keskiviikko 16. elokuuta 2023

Elokuun alkupuolen satoa

Palasimme noin viikko sitten kahden viikon kesälomareissulta, jonka aikana puutarhamme oli ehtinyt tuottaa runsaasti ihanaa satoa. Osa avomaankurkuista oli ehtinyt vähän turhan isoiksi eivätkä ne sopineet enää tuorekäyttöön. Ne kelpasivat kuitenkin vielä säilykekurkkujen raaka-aineeksi, joten nekään eivät onneksi menneet hukkaan. Muutama kesäkurpitsakin kasvanut varsin kookkaaksi, mutta nekin sopivat käytettäväksi kuorimisen ja siementen poistamisen jälkeen. Herukoiden ja puutarhavadelmien sadonkorjuu on meillä myös käynnissä ja omenatkin keräsimme mehustamista varten. Tomaatteja tulee nyt kasvihuoneista tosi hyvin ja lavatarhan satoa käytämme ahkerasti päivittäin. 

Heti kotiinpaluuta seuraavana päivänä kerättyä satoa: kirsikkatomaatteja, avomaankurkkuja, silpoydinherneitä, parsakaalia 'Miranda' ja kesäkurpitsaa 'Diamant' F1. Yksi parsakaali 'Miranda' oli ehtinyt avata muutamia nuppujaan, mutta paistoimme sen kukinnot silti pannulla lisukkeeksi. Muut parsakaalit eivät onneksi ole vielä näin pitkällä, vaan niiden satoaika on käsillä vasta lähiaikoina.

Kesäporkkanoita ja ryvässipuleita

Omenoissamme oli tänä kesänä aiempaa enemmän rupea. Suurimman osan sadosta veimme jälleen mehustettavaksi mehustamolle. Lopuista riitti herkuteltavaksi sellaisenaan, parin piirakan täytteeksi ja soseaineiksi.

Viime viikonloppuna kävimme myös mökkipalstallamme, jossa nostimme sipulit ja valkosipulit ja toimme ne kotiin kuivumaan. Myös pari naurista, ilmasipuleita ja pieni määrä sokeriherneitä päätyi tällä kertaa palstan kasvimaalta kotiin. Lisäksi keräsimme sieltäkin puna- ja valkoherukoita säilöttäväksi talven varalle.

Kelta- ja punasipulit sekä valkosipulit nostimme mökkipalstaltamme ja toimme kotiin kuivumaan. Samalla keräsimme kasvimaalta lounaalle kasvislisukkeen raaka-aineiksi pari naurista, sokeriherneitä, ilmasipuleita ja pikkuporkkanoita.


Iloa päivääsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...