perjantai 9. helmikuuta 2018

Puutarhatuliaisia Teneriffalta (ja muistutus hemmottelupaketin arvonnasta!)

Olimme viikon lomailemassa Teneriffalla, minkä vuoksi en ole ehtinyt käydä kommentoimassa omassa enkä teidän muiden blogeissa hetkeen. Nyt parannan taas tapani. :) Postaukset tein matkan ajaksi valmiiksi ja ensimmäistä kertaa käytin Bloggerin automaattiajastusta, joka näytti toimivan tosi hyvin. Viime syksy ja talvi on ollut tosi raskasta aikaa, ja tämä loma tuli kyllä niin tarpeeseen! Osittain taustalla on varmasti muutaman kuukauden välein vaihtunut työpaikka, joka on luonut omaa stressiään, kun aina paikkaan ja työnkuvaan tottumisen jälkeen on ollut jo aika siirtyä seuraavaan. Lapsiperhearjen yhdistäminen töihin ja väitöskirjakuvioihin on ollut nyt viime kuukausina aiempaa kuluttavampaa. Nuorimmaisen ensimmäinen korvatulehdus sattui vielä sopivasti vuodenvaihteelle, ja hänelle jäi tämän jälkeen päälle useaksi viikoksi yöheräilyt, joiden aikana hän yleensä kiipesi pois pinnasängystä ja lähti hiippailemaan ympäri pimeää taloa. Sen vuoksi itsekin olen nukkunut tosi huonosti, kun olen herännyt jokaiseen pieneen rasahdukseen tarkistamaan, onko hän varmasti sängyssään. Nyt lapsen unet ovat onneksi taas kunnossa, ja toivottavasti tämä hetken irtiotto arjesta auttaa jaksamaan pimeän vuodenajan yli kevääseen. Ensi viikolla palaan taas muutamaksi kuukaudeksi vakituiseen työpaikkaani, mutta työkuvioni säilyvät risaisina vielä pari vuotta. Sitten olisi jatko-opintotutkinto kasassa ja väitöskirjakin toivottavasti jo lähellä valmistumista.

Teneriffalla uimme päivittäin, kävimme parissa eläinpuistossa ja kiersimme myös muutamia puutarhoja, joista on luvassa kuvia myöhemmin. Rentoutumisen, kokemusten, rusketuksen ja valtavan kuvasaaliin lisäksi mukaan tarttui puutarhaan liittyviä tuomisia, sillä mihinpä se puutarhainnostus lomaillessakaan unohtuisi.:)

Karhun tassunjäljet, siemeniä ja perhoskoristeet.

Näistä metallisista karhun tassunjäljistä (n. 30 x 25 cm) olen tosi iloinen, vaikka niiden kotiin kuljettamisessa olikin oma vaivansa, sillä ne painavat reilut 2kg/kpl. Aion upottaa nämä osittain soraan kesällä uudistuvan nuotiopaikkamme luo. En millään malttaisi odottaa lumien sulamista, että pääsen mallailemaan näitä paikoilleen... :)

Presidentinpalmun, kanariantraakkipuun ja erilaisten kaktuksien ja mehikasvien siemeniä ostin ihan kokeilumielessä. Olisi kiva, jos näistä jostain saisi kasvatettua huonekasvin ihan alusta lähtien.

Onko teillä kokemuksia tai hyviä vinkkejä palmujen, kaktuksien tai mehikasvien siemenkasvatuksesta? Toisen palmun siemeniä kehotetaan siemenpussin ohjeiden mukaan liottamaan 25 asteisessa vedessä, mutta muutoin pusseissa ei juuri sen tarkempia ohjeita ole. Kaktusmultaa pitäisi varmaan hankkia, vai kävisiköhän kylvövaiheessa kaktuksillekin ihan tavallinen kylvömulta. Kiva nähdä, saanko näistä jotain kasvamaan.

Tähän loppuun muistutan vielä blogissani käynnissä olevasta hemmottelupaketin arvonnasta. Käyhän kurkkaamassa, jos et ole vielä osallistunut. :)

Kauniita talvipäiviä ja iloista viikonloppua!

52 kommenttia:

  1. Oih, ihana päästä näkemään reissukuvianne jossakin vaiheessa. Kivoja tuliaisia olet löytänyt :) Kaktuksia en olekkaan siemenestä koskaan kasvatellut, joten mielenkiinnolla jään odottelemaan kasvatuksiasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkoilta ostetut pihajutut ovat ihania, kun ne tuovat mieleen myös aina kyseisen reissun. Saa nähdä, mitä kaktuskokeiluistani tulee.:)

      Poista
  2. Oo, onpas ollut kainenlaista, lapsen sairastelu vielä lisänä, toivottavasti korvatuledukset eivät toistu.
    Onnea väitöskirjan vamisteluun, se on iso projekti!
    Teneriffalta olen minäkin kuljetellut siemeniä aikoinaa, mielenkiintoista odottaa miten menestyvät. Madeiralta olen tuonut kukkasipuleita, kasvoivat hyvin. Seuraavaa matkaa kukkaissaarelle odotellaan ja eiköhän taas tartu mukaan jotain kasvimaailmastakin..

    Matkakuvia odotellen, hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Onneksi meillä on korvatulehduksia ollut viime aikoina tosi vähän. Esikoisella oli aikoinaan korvatulehduskierre, joka loppui, kun hän jäi päiväkodista kotihoitoon.
      Tällaiset siemen- ja kukkasipulikokeilut ovat tosi kivoja, ja oman lisänsä jännitykseen tuo se, että ne ovat tosiaan matkalta tuotuja. Teillä on varmasti ihana reissu tulossa! Madeiralla haluaisin itsekin joskus käydä. Hyvää viikonloppua sinullekin!

      Poista
  3. Hyvää viikonloppua ja mukavia talvipäiviä myös Sinulle <3 mukavan näköiset tuliaiset :)

    VastaaPoista
  4. Tsemppiä arkeen! Ihanaa, että olette päässeet reissuun, varmasti piristi. :) Hauskat nuo tassunjäljet, innolla odottelen, miltä ne näyttävät paikoillaan. Reissukuvia on myös ihana päästä näkemään ja saada sitä kautta pienen hetken irtiotto omasta arjesta. :) Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tämä reissu tuli kyllä sopivaan aikaan. Päivä tuntuu pidentyneen viikon aikana hurjasti ja nyt pääsee jo esikasvatuksiakin aloittelemaan. Mukavaa viikonloppua sinullekin!:)

      Poista
  5. Oikee kunnon rautatassut, kivat :) Pysyyvät varmasti paikoollansa.
    Kasvatuskokemuksia nuasta ei oo, mutta miälenkiinnolla orotan itämistä.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Katsotaan, mitä siemenkokeilusta tulee. Laitan siitä juttua kevään aikana tänne. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  6. Jännittävät ostokset, varsinkin nuo karhuntassut! Voimia työ- yms. kuvioihin!

    VastaaPoista
  7. Ihanat tassut saatte puutarhaanne kesällä!♡
    On sinulla ollut haasteellista.Varmasti loma lämpimässä tuli tarpeeseen.
    Kunhan tässä kevät pääsee vauhtiin, unohtuu moni ikävä asia?😊
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onneksi kevät lähestyy jo kovaa vauhtia, sen myötä monet huolet unohtuvat.:) Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  8. Huoh, olisipa ihana päästä lämpimään lataamaan akut täyteen kevään kasvukautta varten!
    Onpa upeat nuo tassut ♥ Jään odottelemaan lisää kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noihin tassuihin rakastuin ensisilmäyksellä. Meillä on tosi vähän puutarhakoristeita, mutta nuo oli pakko ostaa.:)

      Poista
  9. Hauskat tuliaiset. Kohta se kevät on jo täällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan ole enää kauan kevääseen ja esikasvatuksiakin pääsee jo aloittelemaan.:)

      Poista
  10. Mielenkiintoisia tuliaisia! Aloitin piikkikaktuksien kasvattamisen siemenistä jokunen vuosi sitten, täältä löytyy juttua asiasta jos kiinnostaa
    https://puutarhaonkotini.blogspot.fi/search/label/Kaktukset

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitos vinkistä! Täytyykin käydä blogissasi lukemassa asiasta tarkemmin.:)

      Poista
  11. Tsemppiä ja jaksamista sinulle arkeen. Muista, että tämä on välivaihe ja tilanne helpottuu jossain vaiheessa. Onneksi puutarhaharrastuksesi antaa sinulle varmasti voimia ja mielen rauhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ansu! Puutarha tosiaan lievittää stressiä ja auttaa hetkeksi aina unohtamaan työ- yms. kiireet. Onneksi talvi alkaa pian kääntyä kevääseen.:)

      Poista
  12. Hauskat tuliaiset! Siemenet ovat kevyitä tuliaisia ja mukava seurata miten lähtevät kasvuun.
    Toin viime kesänä Madeiralta zinnian siemeniä ja hyvin kukkivat.

    Tsemppiä ja mukavaa kevään odotusta!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siemeniä on tosiaan helppo tuoda, mahtuvatkin tosi pieneen tilaan matkalaukussa. Madeiralla olisi ihana käydä joskus. Kiva kuulla, että sinulla on positiivisia kokemuksia sieltä tuoduista siemenistä. Mukavaa kevään odotusta sinullekin!<3

      Poista
  13. Jo on tassut ;)

    Taitaa olla sinulla aikamoinen urakka saada kasvatettua kyseiset kasvit siemenistä, mutta mielenkiinnolla seuraan kuinka käy.

    samaa mieltä, lumi joutais jo pois ja kevät tilalle!!! Ihan liian monta suunnitelmaa ehtii tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama täällä! Pää pursuaa suunnitelmia ensi kesäksi:)

      Poista
  14. Kyllä varmasti teki terää olla vähän reissussa. Tosi hauskat noi tassut! Olen joskus kokeillut mehikasvien kasvatusta siemenestä, mutta ne eivät kyllä onnistuneet. Toivottavasti sinä onnistut!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Saa nähdä, miten noiden siemenien kanssa käy. Vähän epäillen suhtaudun, saanko niistä mitään kasvamaan, mutta aina kannattaa yrittää.:)

      Poista
  15. Oi miten ihanaa että olette päässeet nauttimaan auringosta ja lämmöstä❤ Nuo karhun tassut on kyllä hienot, on niissä ollut tosiaan pikkuisen kantamista:) Toivottavasti siementen kasvatus onnistuu..peukut pystyyn:) Tsemppiä kovasti arkeen! Mukavaa viikonloppua❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Jännä nähdä, miten siemenien kanssa käy. Kylvin ne eilen ja nyt vaan odotellaan.:) Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!❤

      Poista
  16. Hienot karhuntassut! Toivottavasti loma oli rentouttava. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hetken irtiotto arkikuvioista teki kyllä tosi hyvää. Nyt jaksaa taas:)

      Poista
  17. Oi lomamatkat on aina ihania ja mukavaa että olet päässyt vähän huokaiseen raskaan arjen jälkeen <3
    Ihanat tassut ja mielenkiinoisia siemenpusseja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Pieni tauko teki hyvää. Lomamatkat on tosiaan aina ihania, vaikka kohde ei olisi edes kaukana.:)

      Poista
  18. Ihanaa, olittekin loman tarpeessa! Toivon, että korva jättää nyt rauhaan eikä ala mikään kierre.

    Kalifornian vuosina totuin palmuihin ja kysyin mieheltä tänne Pohjois-Carolinaan muuttaessa, että onko siellä palmuja. Mies vakuutti, että on. Olihan niitä, hotellin portailla ruukuissa. Tosin ei tästä pitkä matka ole palmuvyöhykkeelle, jo Etelä-Carolinasta alkaa. Tosin palmujen kasvatuksesta en tiedä mitään.

    Voikaa hyvin koko perhe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Toivottavasti tuo tosiaan jäi yksittäiseksi korvatulehdukseksi. Esikoisella oli aikoinaan toistuvia korvatulehduksia ja ne olivat kyllä yllättävän iso riesa.

      Palmuissa on tiettyä tunnelmaa. Heti tulee aurinko ja lämpö niistä mieleen. Etelän lomallakin jotenkin aina odottaa, että pääsee näkemään palmuja.:D
      Hyvää vointia teidänkin perheelle!

      Poista
  19. Kiitos kommentistasi. Viime kesänä meillä lantut nakersi kaalikärpäset. Maissin ihme koettiin kun se kukki ja pölytys onnistui. Kylmän kesän ansiosta maissintähkien syöminen jäi vaan haaveeksi. Sen sijaan herneitä tuli paljon ja etupihalla kasvaneet 'Baby F1' kurkut tuottivat huippusadot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että herneet ja kurkut onnistuivat! Viime kesä oli kyllä säiden suhteen haasteellinen. Toivottavasti tuleva kesä olisi lämpimämpi.

      Poista
  20. Oi miten kivoja tuliaisia karhuntassut ovat todella hauskat. Teillä oli varmasti mieluinen loma
    Hyvää laskiais-sunnuntaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Loma oli tosiaan oikein ihana.:) Hyvää laskiaissunnuntai-iltaa sinulle!

      Poista
  21. Varmasti tuli loma tarpeeseen :) Mielettömät nuo karhuntassut. Kiva nähdä, miten siemenet lähtevät itämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt oli loma tosiaan ihan täydelliseen aikaan! Kylvin siemenet viikonloppuna ja jännityksellä odotan, alkaisiko sieltä jotain nousta.:)

      Poista
  22. Ihanat tassut! Ja siemenet!
    Kasvattelin joskus vuosia sitten siemensekoituspussillisen kaktuksia. Luulin että itäisivät hitaasti, mutta sain yllättyä, itivätkin nopeasti, mutta sitten juroivat aika kauan. Niistä oli iloa useaksi vuodeksi. Onnea kasvatukseen! Matkamuistojen parhaimmistoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää vielä; kylvin kaktusmultaan laakeaan saviruukkuun, ja annoin olla niillä sijoillaan varmaan pari ensimmäistä vuotta. Että niin hitaasti nopean alun jälkeen kasvoivat :)

      Poista
    2. Kiitos! Tällaiset matkamuistot ovat tosiaan hauskoja. Ja kiitos vinkistä! Minä laitoin ensimmäisen erän kylvömultaan, mutta loput voisinkin kokeilla laittaa suoraan kaktusmultaan.

      Poista
  23. Tämäpä oli hauska yllätys. Kiitos siis vierailusta, tässä vastavuoroisesti! =)
    Minä nimittäin ostin myös siemeniä, yhden ison kaktuksen, ja lisäksi aloen. Ehkäpä saan ne multaan jo tällä viikolla. Sitten voi jännittää kasvua.

    Teneriffalla kadehdin eniten juuri niitä isoja "anopinjakkaroita", joita oli ainakin eteläisen lentokentän kadun varrella. Ah ja voi, sellaisen kun olisi kotiin voinut kantaa! =)

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...