tiistai 20. lokakuuta 2020

Yllätyskukkija

Meillä on kasvanut Kolmiopenkissä syyskimikki 'Brunette' jo viitisen vuotta, eikä se ole kertaakaan ehtinyt kukkia, vaan halla ja pakkaset ovat sen aina vieneet sitä ennen. Se ei ole minua haitannut, sillä ostin kasvin nimenomaan kauniiden lehtien vuoksi lisäämään vaihtelua penkin lehtisävyihin ja –muotoihin. Lisäksi jo ostovaiheessa epäilin, ettei kasvi välttämättä ehtisikään meillä kukkaan. Pari vuotta sitten se teki pikkuisen kukkavarren, mutta nuput olivat vielä ihan alkuvaiheissaan, kun pakkanen kasvin taas vei. Tänä vuonna yksinäinen kukkavarsi nousi jälleen, mutta en uskonut sen kukkivan nytkään. Yllätykseni olikin suuri, kun muutama päivä sitten huomasin nuppujen avautuneen. Tässä muutama kuva lokakuisesta yllätyskukkijastamme!

Syyskimikki 'Brunette' kasvaa Kolmiopenkin takaosassa aivan turveharkkoreunaisen O-penkin kyljessä.

Pienet, valkeat kukat ovat herkän kauniit ja korostuvat hienosti tummaa kukkavartta vasten.

Tämä syksy on ollut suotuisa näiden todella myöhäisten kukkijoiden kannalta. Postasin viime viikolla kelloköynnöksestämme, joka ehti myös aivan viime hetkillä avata nuppunsa. Tälle viikolle on tännepäin luvattu jo pikkupakkasta ja eilen satoi jo vähän räntää, joten kukkakausi alkaa puutarhassa vääjäämättä olla lopuillaan.

 Onko sinulla puutarhassasi syyskimikkejä? Jos on, ehtivätkö ne yleensä kukkaan?

Iloa päivääsi!

8 kommenttia:

 1. Kiva kun ehti kukkia. Tästä kimikistä on useampi postannut tänä vuonna, varmaan tosiaan poikkeuksellisen lämmin syksy vaikuttanut asiaan.

  VastaaPoista
 2. Tämä on ollut kimikeille hyvä vuosi, monessa blogissa on näkynyt niitä kukassaan. Minä vaihdoin oman Brunetteni vähän valoisampaan paikkaan ja sain tänä kesänä nauttia ennätyksellisesti kolmesta kukkavanasta. Kiva, kun sinäkin pääsit nauttimaan omastasi! Nyt alkavat halla- ja pakkasyöt olla jo tuttuja.

  VastaaPoista
 3. Tuo on niin ihana!
  Meillä on kahdessakin kohtaa, ja vain toinen on ehtinyt kukkia kerran. Mutta toivossa on hyvä elää:) Ne muuten tuoksuvat tosi ihanalle!

  VastaaPoista
 4. Hienoa. Ehkä viime talven leutous ja tämä pitkä, lämmin syksy saivat Syyskimikin puhkeamaan kukkaan.
  Aika harvinaista sen kukkiminen on meilläkin.

  VastaaPoista
 5. Hienoa!! Todella upeaa työtä.

  https://suninidea.blogspot.com/2020/10/monitoimiflexi.html

  VastaaPoista
 6. Aivan älyttömän harvoin syyskimikki ehtii kukkaan täällä, mutta joskus on sellainenkin ihme nähty oikein lämpimän kesän jälkeen. Tänä vuonna ei kukkanuput ehtineet avautua ennen hallaa.

  VastaaPoista
 7. Kannatti orottaa!
  Meillä kerkiää useemmiten aukeemahan eres muutama kukkavana, muutamaa päivää ennen ensimmäästä hallaa. Tänä syksynä oli harvinaasen hiano kukinta.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...