keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Talvetettavat kesäkukat ja hyötykasvit

Viime viikolla ennen yöpakkasia siirsin kasveja kesäkukkaistutuksista pienempiin ruukkuihin talvetusta varten. Tänä vuonna talvetan jälleen pelargoneja, murattia, koruköynnöstä ja tulikruunua. Lisäksi ensimmäistä kertaa kokeilussa on verenpisaran talvetus. Hyötykasvipuolelta ananaskirsikat pääsivät jo aiemmin sisätiloihin. Chilejä ja paprikoita en nyt tällä kertaa tuonutkaan sisälle, sillä ne ehtivät tehdä hyvin satonsa jo kasvihuoneessa ja päätyivät sieltä suoraan kompostoriin.

Ystävältä saadusta pistokkaasta kasvattamani verenpisara siirtyi sisälle tässä samassa ruukussa.

Pelargonit, tulikruunut ja yksittäinen muratti sen sijaan pääsivät ruukkuistutuksista omiin pienempiin purkkeihinsa.

Tulikruunuissa on vielä paljon nuppuja, joten niiden kukintaa saa ihastella vielä sisälläkin.
 

Kaikki kasvit päätyivät sisälle huoneenlämpöön kasvivalojen alle, sillä minulla ei edelleenkään ole parempaa, vähän viileämpää talvetustilaa. Pelargoneista leikkasin harottavimpia versoja pois, jotta ne mahtuivat paremmin kasvipöydälle. Ananaskirsikat taas leikkasin n. 15 cm pituisille tapeille, joista ne edellistalvina ovat vähitellen alkaneet puskea uutta kasvua. Koruköynnöksen siirsin sisälle samassa suuressa ruukussa, jossa se oli pihallakin. Ainakin aiempina vuosina talvetettavani ovat viihtyneet sisällä hyvin, tosin kastelusta täytyy pitää hyvin huolta ja välillä olen myös suihkutellut niiden lehtiä suihkepullolla. Saa nähdä, miten tänä talvena käy.

Talvetatko sinä kesäkukkia tai hyötykasveja?

Mukavaa keskiviikkoa!

7 kommenttia:

 1. Ihan liikaa :) Siitä hualimata haluaasisin löytää viälä jostaki tulikruununki.....jos ens kesänä ja sitte tiätysti talvetuskokeluhun. Onnia talavetuksehen!

  VastaaPoista
 2. Kyllä, pääasiassa chilejä ja pelargoneja, mutta kaikenlaista muutakin (inkivääri, bataatti...) tuli kannettua sisälle suojaan. Isompi ja tarkoitukseen paremmin sopiva talvetustila olisi kyllä kiva.

  VastaaPoista
 3. Noin upea verenpisara kannattaa koittaa talvettaa.
  Minä talvetan pelaguita työhuoneen ikkunalaudalla. Kaksi isoa verenpisaraa on nyt lämmittämättömässä autotallissa. Siirrän ne myöhemmin talvella kellariin, jos tulee kovia pakkasia.

  VastaaPoista
 4. Minullakin on nyt ekaa kertaa verenpisara talvetuksessa. Vähän jännittää miten se selviää kun sisälle toin. Jotenkin kellari tuntui sille niin karulta kun oli myös vielä täydessä kukassa.

  VastaaPoista
 5. Onpa upea verenpisara. Toivottavasti talvetus onnistuu.
  Syötäviä en talveta, kun sato ennättää täällä etelässä valmistua ja haluan keväällä kasvattaa uudet taimet.
  Koristekasvien talvetus tapahtuu meillä viileänä pidettävässä autotallissa.

  VastaaPoista
 6. Verenpisaraa en ole koskaan koittanut säilyttää talven yli. Jotenkin se tulee valittua harvoin kesäkukaksi, mutta onhan se jumalattoman kaunis. Toivotaan, että pisarasi säilyy muhkeana ensi vuoteen.

  VastaaPoista
 7. Verenpisara näyttää viihtyvän mainiosti. Toivottavasti saat talvehtimaan hyvin. Ainakin minulla talvehti kerrostalossa verenpisara melkein huoneenlämmössä ihan hyvin. Kannattaa pitää sitä ulkona mahdollisimman paljon aina kun sää vain sallii.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...