perjantai 30. kesäkuuta 2017

Kukkivia pensaita ja vähän muutakin

Tämä viikko on ollut yhtä vilskettä ja vilinää niin töissä kuin kotonakin. Nyt kuitenkin vihdoin alkoi kesäloma ja ehkä tämä elo tästä sen myötä vähän rauhoittuu. Minua ihan harmittaa, kun en ole ehtinyt käydä teidän muiden blogeissanne, mutta onneksi nyt tulevina päivinä varmasti pääsen korjaamaan sen. :) Kasvihuoneen kasausta emme vielä olekaan päässeet aloittamaan kaiken muun kiireen keskellä. Ensi viikon alussa olisi tarkoitus vihdoin asentaa sokkeli ja sitten varmaankin iltaisin lasten jo nukkuessa kasata runko. Eräs toinenkin projekti on puutarhassamme kesken. Olen keräillyt eri taimimyymälöistä kasveja metsäpuutarhaan tulevaan O-penkkiin ja mies on hakenut monta takakontillista turveharkkoja. Maan muokkaus penkkiä varten on tehty ja ääriviivatkin valmiiksi piirretty. Nyt viikonlopun aikana yritän saada reunat tehtyä ja toivottavasti pääsen jo istutuspuuhiinkin. Kerron näistä projekteista lisää, kunhan ne etenevät. :)

Tässä kuitenkin nyt joitakin kuvia Pensasryhmästä ja etupihan istutusalueesta.

Pensasryhmä:

Lumipalloheisi "Pohjan Neito"

Mm. lumipalloheisi, mahonia, purppuraheisiangervo "Little Angel"

Mm. keltajapaninangervo "Goldflame", pikkujasmike "Snowbelle", suikerovihma, purppurahappomarja "Admiration", grönlanninhanhikki "Nuuk" ja siilikuusi "Echiniformis"

Höyhenpensas

Suikerovihma

Mahonia jaksoi tehdä tänä kesänä vain kaksi kukkaa.

Pensasryhmässä kukintavuoro on pian vaihtumassa, sillä höyhenpensaan kukinta on loppumassa, samoin mahonian, kun taas grönlanninhanhikki availee ensimmäisiä nuppujaan ja pikkujasmike näyttäisi myös puhkeavan kukkaan lähipäivinä.

Etupiha:

Etupihan istutusalue on haasteellinen kuvattava, sillä naapuritalot ja -pihat tahtovat väkisinkin tulla kuviin mukaan. Tästä johtuen seuraavissa kuvissa rajaukset ovat vähän kummallisia... :)

Pilarikataja "Suecica", riippahernepensas "Pendula", sinilaakakataja "Wiltonii", patjarikko ja mehikasveja. Alueella oli alunperin pari kääpiökatajaa ("Repanela"), mutta ne poistettiin, koska joka talven jälkeen ne näyttivät entistä surkeammilta ja tämän talven jälkeen todella rumilta ruskeine oksineen, joissa vain aivan päässä oli tupsu vihreitä neulasia.

Patjarikko ja mehikasvit leviävät alueella kivasti uusiksi pieniksi mättäikseen, ja olenkin siirtänyt patjarikkoa Rinnepenkkeihin ja Kivimuuriin nimenomaan täältä.

Riippahernepensas "Pendula"

Patjarikko

Tähän loppuun laitan vielä kuvan ihanasta himalajanvuokosta, jonka ostin Marketanpuiston puutarhamarkkinoilta. Se raukka kukkii vielä alkuperäisessä ruukussaan odottaessaan pääsyä keskeneräiseen O-penkkiin.

Himalajanvuokko

Lempeitä kesäpäiviä kaikille!

42 kommenttia:

 1. Kaunista! Meidän lumipalloheisi tuli aina täyteen kirvoja ja ei kukkknut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on lumipalloheisiä viisi vierekkäin ja toinen reunimmaisista kärsii myös kirvoista ja kukkii muita huonommin ja vähän myöhemmin. Se on vähän muita kuivemmalla paikalla, johtuneeko ongelmat sitten siitä.

   Poista
 2. Kaunis vuokko. Lumipalloheisi on tänä vuonna hyvässä kukassa.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisia suunnitelmia. Toivottavasti kesälomalla on aikaa puutarhaprojekteille :) Blogi jää väkisinkin kiireessä taustalle.
  Lumipalloheisi ja höyhenpensas ovat ihastuttavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainakin nyt loman alkupäivät ovat kuluneet puutarhaprojektien parissa. :) Ihanaa, kun voi heti aamusta mennä puutarhaan touhuamaan eikä illalla tarvitse olla niin kellon perään, kun ei herätystä tarvitse laittaa aamuksi soimaan.

   Poista
 4. Upean vehreältä ja kukkaisalta näyttää pensasryhmässä ja hieno on myös kivikkoalue. :)

  VastaaPoista
 5. Minuakin harmittaa, kun aina on liikaa tekemistä ja kiirettä. Haluaisin laittaa enemmän kasveja, mutta en ehdi niitä hoitamaan. Kaunista olet saanut aikaan, kiireestä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansu! Juuri nyt tuntuu olevan niin paljon uuden tekemistä, että esim kitkeminen jää melkein kokonaan tekemättä. Aina ohikulkiessa sitä yrittää sitten nyhtää edes isoimmat rikat pois. Onneksi nyt näiden parin projektin jälkeen vähän helpottaa.

   Poista
 6. Hyvää lomaa! Innolla odotan postaustasi turveharkkoreunuksen tekemisestä. Itsellä sama edessä saniaispenkkiä varten syksyllä ja kaikki kokemukset ja vinkit ovat hyvin tervetulleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laitan siitä postausta lähiaikoina, kunhan reunus valmistuu. Eilen itse asiassa sahasin viimeiset harkot, joten kohta pääsenkin jo istuttamaan.:)

   Poista
 7. Sinilaakakataja on hauskan näköinen....meillä oli noita myös, mutta olivat muiden pensaiden joukossa ja kasvoivat enemmän ylöspäin.

  VastaaPoista
 8. Kaunista on pihallanne!
  Mukavia lomapäiviä!

  VastaaPoista
 9. Meilläkin on turveharkkoreunuksellisia penkkejä - siisti ratkaisu. Lisää pitäisi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa kyllä hyvältä ratkaisulta. Todennäköisesti tulen jatkossa tekemään niitä lisääkin.

   Poista
 10. Ihanalta näyttää <3 Lumipalloheisi on kaunis <3 Aurinkoisen rentouttavaa kesälomaa <3

  VastaaPoista
 11. Kauniilta näyttää. Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 12. Mielenkiinnolla odotan postaustasi metsäpuutarhan tekemisestä. Hyvää kesälomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varmaankin ensi viikolla olisi vuorossa postaus turveharkkoreunuksesta ja myöhemmin metsäpuutarhan alueesta laajemmin.

   Poista
 13. Hyvää lomaa! Kyllä teidän puutarhassanne kukat loistavat! Ihastuin kovasti kuvissasi tuohon patjarikkoon.Herkkä pieni kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin pidän patjarikosta ja olen sitä levittänytkin moneen kohtaan.

   Poista
 14. Hyvää lomaa! Mitä kaunein puutarha. Näin anti-viherpeukalona voin vain ihailla kättesi töitä.

  VastaaPoista
 15. Nyt on kyllä kiireen huippuhetki, mutta välillä täytyy käydä kurkistamassa, mitä teillä kaikilla tapahtuu. Lumipalloheisi on komeassa kukassa! Aurinkoista heinäkuuta ja lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy itsekin yrittää lähipäivinä blogikierrokselle.:)

   Poista
 16. Kaunista, kaunista! Ihanaa rentouttavaa ja toivottavasti aurinkoista lomaa :)

  VastaaPoista
 17. Paljon on teillä projekteja menossa ja kun elämässä on paljon muutakin, käy aika joskus vähiin. Lueskellaan ja kirjoitellaan vaikka sitten talven "tuiskujen" aikaan... Mukavaa lomaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa. Aika ei tällä hetkellä tahdo riittää mihinkään ja blogimaailma jää pakosti silloin vähemmälle.

   Poista
 18. Voi kuinka kaunis piha sinulla on. Tuon patjarikon haluan meidän pihaan. Niin kauniit kukat! Tässä vielä kiitos postaus arpajaisvoitosta https://kukkivaomenatarha.blogspot.fi/2017/07/arpajaisvoitto.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, päikkä! Patjarikon kukat ovat minustakin ihanat. Et kyllä tainnut minun blogini arvonnassa voittaa..?

   Poista
 19. Voi kun kauniita istutusalueita ja kukkia. Mukava kun olet laittanut lajikkeen nimet kasveista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen yrittänyt aina laittaa lajikenimet, jotta jos joku sattuu tykästymään johonkin kasviin, on sen hankkiminen helpompaa.

   Poista
 20. Tämä riippahernepensas kelpaakohan se pupuille ja peuroille. On ollut ajatuksessa hankkia mökille muutama , sillä on niin mukava muoto.Meillä on ollut turveharkkoja rivarin pihalla. Taitaa vielä olla muutama jäljellä. Niiden päällekkin on mukava istuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan meillä jänikset eivät ole olleet kiinnostuneita riippahernepensaista, vaikka niitä ei talvella olekaan suojattu. Peuroista en osaa sanoa, kun niitä ei täällä ole käynyt. Olipa hauska idea tuo turveharkon päälle istuttaminen. Kiitos vinkistä!

   Poista
 21. Tuo suikerovihma on nättiä, mullakin sitä on, mut tahtoo jäädä heinien alle piiloon. Oon koittanu siirtää, mut vähän huonolla menestyksellä, onko kokokemuksia sen siirrosta? Millasella maalla se sulla kasvaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suikerovihman siirrosta en osaa sanoa, siitä minulla ei ole kokemusta. Täällä se on kuitenkin menestynyt tosi hyvin. Minulla se kasvaa aurinkoisella, itse asiassa aika paahteisellakin paikalla, mutta istutusalueen kunnostin syväksi ja multavaksi.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...