keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Tammikuun kylvöt

Tammikuussa koitti vihdoin vuoden ensimmäisten kylvöjen aika. Tällä kertaa minun oli erityisen vaikea malttaa mieleni, etten aloittaisi kylvöjä turhan ajoissa, joten riemu oli sitä suurempi, kun 5.1. päätin kylvää ensimmäiset chilit ja muutaman päivän kuluttua niitä seurasi joukko muitakin siemeniä. Suurin osa kasveista on jo kivassa kasvussa, oranssit orvokit jo koulinkin. Ainoastaan pari chililajiketta on vielä itämättä, mutta jospa nekin sieltä piakkoin pinnalle ponnistaisivat, tai muuten kylvän niitä vielä uuden erän.

Suippopaprika 'Urartu', paprika 'California Wonder' ja 'Gourmet' kurkottelevat kohti valoa.

Tässäpä tammikuun kylvöni:
- chili 'Meek and Mild', 'Bird Pepper', 'Hungarian Yellow Wax Hot' ja 'Anaheim' sekä mieto nimetön chili ja takapotkuinen nimetön chili
- suippopaprika 'Urartu', pieni oranssi nimetön suippopaprika
- vihannespaprika 'Pusztagold'
- paprika 'California Wonder' ja 'Gourmet'
- maustepaprika 'Lombardo'
- keijunmekko
- orvokki, oranssi
- orvokki, sini-kelt.
- jättiverbena 

Oranssi orvokki, keijunmekko ja jättiverbena

Helmikuun kylvötkin siintävät jo mielessäni, mutta parisen viikkoa aion vielä odottaa ennen niihin ryhtymistä.

Oletko sinä jo aloittanut kevätkylvöt? Onko sinulla kylvösuunnitelmia helmikuulle?

Iloa ja valoa päivääsi!

30 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! :) Omille oransseille orvokeilleni kävi hieman ohraisesti, kissa pudotti astian lattialle... Eivät olleet vielä itäneet, joten sinänsä onni onnettomuudessa, mutta en tiedä tulivatko siemenet lattialta kaavitun mullan mukana takaisin astiaan ja jos tulivat, niin ovatkohan ne ihan pohjalla. Saapa nähdä. Lajikkeen nimi on Cat's orange, nimi taisi olla enne.

  Seuraavaksi kylvölistalla on ainakin kelloköynnös ja miljoonakello.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti orvokkisi lähtisivät kasvuun. Jännä yhteensattuma tosiaan tuo nimi! Kauniita kylvettäviä sinulla on tulossa.

   Poista
 2. Terhakat taimet sinulla.
  Itse olen hidas alkamaan kylvöjä, kun en voi esikasvattaa mitään sisällä. Siksikin näitä sinun kuvia on ilo katsella.
  Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minulla nämä kylvöt näyttävät alkavan vuosi vuodelta aiemmin. Viime vuonna maltoin odottaa helmikuun alkuun asti.:) Kivaa viikon jatkoa sinullekin!

   Poista
 3. Ohoo, sinäpä olet hyvissä ajoin liikkeellä! :) En kyllä itsekään malttaisi odottaa kylvöjen aloittamista, mutta tilaa on niin vähän, että kokemuksesta tiedän, ettei meillä ole syytä hoppuilla ennen maaliskuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin viime vuonna hyllyköitä ja kasvivaloja, joten nyt kelpaa aloittaa jo aikaisin.:) Aiemmin itsekin aloitin esikasvatukset helmi-maaliskuussa juuri tilan-
   ja valonpuutteen vuoksi.

   Poista
 4. Ihanaa katsella näitä sirkkalehtien puhkeamisia blogeissa! Yritän olla kylvämättä, kun veivaan kahden kodin väliä, niin niitä pitää sitten roudata ja se on hankalaa - etenkin, kun yhteysalusmatka on kaksi tuntia, jona aikana auto kylmenee siellä kannella ja taimetkin voivat paleltua. Mutta sitten myöhemmin, kun pääsee tutkimaan, nouseeko mitään syksyllä kylvetyistä ruukuista, jotka ovat olleet talven pihalla, se on jännää! Toivottavasti jotain nousee. Puilla vaan saattaa mennä vuosia itämiseen :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kahden kodin välillä reissaaminen on tosiaan hankala yhtälö kylvöjen kera. Jännittävää odotettavaa sinulla on noiden syyskylvöjesi kanssa! Toivottavasti ne lähtevät hyvin kasvuun!

   Poista
 5. Tuli niin ihanan keväinen olo kun katselin noita pisaroita paprikan lehdillä:)
  Minä istutin vasta pari bataattia ja puolihuvikseni muutaman siemenen maukkaasta tomaatista.Muutama chili pitäisi vielä laittaa. Pakko pitää määrä tosi pienenä, kun ei ole sopivan valoisia tiloja...Keijunmekkoa kyllä ajattelin kokeilla myös.Muutama vuosi sitten kasvatin itse keräämistä siemenistä ja tuli hienoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoisia kylvöjä sinulla! Minulla keijunmekko on kokeilussa ensimmäistä kertaa. Kiva nähdä, miten se onnistuu.

   Poista
 6. Siellä jo taimet kurkottelevat valoa kohti :) Miten erotat nuo paprikan taimet toisistaan kun eri lajikkeet on kylvetty samaan purkkiin? Minä vielä yritän odotella kolmisen viikkoa, jolloin ajattelin kylvää chiliä, paprikaa ja kuukausimansikkaa. Jospa silloin alkaisi auringonvaloa ylettää meilläkin jo ikkunoille asti. Lumista keskiviikkoa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! Olen kylvänyt paprikoita vain neljä siementä kutakin lajiketta viivasuoriin riveihin ja nimennyt ne pienellä tarralapulla purkkiin aina kyseisen rivin kohdalle. Ainakin toistaiseksi tämä on toiminut tosi hyvin eikä sekannuksiaa ole tullut. Kivoja kylvöjä sinullakin tulossa! Mukavaa keskiviikko-iltaa!

   Poista
 7. Ihanat ensimmäiset kylvöt sinulla - siitä se lähtee! Huisin monta paprikalajiketta sinulla, niitä on sitten mukava vertailla niinkuin tomaattejakin sitten.
  Käypäs kurkkaamassa blogissani, siellä odottelee mukava haaste jossa voi palata vielä kerran viime kasvukauteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä tosi ihana, kun esikasvatuskausi on nyt virallisesti käynnissä. Kevät on heti askeleen lähempänä. Kiitos haasteesta! Otan sen mielelläni vastaan.:)

   Poista
 8. Kohti valoa ja kevättä...
  Kysyisin sinulta ?Tarviiko kylväjutut valoa lämmön lisäksi,Meillä pesuhuoneessa /saunassa patterin lisäksi lattialämmitin?
  ja onko suihkuttelu päivitäistä/kuivuuko kylvökset liikaa ,lattialämmityksen päällä?

  :) pe ,isolle kirkolle ja ...siemenpussien ostoon Bauhausiin:))
  Kiitos!!
  Iloa päivääsi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen pitänyt kylvöksiä kylppärissä juuri lattialämmityksen vuoksi, toinen vakiopaikka on leivinuunin päällä, ja siirtänyt ne sitten valoon ja vähän viileämpään kohtaan, kun ne ovat itäneet. Osa lajeista itää valoisassa, joten ne olen laittanut kasvivalojen alle jo alusta alkaen. Lämpimässä kylvökset tosiaan kuivuvat herkästi ja ainakin itse olen suihkutellut niitä vedellä päivittäin. Onnea kylvöillesi ja iloa päiviisi!

   Poista
 9. Ihania pikku taimia! Jaan tuon kylvämisen ilon:)

  VastaaPoista
 10. Oi siellä jo taimella-
  Ei olla vielä aloitettu. Odotellaan vielä ja nautitaan talvesta,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sitä ehtii aloittaa vielä myöhemminkin. Ihania talvipäiviä teille!:)

   Poista
 11. Oi, ne itävät jo! Minulla vasta keijunmekot kylvettynä, muut odottavat reilusti helmikuuta.

  VastaaPoista
 12. Voi miten ihania pikkuisia :) Mikä onni katsella kasvun ihmettä kotonasi, hyvä kun aloitit aikaisin. Itse olen siirtynyt kevät/kesäkylvöihin perennojen suhteen, kun olen niin laiska ja onnistuvat minulla paremmin kesällä. Mutta nautin katsella kun muut touhuaa keväällä kylvöjen kanssa, oi onnea. Iloista keväänodotusta sinulle toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Nuo myöhäisemmät kylvöt ovat kyllä näppäriä. Minäkin jätän osan suorakylvöiksi. Iloista keväänodotusta sinullekin!

   Poista
 13. Hienosti ovat lähteneet itämään/kasvamaan.Itse en ole vielä tehnyt kylvöjä,mutta jotain kyllä laitan.. viime vuonna orvokit kasvoi hyvin joten niitä ainakin laitan sekä samettikukkaa.

  VastaaPoista
 14. Minulla on vasta kaksi chiliä, muutama latva-artisokka ja jättisipulit kurottelemassa kohti valoa. Tänään laitoin lisää. Aika kivasti on sinulla lähteneet kyvöt kasvamaan! 👍😊

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...