maanantai 2. lokakuuta 2017

Tämän vuoden viimeiset puutarhan taimihankinnat

Muutaman viime viikon aikana olen kierrellyt puutarhamyymälöiden alennusmyyntejä. Nyt kaikki kasvit ovat pääsääntöisesti jo -50%:n - -70%:n alessa, ja yhdessä paikassa myytiin viimeisiä perennoja eurolla/kappale. Niitä kasveja, joita etsin, ei enää löytynyt, mutta joitakin muita vastustamattomia tuli niiden sijasta vastaan. Huomasin esimerkiksi ehdottomasti tarvitsevani kaksi rungollista syreeniä, vaikka paikkaa niille ei ollutkaan valmiina. Hyvä kuitenkin, että ostin ne, koska niistä sain ihanan inspiraation ensi kesän uutta istutusaluetta varten. Mongolianvaahteran upea syysväritys sai minut hankkimaan myös sellaisen. Siemenpusseja löysin hintaan 10 senttiä/pussi, joten nyt on ensi kevään (ja varmaan parin seuraavankin :D) siemenet pääosin jo hankittuna.

Ruusuryhmän uusi jäsen on puistoruusu "Ilo", joka sai paikan Kolmiopenkin läheisyydestä.

Puistoatsalea "Nabucco" tuli Sydänpolulle täydentämään atsaleoiden ryhmää.

Rönsyakankaalit "Burgundy Glow"...

... ja "Rainbow" päätyivät Sydänpolulle alppiruusujen alle.

Japaninruusukvitteni löysi paikan Pensasryhmän läheltä. Taustalla lumipalloheisi on jo vaihtamassa ruska-asuun.

Nuotiopaikan edustalle rinteeseen pääsivät rungolliset puistosyreenit "Tapaninsyreeni" ja "Tammelan kaunotar", joiden takana punaisena loistaa uusi mongolianvaahtera. Lisäksi punapajuangervo tuli tähän rinteeseen. Tähän rinteeseen perustan ensi kesänä uuden, yhtenäisen istutusalueen.

Hyötykasvipuolelta ilahduin erityisesti löydettyäni kuukausimansikan ja eri kaalien siemeniä.

Kesäkukista en osannut valita, joten nappasin pussin jokaista jäljellä ollutta. Löysin myös parin sellaisen perennan siemeniä, joita olin ajatellut ostaa jonakin kesänä taimina. Kokeilenkin, saisinko kasvatettua ne itse.

Syyspuuhat ovat nyt onneksi jo hyvällä mallilla. Istutuslaatikot ovat valmiina syyskylvöjä varten, kukkasipulit ovat maassa, istutusalueet on kitketty ja muutoinkin yleistä siistimistä on tehty viimeisen viikon aikana. Nyt onkin jo mukava rauhoittua nauttimaan toivottavasti vähäsateisesta syksystä ja touhuilla puutarhassa viimeiset syyshommat lähiviikkoina loppuun. Mitä Sinulle kuuluu näin syksyllä?

Kivoja lokakuun alun päiviä!

36 kommenttia:

 1. Sähän oot päässy oikee kunnon apajille :) Kiva, ku tontilla on viälä tilaa alennusmyyntien hyäryntämiseksi. Pajuangervo on sitte kova leviämähän. Nua akankaalit on kivoja maanpeittokasvia.
  Mullon syystyät viälä pahasti vaihees.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattui kyllä hyvät tarjoukset kohdalle. Etenkin noista rungollisista syreeneistä olen tosi iloinen. Nyt kävin miettimään, olisikohan pajuangervolle pitänyt sittenkin rajata tila juurimatolla. Toisaalta sitä ehtii varmasti pohtia vielä ensi kesänä, kun perustan sen uuden istutusalueen. Mulla meinasi tulla jo vähän paniikki syystöiden kanssa, kun joka päivä oli niin sateista, ettei pihalle päässyt. Onneksi viime viikonloppuna saimme sitten hyvin aikaan, kun sääkin oli parempi.

   Poista
 2. Hyviä ostoksia olet tehnyt ja vielä edullisesti. Kauniilta näyttää syksyisessä puutarhassasi. Ensi keväänä onkin odotettavissa kaunista kukkaloistoa puutarhassasi. - Mukavaa lokakuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä syksyn alet ovat kyllä kivoja ja yleensä aina jotain mukavaa niistä on löytynytkin. Mukavaa lokakuun alkua sinullekin!

   Poista
 3. Ihana värikäs puutarha. Siellä ovat syysaskareet hyvällä mallilla. Hienoja löytöjä! Minun ainoa löytöni rauta-/puutarhamyymälän alennusmyynnistä oli tyrninkerääjä, jota en tänä vuonna ennättänyt käyttää. Kaikkea hyvää lokakuulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä helpotus saada syyshommat jo tähän vaiheeseen. Seuraavaksi pitäisi kai vähitellen aloittaa talvisuojausten virittäminen. Tyrninkerääjä onkin varmasti näppärä vekotin. Kaikkea hyvää sinunkin lokakuuhusi!

   Poista
 4. Syksyn parasta antia on nuo upeat alet! Hienoja löytöjä olet tehnyt... Liekkö ovat kuitenkaan viimeisiä ;) khih :) Mukavaa uutta viikkoa Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin mietin ensin, että jostain voisi vielä löytyä jotain kivaa, mutta nyt on ollut taas niin sateista, ettei ole edes huvittanut lähteä puutarhamyymälöihin katselemaankaan. Toisaalta olen kaikki seudun myymälät nyt ale-aikana jo kolunnutkin.:D Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 5. Hienot ostokset sinulla. Minä sorruin myös tuijiin olivat myös 70 % alessa. Kirjoitinkin siitä blogissani. Ja aina löytyy paikka jostain jos on hyvä ale asenne. Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa! Aina se paikka lopulta löytyy, vaikka vähän joutuisi miettimäänkin hyvää kohtaa. Ilman tuota syreenien heräteostosta tuskin olisin keksinyt rinteeseen tätä suunnitelmaa, jonka ensi kesänä aion toteuttaa. Alkuperäinen ajatus rinteen varalle oli nimittäin jotain ihan muuta, mutta tämä uusi suunnitelma on parempi. Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 6. Jopas olikin siemensaalis. Kävisiköhän perennat kylmäkäsittelyyn eli sytskylvöön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tullut ajatelleeksikaan perennojen syyskylvöä. Täytyykin tarkistaa sopisivatko nuo siihen. Kiitos vinkistä!

   Poista
 7. Kivoja ostoksia olet tehnyt! Mukava on nähdä ensi vuonna mitä kaikkea sieltä nouseekaan:) Leppoisaa alkanutta lokakuuta♥

  VastaaPoista
 8. Jos jotain saa 70% alennuksella, on se ihan pakko ostaa pois:) Rungolliset pikkupensaat tulevat varmasti olemaan ilo, kun kohoavat istutusalueen yläpuolelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä! Ei tuollaisten ale-löytöjen ohi voi kävellä.:)

   Poista
 9. Teit hyviä alelöytöjä, jalosyreenit on normihinnalla yllättävän arvokkaita. Vielä ehtii hyvin istutella taimia maahan, minulla odottaa yksi tervalepän erikoismuoto arboretumiin pääsyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo rungolliset syreenit ovat tosiaan normaalihinnaltaan arvokkaita ja osittain siksikin olen niistä erityisen iloinen. Ostamani kaksi olivat puutarhaliikkeen viimeiset laatuaan. Sinulla onkin vielä ihanaa istutuspuuhaa luvassa.:)

   Poista
 10. Ensi kesänä kukoistaa! Olen utelias näkemään tämän väriloiston. Mikä on kuukausimansikka? Joskus tilasin äidilleni sinne Suomeen mansikan, joka oli amppelissa. Olisikohan se sen tyylinen?

  Minä yritän saada avokadonsiemeniä itämään mutta ei tainnut vielä tällä kertaa onnistua. Seuraavista avokadoista sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukausimansikka tekee koko kesän marjoja, joiden maku muistuttaa metsämansikkaa. Saattaa olla sama kuin amppelimansikka. Amppeliin ajattelin itsekin osan taimista sitten laittaa. Minulla avokadojen itäminen kesti 2-3kk. Ovatko avokadonsiemenesi olleet itämässä jo niin kauan? Toivottavasti idätys onnistuu. Itselläni niistä kasvoi tosi kivannäköisiä, tuuheita pikkupuita.

   Poista
 11. Tuollaiset edulliset löydöt on niitä ihan parhaita! Sulla on kyllä syyshommat hyvällä mallilla, mulla vielä vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ale-löydöt ovat tosiaan mahtavia! Olin kyllä tosi helpottunut, kun viime viikonloppuna oli hyvä sää ja saimme syyshommat tälle mallille. Nyt on satanut taas koko viikon. Tsemppiä syyspuuhiin!

   Poista
 12. Hankit punapajuangervon, joka on meillä rajakasvina. Se on vanha maaseudun perinnepensas, jonka muistan vuosikymmenien takaa. Minä odotan, että se leviäisi meillä, sillä lähettyvillä kasvanut jasmike kuoli viime talvena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt parin viime vuoden aikana menettänyt sydämeni erilaisille pensaille ja punapajuangervo on kyllä upea kukkija. Toivottavasti punapajuangervosi lähtisi hyvin leviämään!

   Poista
 13. Hyvät alennukset...noilla hinnoilla saa paljon taimia ja siemeniä :), ja työllisyyden ainakin vuodeksi puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhatyöllisyys on tosiaan näillä hankinnoilla taas taattu!:D

   Poista
 14. Kivoja löytöjä ja tosi edullisesti.
  Puutarhatyöt ovat meillä hieman vielä vaiheessa sateiden takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateet ovat kyllä olleet nyt tosi tiuhassa. Toivottavasti pian jo poutaantuisi.

   Poista
 15. Hienoja löytöjä! Minä tuskailen lyhyiden iltojen ja alennusmyyntiriehaantumiseni kanssa, on tullut ostettua kaikenlaista ja ne pitäisi ehtiä istuttamaankin... Nuo rungolliset syreenit ovat tosi hyvä ostos! Mistä löysit edullisia siemenpusseja? Niitä en ole löytänyt, tarvetta olisi kun viime keväänä jäi jostain syystä siemenostokset vajaaksi ja tuli käytettyä kesän aikana ne jäljellä olevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla oli ihan samat fiilikset vielä reilu viikko sitten. Viime viikonlopun hyvä sää oli pelastus ja sain kaikki istutettua. Siemenpussit löysin K-raudasta, muistaakseni ostin niitä myös vuosi sitten samaan hintaan sieltä. Tsemppiä istutuspuuhiin ja toivottavasti löytäisit edullisia siemeniä jostakin!

   Poista
 16. Onpa mielettömän hyviä hankintoja.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...