sunnuntai 10. joulukuuta 2023

10. luukku: Kuusenhakuretki

Meillä on muodostunut jo perinteeksi joulukuinen kuusenhakuretki omalta metsäpalstaltamme. Tänä vuonna teimme retken kipakassa pakkassäässä varhain aamulla auringon noustessa. Luminen metsä oli hurjan kaunis ja tiaiset sirkuttivat puissa. Yleensä meillä on ollut kuusenhakuretkellä eväänä kuumaa kaakaota ja joulupipareita, mutta tällä kertaa termospulloon lämmitettiin glögiä ja sen seurana herkuteltiin pienillä suolaisilla pasteijoilla. Retkeltä tarttui mukaamme iso joulukuusi sisälle, pienempi kesäkeittiöön ja pari kuusta pihalle. Lisäksi lumen alta kaivelin vielä lisää sammalta ja puolukan- sekä mustikanvarpuja joulunajan askarteluihin.

Tänä vuonna kuusenhakuretki toteutui upeissa, lumisissa maisemissa.


Yksi kuusenhakureissumme kohokohdista on aina eväshetki.

Nyt olohuoneessamme tuoksuu jo ihana joulukuusi ja kesäkeittiön kuusikin saa koristeensa ihan lähipäivinä.

Mukavaa sunnuntaita!

2 kommenttia:

  1. Oi ihana! Olen vain hyvin harvoin päässyt mukaan oikealle kuusenhakuretkelle, mutta ne ovat jääneet mieleen. Siinä on aivan oma tunnelmansa.
    Kuusen tuoksua ja suloista joulun odotusta sinulle !

    VastaaPoista
  2. Meillä on vielä kuusi hakematta, mutta vielä kerkiää. Kaadetaan kanssa itse omalta maalta, mutta on sen verran lähellä, että eväitä ei ole siihen puuhaan tehty. Tuo on tunnelmallista, kun on jouluiset eväät kuusta hakiessa :)

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...