torstai 22. marraskuuta 2018

Viisi puutarhamuistoa kesältä 2018

Sain tämän Maatiaiskanasen Elämää -blogin Hillevin alulle laittaman hauskan haasteen Minnalta Hiidenkiven puutarhassa -blogista. Kiitos vielä haasteesta! Haasteen tarkoituksena on palata viime kesään ja kertoa siihen liittyvät viisi parasta puutarhamuistoa. Näin marraskuun pimeyden ja harmauden keskellä onkin erinomainen aika lähteä mielikuvamatkalle kuluneeseen kesään. Tässä minun parhaimmat muistoni (ei parhaus-järjestyksessä):

1. Aurinkoiset, lämpimät kesäpäivät
Kulunut kesä oli poikkeuksellisen lämmin ja aurinkoinen. Edellisen kesän sateisten kelien jälkeen kauniit säät tuntuivat erityisen ihanilta. Vaikka kesä oli kuiva, meillä kasvit pärjäsivät olosuhteisiin nähden kuitenkin melko vähällä kastelulla ruukkupuutarhaa ja kasvihuonetta lukuunottamatta. Kuumuus toki hidasti esimerkiksi kaivamista ja muita raskaampia puutarhatöitä, joita suorassa auringon paahteessa ei jaksanut kunnolla tehdä, vaan nämä piti hoitaa joko varhain aamulla tai vasta illalla. Toisaalta tämän ansiosta ainakin itselläni tuli enemmän vietettyä aikaa puutarhassa vain istuskellen ja rentoutuen.

Kasvihuoneen edustan istuskelualueella ruiskaunokit ja rusoikikukat kukkivat penkin selkä- ja käsinojissa. Ruukuissa persikkapuut.

2. Kasvihuoneen ensimmäinen kokonainen kesä
Viime kesä oli ensimmäinen kesä, jolloin kasvihuoneemme oli käytössä koko kasvukauden ajan. Opin paljon uutta kasvihuonekasvatuksesta ja pääsimme herkullisen sadonkin makuun. Tätä hienoa kokemusta rikkaampana odotan jo innolla seuraavaa kasvukautta.

Kasvihuoneessa kasvoi mm. tomaattia, chiliä, paprikaa, ananaskirsikkaa, kurkkua ja maissia.

3. Terassin laajennuksen eteneminen
Olemme laajentaneet terassiamme vuosi vuodelta pala kerrallaan. Pari vuotta sitten hankimme silloiselle istuskeluterassille ulkoporealtaan ja toissa kesä kului ilman kunnon paikkaa ruokailuryhmälle. Viime kesänä mieheni rakensi uutta terassia useita kymmeniä neliömetrejä lisää ja tämän myötä saimme mm. ihanan katoksen sohvaryhmää varten. Ensi kesänä laajennus jatkuu edelleen.:)



4. Paikallisen puutarhaseuran vierailu
Viime kesänä avasin puutarhamme ensimmäistä kertaa yleisölle paikallisen puutarhaseuran pyydettyä päästä vieraisille. Vaikkakin jännitin tätä tapahtumaa kovasti etukäteen, lopulta vierailu oli kuitenkin todella upea kokemus, jonka rohkaisemana olen harkinnut osallistumista ensi kesänä Avoimet Puutarhat -tapahtumaan.

Pioni 'Shirley Temple'

5. Perheen kanssa vietetyt puutarhahetket
Touhuamme puutarhassa paljon koko perheen kesken. Kolme lastamme ovat vielä pieniä, alle kouluikäisiä, ja osallistuvat innolla kaikkeen puutarhatouhuun. Toisaalta on upeaa myös istuskella yhdessä vaikkapa jätskiä syöden tai nuotion ääressä tunnelmoiden. Lasten ilon näkeminen on palkitsevaa ja sulattaa sydämen. Nämä ovat niitä ihania, kultaisia hetkiä, joita varmasti tulen kaipauksella ja suurella rakkaudella muistelemaan myöhemmin.

Jättiverbena

Tässä vielä haasteen säännöt:
Tee postaus siitä, mitkä viisi puutarhamuistoa olivat parhaat tällä kaudella (siitä lähtien, kun esikasvatuskausi alkoi päättyen tähän hetkeen). 
Kerro postauksessa, että haaste sai alkunsa Maatiaiskanasen Elämää -blogista. 
Kerro, keneltä itse sait haasteen ja haasta vähintään kolme blogiystävääsi mukaan.
Käy kirjoittamassa postauksesi Maatiaiskanasen Elämää -blogin 5 parasta puutarhamuistoa menneeltä kaudelta -haastepostauksen kommenttikenttään, niin se lisätään haasteeseen osallistuneiden listaan.

Minä haastan mukaan tähän mukavaan kesän muisteluun seuraavat ihanat blogit:

Hauskaa loppuviikkoa! 

36 kommenttia:

  1. Oi, miten ihania muistoja <3 Lasten ilo on niin mahtavan tarttuvaa ja olen ihan samaa mieltä, että niitä yhteisiä puutarhahetkiä (khih) varmasti tulee kaipaamaan paljon.
    Kiitos, että osallistuit haasteeeseen. Olipa ihana taas palata kesän muistoihin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tähän haasteeseen oli suuri ilo osallistua. Juuri tällaista ihanien kesäpäivien muistelua kaipasin tähän harmaaseen arkeen.

      Poista
  2. Tämä on kiva positiivinen haaste, jossa vaikeinta on rajata hetket vain viiteen.
    Kauniissa itse luodussa ympäristössä vietetyt yhteiset hetket, niistä syntyy muistojen parhaat.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on tosiaan hieno haaste. Minullakin oli pulmana valita vain viisi parasta muistoa, sillä viime kesä oli tosi hyvä. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  3. Muistan aikaisemminkin ihastelleeni teidän terassianne. Kyllä sinun kannattaa Avoimiin puutarhoihin osallistua. On teillä niin kivan näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanasta kommentistasi! Vakavasti harkitsen Avoimiin puutarhoihin osallistumista, saa nähdä rohkenenko jo ensi kesänä.:)

      Poista
  4. Mukavia ja suloisia muistoja ja niin aurinkoisia.

    VastaaPoista
  5. Voi miten suloisia kesämuistoja ja upeita kuvia♥ Siellä on niin ihanan näköistä, mukava on kesästä nauttia tuollaisella pihalla/terassilla! Leppoisaa päivää♥

    VastaaPoista
  6. Ihania kesämuistoja ja upeat kuvat! Mukavaa torstaita!

    VastaaPoista
  7. Todella mukavat muistot viime kasvukaudesta! Olen aikaisemminkin ihaillut terassianne ja täytyy todeta jälleen, että se on hyvin onnistunut kokonaisuus! Kiva olisi myös talven aikana kuulla kasvihuonekokemuksista tarkemminkin; tuliko huomioita, mitä ajattelit tehdä eri tavalla ensi kasvukaudella? Itsellä on tuo ensimmäinen kasvihuone kesä vasta edessä ja olen yrittänyt kerätä tietoa mahdollisimman paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päivi! Olen jonkinlaista yhteenvetoa tekemässä kasvihuonekasvatuksista tässä talven aikana, ja siinä varmasti pohdin myös sitä, mikä meni pieleen tai olisi voinut mennä paremmin.

      Poista
  8. Ihania muistoja kesästä. Teillä on aivan upea terassi, tuollaisesta katoksesta olen itsekin haaveillut.

    VastaaPoista
  9. Kauniita kesämuistoja!
    noin kauniin ja hyvin hoidetun pihan,voi esitellä,avoin mielin:)ihania yksityiskohtia,:))
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  10. Jättiverbena kuuluu suosikkeihini! <3
    Upeat pehkot ruiskaunokkeja ja tyylikäs terassi.

    Lempeitä marraskuun tunnelmia sinne!

    VastaaPoista
  11. Mukavat kesömuistot. Kannatta osallistuu avoimiin puutarhoihin, teillä on kaunis piha!

    VastaaPoista
  12. Ihanasta kesästä jäi ihanat muistot!
    Ja kiitos haasteesta, mielelläni olen mukana:)

    VastaaPoista
  13. Olet saanut aikaan käsittämättömän hienoja asioita.

    VastaaPoista
  14. Kiitos sinulle haasteesta mutta minä tein juuri edellisen postauksen kyseisestä aiheesta. Sinulla oli siellä vaikka mitä ihanaa tapahtumaa ei voi sanoa että olisi teillä ollut tapahtumaköyhä kasvukausi ja kesä . Terassin teko jatkuu meilläkin kesällä . Osallistu ihmeessä avoimet puutarhat tapahtumaan. Teillä on niin paljon kaikkea ihanaa kasvua .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Nila! Enpä huomannutkaan postaustasi, vaikka olin tarkistavinani, että haastamani eivät ole tähän vielä vastanneet. Täytyykin käydä katsomassa blogissasi sinun kesämuistojasi.:)

      Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...