perjantai 8. syyskuuta 2023

Puutarhamme parhaimmat perhoskasvit TOP6

Minusta on ihanaa, että puutarhassamme viihtyy monipuolisesti erilaisia hyönteisiä, lintuja ja myös esimerkiksi sammakoita, sisiliskoja ja siilejä. Kesäisistä puutarhavierailijoista perhoset kuuluvat sykähdyttävimpien joukkoon, ja olenkin istuttanut puutarhaamme monia perhosia houkuttelevia kasveja. Näistä muutamat tuntuvat kuitenkin olevan ehdottomasti ylitse muiden, ja keräsinkin tähän postaukseen puutarhamme perhoskasvien TOP6:n.

Buried Pot Gardenissa kasvava iisoppi houkuttelee niin perhosia, kimalaisia, mehiläisiä kuin muitakin pörriäisiä.

Samalla alueella kasvaa viherminttua, piparminttua, suklaa- ja mansikkaminttua, jotka nekin ovat perhosten ja pörriäisten mieleen.

Lisäksi perhoset viihtyvät aluetta reunustavissa tähkälaventeleissa. Buried Pot Gardenissa onkin usein kova perhosten ja pörriäisten kuhina, sillä siellä on melko pienellä alalla monia erinomaisia perhoskasveja.


Syys- ja komeamaksaruohot kuuluvat myös puutarhamme parhaimpien perhoskasvien joukkoon. Kuvassa neitoperhonen ja nokkosperhonen

Purppurapunalatvakin on perhosten mieleen.

Väriminttu 'Pink Frosting' on oikea perhosmagneetti. Puutarhassamme on useita eri väriminttulajikkeita, mutta tämä on niistä ehdottomasti perhosten ykkössuosikki.

Amiraaliperhosia värimintussa 'Pink Frosting'

Mitkä ovat sinun puutarhasi parhaimmat perhoskasvit?

Ihanaa alkavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Punahattu ja nauhukset

  VastaaPoista
 2. Meillä on tuo purppurapunalatva, ja perhoset tosiaan tykkäävät siitä. Aurinkoisena päivänä siinä on valtavasti perhosia ja lisänä mehiläisiä ja muita ötököitä.

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti,Kallionauhus!Eilen Amiraaliperhosia6,Nokkosperhosia 4 ja Neitoperhosia 3.

  VastaaPoista
 4. Auringontähti, nauhukset, syrikkä.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...