keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Syyskylvöt

Tällä viikolla tein taas perinteiset syyskylvöt. Puutarhamme alkaa olla jo melko hyvin valmisteltu talvea varten, ja kevätkiireiden helpottamiseksi olenkin osan hyötykasveista kylvänyt jo syksyllä. Etenkin palsternakka on kasvanut joka vuosi syyskylvönä erityisen hienosti, samoin pinaatti, ja myös porkkanasato on yleensä ollut hyvä. Lisäksi mieltäni lämmittää ajatus siitä, että osa ensi vuoden sadosta on jo valmisteltu kasvua varten. 

 

Tämänvuotiset syyskylvöni istutuslaatikoihin

Tässä vielä listausta tämän vuoden syyskylvöistäni:
- mustajuuri 'Duplex' ja 'Lange Jan'
- porkkana 'Berlicum', 'Amsterdam', 'Nantes' ja 'Nantes 6 Fancy' sekä kesäporkkana 'White Satin' F1
- tilli 'Pikant'
- retikka 'Musta Pyöreä'
- pinaatti 'Bazaroet'
- palsternakka 'Guernsey'
- kehäkukka 'Orange King', 'Golden Emperor', 'Lemon Zest', 'Kinglet Yellow'

Yksi- ja kaksivuotisista koristekasveista ruiskaunokki, rohtosormustinkukka ja erilaiset unikot ovat saaneet kylväytyä nyt syksyllä itsekseen, vähän olen niitä kuitenkin auttanut ja ripotellut siemeniä toivomilleni paikoille. Perennojenkin, esim. akileijojen ja kurjenmiekkojen, syyskylvöjä olen taas suunnitellut tekeväni, vaikkakin monet perennat olen nyt parin viime vuoden aikana tykästynyt laittamaan vasta talvella hankikylvöinä.

Teetkö sinä syyskylvöjä?

Mukavaa keskiviikkoa!

2 kommenttia:

  1. No en ole kyllä kylvänyt mutta voisi kokeilla porkkanan ja palsternakan kylvöä jos siemeniä jäi. Pitää tutkia... Olisihan se pois sitten keväänpuuhista.

    VastaaPoista
  2. Minulla hyötykasvien syyskylvöt eivät ole oikein onnistuneet milloinkaan kunnolla. Muutama siemen on itänyt ja ne ovatkin sitten kasvaneet hyvin, mutta paljon jää aukkopaikkoja. Silti kokeilen tänä vuonna taas uudelleen. Pitää katsoa, jos viikonloppuna löytyisi sopiva rakonen kylvää jotain. Perennoja kylvän sekä syksyllä että talvella. Mukavaa keskiviikkoiltaa!

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...