torstai 28. helmikuuta 2019

Helmikuun kylvöt (ja arvontamuistutus!)

Aloitin kevätkylvöt tammikuussa, ja nyt helmikuussa kylvöt saivat jatkoa. Osa tammikuussa kylvämistäni chileistä ja paprikoista ei itänyt, joten kylvin niitä uuden erän. Kuitenkin myös muutamia muita kasveja kuului helmikuun kylvölistalleni. Lisäksi kaupan vihannestiskiltä satuimme ostamaan erittäin hyvänmakuista punaista paprikaa, joten pakko oli kokeilumielessä kylvää senkin siemeniä.

Maustepaprika 'Biquinho' iti muihin chileihin ja paprikoihin verrattuna todella nopeasti, noin viikossa.

Tässäpä helmikuun kylvöni:
- chili 'Bird Pepper' (2. kylvökerta) ja mieto nimetön chili (2. kylvökerta)
-  maustepaprika 'Lombardo' (2. kylvökerta) ja 'Biquinho'
- kaupan vihannestiskiltä makea, punainen paprika 
- mukulaselleri 'Dolvi'
- kuukausimansikka 'Alexandra'
- laventeli
- tuoksulaventeli
- punalehtinen koristeapila

Kuukausimansikka 'Alexandran' hennot, teleskooppia muistuttavat taimet kurkottelevat kohti valoa.

Tein helmikuun kylvöt vasta kuun puolivälin jälkeen, ja niistä osa onkin vielä itämättä. Saapa nähdä, joudunko jotakin kylvämään vielä uudestaan. Toivottavasti ainakin nyt uudelleen kylvetyt chilit ja paprikat itäisivät, sillä kolmatta kertaa en niitä ala enää kylvämään. Muita chilin ja paprikan taimia minulla on tammikuun onnistuneista kylvöistä jo ihan mukava määrä, mutta haluaisin kovasti päästä maistamaan näitäkin lajikkeita. Ensi kuussa kylvettävää onkin jo hurja määrä, joten maaliskuun kylvöt aloitan todennäköisesti jo tulevana viikonloppuna ja jatkan niitä pitkin maaliskuuta.

Tammikuun kylvöistä mm. monet chilit, paprikat, keijunmekko ja jättiverbena ovat jo hyvässä kasvussa.

Oletko sinä jo aloittanut kevätkylvöjä? Tässä vielä linkki aiemmin keräämääni kylvökalenteriin helpottamaan kevätkylvöjen ajankohdan suunnittelua.

Kivaa loppuviikkoa!

P.s. Blogissani on käynnissä keväinen siemenarvonta ja osallistumisaikaa on tämän viikon loppuun asti, joten siihen ehtii vielä hyvin mukaan.:)

20 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, onhan sinulla varmasti tilaa vielä huhtikuussa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muutama kasvihyllykkö odottaa vielä tyhjillään, joten hyvin mahtuu vielä lisää.:)

   Poista
 2. Kyllä sinä oletkin jo kylvänyt vaikka mitä. Missä sinulla on näin paljon tilaa kaikille vielä tuleville kylvöille 😀.Minä tein juuri postauksen kylvämistäni perennojen siemenistä. Ensikuussa aion sitten jatkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin viime keväänä muutaman kasvihyllykön esikasvatuskautta varten, joten niiden ansiosta tilaa onneksi on hyvin.😊 Toivottavasti perennasi kasvavat hyvin!

   Poista
 3. Onpa melkoinen sarja kasveja jo täydessä vauhdissa. Hankikylvöjä on tehty, mutta muut ovat ohjelmassa ensi kuusta lähtien.

  VastaaPoista
 4. Alootettu on, muttei oo hetikää nua viheriää ku sulla näkyy olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihanaa aikaa. On niin hauska odottaa ja seurata taimien itämistä ja kasvua.

   Poista
 5. Komeita taimia! Siinä on purkkia purkin vieressä:) Onnea taimikasvatukseen!

  VastaaPoista
 6. Peukut ylhäällä persikan puolesta! Meillä mökillä puu tuotti satoa ulkona useana vuonna, hedelmät kypsyivät yleensä elokuun alkupuolella. Niiden kanssa sai olla tarkkana, että keräsi persikat juuri oikeaan aikaan. Menivät tosi nopsaan ylikypsiksi. Mutta mitään niin mehukasta en ole koskaan ennen syönyt! Ja wau, mitä taimia sinulla jo kasvussa. Itse satsaan tänä vuonna suorakylvöihin.

  VastaaPoista
 7. Tammikuun kylvät kasvavat sinulla todella hyvin. Täällä aina kituutellaan, tammikuun lopun kylvöissä ei näy vielä edes varsinaisia kasvulehtiä. Sen siitä saa kun ei ole kunnollisia tiloja taimikasvatukselle, pitäisi järjestää paikka lisävaloineen. Minullakaan ei ole helmikuun kylvöistä kaikki vielä itänyt, pitää olla vaan kärsivällinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä hankin kasvivalot vuosi sitten ja ne ovat kyllä olleet tosi hyvät. Kärsivällisyyttä tosiaan tarvitaan, etenkin nuo chilit itävät tosi hitaasti, mutta eiköhän odotus palkita.:)

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...