lauantai 2. syyskuuta 2023

Elokuun puutarhaprojekteja

Elokuun aikana meillä on puutarhaprojektien parissa ollut melko hiljaista. Alkukuussa olimme vielä Keski-Euroopassa lomareissulla, joten aikaakaan puutarhahommille ei toisaalta ole ollut kuin vajaa kolmisen viikkoa. Reissun jälkeen meillä kävi innolla odotettuja puutarhavieraita, joten ensimmäisenä kotiinpaluun jälkeen vuorossa oli matkan aikana villiintyneen puutarhan kitkeminen rikkaruohoista. Myös sadonkorjuuta ja säilöntähommia olemme tehneet ahkerasti.

Takapihan terassille johtava puutarhaportti sai liuskekiviportaan.

Jotain uuttakin olemme kuitenkin saaneet taas aikaiseksi puutarhassamme. Maakellari on edistynyt edelleen vähitellen, mutta elättelen yhä toiveita, että saamme sen valmiiksi hyvissä ajoin ennen talvea. Takapihan terassille johtava portti sai samantyylisen liuskekiviportaan kuin kesäkeittiön puutarhaportilla. Etupihan Kivikasa on meillä päivityksen alla, ja muutamia betonitöitäkin olen ehtinyt tehdä. 

Nuotiopaikalle ja metsäpuutarhaan menevien hiekkapolkujen risteyksessä kasvaa suklaakirsikka 'Chokoladnaja', jonka alimmat oksat leikkasin nyt pois. Tämä kuva on otettu ennen leikkaamista...

... ja tämä sen jälkeen. Nyt Pionirinteen yläosa on keveämmän näköinen ja kirsikan alle jäävät perennatkin saavat paremmin valoa.

Betonitöitä tein alkuviikosta. Raparperinlehtityöstä on tulossa samanlainen lintujen juoma-allas, jollaisen tein viime kesänäkin. Pienempiä betonitöitä tein sinikuunliljan 'Elegans' lehtiä käyttäen. Meillä on viime päivinä ollut sateista ja betonityöt eivät ihan ehtineet kuivua ennen tämän postauksen tekemistä. Laitan niistä lisää kuvia myöhemmin, kunhan pääsen rapsuttelemaan lehdet irti ja siirtämään työt omille paikoilleen puutarhassamme.

Uutena juttuna omalta osaltani ovat myös Kuopion kansalaisopiston muutamat puutarhakurssit, joille olen lupautunut opettamaan tänä lukuvuotena. Näistä Puutarhan syystyöt alkaa jo tässä kuussa ja jatkossa luvassa on myös Helppoja huonekasveja ja vihersisustusta aloittelijoille, Herkkuja omasta maasta, Kaunista kukintaa keväästä loppusyksyyn, Puutarhan kevättyöt sekä Parvekkeesta pieni puutarha. Näille kaikille mahtuu vielä mukaan!:)

 

Rentouttavaa viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Ihana tuo porras! Todella kaunis. Ja hyvä esimerkki alimpien oksien poistamisen hyödystä.
    Kivan kuuloisia kursseja - mukavaa kurssisyksyä!

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...