maanantai 24. lokakuuta 2022

Syksyn kukkasipulit

Yleensä olen syksyisin piilotellut kukkapenkkeihin noin 20-30 kg erilaisia kukkasipuleita, pääasiassa  tulppaaneja. Tänä vuonna kukkasipulihankintani ovat kuitenkin hurjan paljon maltillisemmat kuin aiemmin. Tulppaanini ovat nimittäin olleet kestäviä darwin-lajikkeita, jotka ovat nousseet useita vuosia sellaisissakin penkeissä, joihin en ole tehnyt täydennystä vuosittain. Loppukesän aikana istutellessani ja siirrellessäni perennoja huomasin, että edellisetkin tulppaanin sipulit ovat edelleen pulskia ja hyväkuntoisen näköisiä. Niinpä ajattelin kokeilla, josko tuo valtava tulppaaninsipuliruljanssi riittäisikin vaikka vain parin vuoden välein. Tämän syksyn ostokseni koostuvatkin lähinnä pikkutulppaaneista, jotka nousevat vuodesta toiseen ja voivat levitessään muodostaa kauniita kukkamattojakin.

 

Etualalla kääpiötulppaanin, oikealla puuliljan ja takana kreetantulppaanin kukkasipuleita. Vasemmalla on muutama viime pääsiäisen ruukkuistutuksista säästämäni narsissin sipuli.

Tässäpä vielä listausta tämän syksyn kukkasipuleistani:
- puulilja 'Pretty Woman', valk.(Patiokaari)
- kreetantulppaani, v.pun-kelt (Kivikaaren vierus)
- kääpiötulppaani, valk. (O-penkki)
- tarhamyrkkylilja 'Waterlily', v.pun (Patiokaari)

Multiin piilottelin myös kolmisenkymmentä viime pääsiäisen ruukkuistutuksista säilyttämääni narsissin kukkasipulia, nimittäin perunanarsissia 'Bridal Crown' ja narsisseja 'Apricot Whirl' sekä 'Westward'. Niitä en muistanut erotella lajikkeittain, vaan säilytin kaikki iloisesti sekaisin. Niinpä ne päätyivät nyt Liljarinteen alaosaan ja Puolikuun Penkkiinkin yhtä suloisessa sekamelskassa.

Istutitko sinä tänä syksynä kukkasipuleita?

Kaunista syysviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...