perjantai 1. syyskuuta 2023

Puutarhan elokuista yleisilmettä, osa 2/2

Tänään jatkuu kuvakierros elokuisessa puutarhassamme, kun esittelyvuorossa on metsäpuutarhamme loppukesäinen yleisilme. Tällä alueella kärhöt ovat nyt kauniissa kukassa ja monien suurilehtisten perennojen ansiosta alueella on komeaa rehevyyttä. Myöhäisimmät kukkijat, kuten katvio ja syyskimikki 'Brunette', vielä kasvattelevat nuppujaan ja toivottavasti ilahduttavat kukinnallaan lähiviikkoina. Tervetuloa näiden kuvien välityksellä jälleen nojatuolimatkalle elokuiseen puutarhaamme!

Etualalla O-penkissä kasvaa kuunlilja 'Regal Splendor', jonka juurella rönsyilee tiukukärhö 'Arabella'. Oikealla katvion kukinta on vasta edessä.

Vasemmalla Kolmiopenkissä vaaleanpunaisena pilvenä kukkii jalomesiangervo 'Kahome'. Oikealle jäävät Sydänpolkua reunustavat kärhöpylväät.

Kärhöpylväiden välistä O-penkille päin

Samaa aluetta toisesta suunnasta

Edellisessä kuvassa taustalla oikeassa reunassa näkyy tämä Pionirinteen ja Liljarinteen väliin jäävä puutarhaportti. Köynnösruusu kipuaa portin pielessä. Oikealla kukassa ovat purppurapunalatvat ja vaaleanpunainen syysleimu 'Elli'.

Porras- ja Kohopenkin aluetta. Edessä asteri 'Kesseler' availee ensimmäisiä nuppujaan. Vasemmalla Vihertunnelin läpi johtavalla askelpolulla kaunokaiset ja harmaa-ajuruohot ovat levinneet hienosti. Oikealla Kohopenkissä kukintavuorossa ovat puulilja 'Pink Palace' ja syysleimu 'Europa'.

Lisää kuvia elokuisesta puutarhastamme löytyy tämän postaussarjan ensimmäisestä osasta, jossa aiheena on talon ja Kaaripenkin väliin jäävä alue.

 

Hauskaa perjantaita!

1 kommentti:

  1. Ihanan rehevää ja vehreää siellä! Tuo ensimmäisessä osassa esitelty kasvihuoneen edusta näyttää todella kutsuvalta. Suloista syyskuuta sinulle! <3

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...