu laatikoihin perustettu mansikkamaakin odottaa vielä viimeisen laatikon valmistumista ja kasvihuoneen ympäröivä patio on vasta perustusten tasolla. Toisaalta puutarhahan ei ole valmis koskaan, mutta siltikin olisin toivonut, että olisimme saaneet vähän enemmän valmiiksi ennen tätä tapahtumaa.Joka tapauksessa huominen tulee olemaan minulle tärkeä päivä. Uudet kokemukset ovat tervetulleita, ja tämä on varmasti siinäkin mielessä opettavaista, että olen suunnitellut lähivuosina avaavani puutarhamme yleisölle Avoimien Puutarhojen ajaksi, ehkä jo ensi kesänä. Pitäkäähän peukkuja, että kaikki sujuu hyvin!:)

Hauskaa uutta viikkoa!

36 kommenttia:

 1. Onhan sinulla siellä jo paljon hienoa katseltavaa! Pidetään peukkuja!

  VastaaPoista
 2. Ihania ruiskaunokkeja! Sinun puutarhasi on varmasti menestys, kunhan vain sää olisi suosiollinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta!:) Toivotaan tosiaan kaunista ilmaa.

   Poista
 3. Voi Tiiu-kulta, Vannon toisten katsovan kaikkea kaunista ympärillään. Vain sinä itse katselet keskeneräisyyksiä "sillä silmällä".
  Puutarha on kuin me ihmiset, aina keskeneräinen.
  Hienosti se menee.
  Ihanaa tätä viikkoa sinne muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi, Kirsti Kaija! Se on ihan totta, että omaan silmään ne keskeneräisyydet ottaa herkästi. Ihanaa viikkoa teillekin!<3

   Poista
 4. Sää on mitä on,mutta kaikki menee varmasti hyvin 👍 ja tosi paljon olette saaneet aikaiseksi kesän aikana.. aivan ihana puutarha teillä ❤️
  Ihanaa alkanutta viikkoa ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihanaa alkanutta viikkoa sinullekin!❤

   Poista
 5. Yhdyn Kirstin kommenttiin. Juuri noin se menee! Ihanaa ja antoisaa päivää Sinulle <3 Vieraillakin on tulossa upea päivä kauniissa puutarhassanne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tsemppauksesta!<3 Ihanaa viikkoa koko perheelle!<3

   Poista
 6. Ei keskeneräisyys haittaa mitään. Sehän kuuluu asiaan joka puutarhassa. Tsemppiä huomiselle! Osaat kyllä esitellä oman puutarhasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta! Kyllähän puutarha tosiaan on aina kesken.:)

   Poista
 7. Puutarhasi on nyt jo kaunis ja varmasti osaat sitä hyvin esitellä. Täysin valmista puutarhaa ei ole olemassakaan, eikä sellaista kukaan odotakaan. Toivotan onnea tulevalle vierailulle!

  VastaaPoista
 8. Hyvin siellä kaikki menee! 👍🏽

  VastaaPoista
 9. Onpa hienoa! Ymmärrän että jännittää mutta katsot omaa pihaasi liian kriittisesti. Vierailijat varmasti arvostavat projektien moninaisuutta. Lycka till!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Herkästi etenkin tällaisen tilaisuuden tullessa ne oman pihan keskeneräisyydet tosiaan huomaa, mutta täytyy yrittää muistaa iloita siitä, mikä on jo valmista.

   Poista
 10. Kuvien perusteella teillä on aivan upea piha. Vierailijat ovat varmasti ihastuksissaan! Ainahan puutarhassa on jotkin paikat kesken, mutta eivät vieraat niihin keskity. Toisaalta keskeneräisistä projekteistakin saattaa oppia jotain. Hyvin se menee! Mukavaa esittelypäivää ja toivotaan hyvää säätä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kannustuksesta! Ihanaa viikkoa teidän perheelle!<3

   Poista
 11. Puutarhaihmiset ymmärtävät keskeneräisyyden, projekteista on kiva jutella vaikka ne eivät olisi vielä valmiita. Toivottavasti oli kiva päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Vaikka jännittääkin, tosi hyvillä mielin olen tätä odottanut, joten eiköhän päivästä tule mukava.:)

   Poista
 12. Kyllä kaikki hyvin menee. Mikään puutarha ei koskaan valmis, sen kyllä toinen puutarhaihminen ymmärtää. Toivotaan huomiselle kaunista keliä!

  VastaaPoista
 13. Hiukan on samanlaiset tunnelmat minulla. Meille on tulossa huomenna oman paikkakunnan FB-puutarharyhmäläisiä, n. 10 kpl. Lupauduin järjestämään kokoontumisen, jotta voisimme tutustua toisiimme ja samalla 'puhua puutarhaa'. Meillä tosin juuri nyt ei 'melkein mitään' ole kukassa, mutta rikkaruohot rehottavat :D Viikonlopun olin pojan perheen kanssa mökillä ja nyt vasta menossa kotiin, joten paljon tässä ei ehdi ennen huomisiltaa. Sinulla on sentään kaikkia ihanuuksia kukassa.

  Otetaan molemmat rennosti, kyllä se hyvin sujuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta! Ihana juttu, että sinunkin luonasi on puutarhatapaaminen ja vielä samaan aikaan.:) Tuo onkin hyvä idea tutustua fb-ryhmän kautta tutuiksi tulleisiin lähialueen puutarhaihmisiin. Sinulla on varmasti kaunista ja toisen puutarhaa on aina kiva päästä ihastelemaan. Mukavaa päivää teillekin!

   Poista
 14. Oikein mukavaa ja antoisaa päivää sinulle :) Äläkä huoli keskeneräisyydestä; puutarhaihmiset jos ketkä sen ymmärtävät.

  VastaaPoista
 15. Rohkeaa toimintaa ja varmasti kaikki sujuu hyvin :) Mukavaa ja antoisaa päivää!

  VastaaPoista
 16. Kyllä kaikki sujuu hyvin. Moni ehti jo sanomaankin, että puutarhaihmisille keskeneräisyys on normaali juttu. Ja muita voi toisten keskeneräiset suunnitelmat jopa kiinnostaa. Mukavaa päivää, älä turhaan stressaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tsemppauksesta!:) Kivaa uutta viikkoa sinulle!

   Poista
 17. Vastaukset
  1. Kiitos, Hensku! Hienosti meni, oli tosi kiva päivä.:)

   Poista
 18. Varmasti kaikki meni hyvin. Puutarhasi on niin upean näköinen ja hoidettu. Puutarha ei ole koskaan valmis ja sen tietävät kaikki puutarhaihmiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liisa! Tosi hyvin kaikki meni pieniä sadekuuroja lukuun ottamatta. :)

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...