maanantai 9. lokakuuta 2017

Viisi parasta puutarhamuistoa menneeltä kaudelta

Sain Maatiaiskanasen elämää -blogista tämän hauskan haasteen, jossa tarkoitus on muistella kuluneen kasvukauden ihanimpia hetkiä ja jakaa niistä viisi täällä blogissa. Tällaiset haasteet ovat mukavia, sillä näiden myötä tulee hetkeksi arjen keskellä pysähdyttyä miettimään kaikkea kaunista, hyvää ja ihanaa, mitä on ollut. Siispä tuumasta toimeen! Mainittakoon vielä, että listani ei ole paremmuusjärjestyksessä. :)

1. Kasvihuoneen valmistuminen

Tätä ei tarvinne perustella! :D Pitkäaikainen unelmani kävi vihdoin toteen, ja sain kauniin, juuri meidän puutarhaamme sopivan kasvihuoneen. Tässä yhteydessä kiitos kuuluu myös Kivikankaalle blogiyhteistyöstä.

Juliana Compact 8.2 -kasvihuone, etualalla Penkissä kaliforniantuliunikkoa, ruiskaunokkeja, rusoikikukkaa ja sinisievikkiä.

2. Perheen kanssa vietetyt puutarhahetket

Nämä ovat varmasti niitä hetkiä, joita tulee muisteltua vielä vuosikymmenten kuluttuakin. Yhdessä tehdyt kylvöt, puutarhan hoitotyöt, sadonkorjuu, makkaran/tikkupullan paistohetket nuotiolla, piknikit takapihalla, pallopelit, piiloleikit yms. ovat niitä arjen kohokohtia, joista täytyy muistaa olla kiitollinen.

Maaliskuussa laitettiin lasten kanssa versoamaan herneitä.

3. Oma sato

Istutuslaatikot olivat meillä tänä vuonna käytössä ensimmäistä kesää, ja niistä saatu sato sai hymyn huulille monta monituista kertaa. Myös lapset hullaantuivat itsekasvatetuista kasviksista ja rouskuttivat nauriita, palsternakkaa, herneitä ja monia muita ennen näkemättömällä ilolla, vaikka he kasviksista tykkäävät muutenkin kyllä kovasti.

Istutuslaatikoissa kasvoi tänä kesänä mm. tilliä, herneitä, härkä- ja pensaspapuja, mangoldia, palsternakkaa, samettikukkaa, porkkanoita ja salaattia.

4. Puutarhan ihanat kukkijat

Usein aina juuri sillä hetkellä kukkivat kasvit tuntuvat kaikkein kauneimmilta ja ihanimmilta. Niinpä suosikkini vaihtuvatkin kasvukauden edetessä. Kevään ensimmäiset krookukset ja isokevättähdet ovat jotain niin upeaa kurkistellessaan paikoin ohuen lumipeitteenkin kainalosta. Sen jälkeen puutarhan parhaimmistolta tuntuvat eri väreissä loistavat tulppaanit, ja vähitellen suosikit vaihtuvat pionien, rhodojen, ruusujen ja koko perennakirjon ja kesäkukkien kautta liljoihin ja kärhöihin. Näin syksyllä eniten arvostustani osakseen saavat myöhäiset syyskukkijat ja toisaalta ruskan värjäämät kaunottaret. Yksittäisistä kukkijoista parhaiten mieleeni jäivät kuitenkin ehkä tundrapajun vaaleanpunaiset pajunkissat, jotka sulostuttivat puutarhaamme nyt ensimmäistä kertaa.

Krookukset 1.5.2017

Tundrapaju 29.5.2017

Kohopenkin tulppaaneja 15.6.2017

Pioni "Sarah Bernhardt" 28.7.2017

Kaliforniantuliunikko, ruiskaunokki, rusoikikukka ja sinisievikki 12.8.2017

Värililja "Patricia´s Pride" 13.8.2017

Neilikkaruusu "Pink Grootendorst" 25.8.2017

Tarhaviinikärhö "Madame Julia Correvon", taustalla tarhaviinikärhö "Etoile violette" 3.9.2017
 
5. Puutarhan uudet asukit

Tällä kasvukaudella löysin monia pitkään etsimiäni kasveja, joiden saamisesta iloitsen vieläkin. Tähän listalle kuuluvat mm. pähkinäpensas, japaninruusukvitteni, nukkapähkämö, sinipiikkiputki, näsiä, himalajanjalkalehti, himalajanvuokko ja sinikämmen.

Himalajanvuokko

Sinipiikkiputki

Tämän hyvänmielen haasteen heitän eteenpäin upeaa Kukkaiselämää-blogia kirjoittavalle Sadulle, valloittavan Pihakuiskaajan matkassa -blogin Annelille ja aina yhtä ihanan 100% Outdoor -blogin Katille.

Tässä vielä haasteen säännöt:
- Tee postaus siitä, mitkä viisi puutarhamuistoa olivat parhaat tältä kaudelta (siitä lähtien, kun  esikasvatus-kausi alkoi päättyen tähän hetkeen).
- Kerro postauksessa, keneltä haaste sai alkunsa alunperin.(=Maatiaiskanasen elämää)
 - Kerro, keneltä itse sait haasteen,  ja  lisäksi haasta 3 uutta puutarhaintoilijaa mukaan mukaviin muisteloihin. <3

Iloa ja hauskoja hetkiä alkavaan viikkoosi!

30 kommenttia:

 1. Vaikka mennyt kesä jäi mieleen sateisena, tämä sinun Viiden Puutarha muiston postaus muistuttaa mieleen, että kesään kuului paljon muutakin. Kauniit kuvat. Ihailen myös sitä, miten jäsenneltynä (päivämääriä myöten) sinulla on kaikki mielessä. Hienoa alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuluneeseen kesään mahtui tosiaan paljon kivaa. Päivämäärät lunttasin kyllä valokuvatiedostojen tiedoista. :) Hienoa uutta viikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Oi, ihana postaus. Kiitos, kun otit haasteen vastaan! Tuo teidän kasvihuone on kyllä upea, jotenkin ymmärrän täysin, miksi se kuuluu top 5-listalle ;) Ja nuo kukkijat, oi ja voi! Noihin kuviin on hyvä palata talvellakin, kun ei malta odottaa uutta kautta :) Mukavaa uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tämä oli todella kiva haaste. Kesäkuvia on tosiaan mukava katsella talvella ja haaveilla seuraavasta kasvukaudesta. Mukavaa uutta viikkoa sinullekin!<3

   Poista
 3. Ihania kuvia ja kukkia!! Niin kaunis postaus,tuli ihan kesäfiilis:)♥ Tuo teidän kasvihuone on kyllä mahdottoman hieno, siellä kyllä on mukava herkkuja kasvatella..ensi kevättä jo varmasti kovasti odotatte:) Ihanaa alkanutta syksyistä viikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensi kevään odotus on tosiaan jo alkanut.:) Ihanaa syksyistä viikkoa sinnekin!<3

   Poista
 4. Kauniita kesäisiä muistokuvia! Jos on syksy kaunista aikaa, niin on kyllä kesäkin!

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Jokaisessa vuodenajassa on tosiaan puolensa. Mukavaa alkanutta viikkoa sinullekin!

   Poista
 5. Niin mahtava tuo kasvihuone! Noita kukkien kuvia katsellessa ajatukset lentää jo ensi kesään. Ehkä meidänkin pihasta saadaan ensi vuonna jotain muutakin satoa kuin mansikoita ja yrttejä.. Ihanaa alkaa suunnittelemaan ensi kesälle uusia kasvihankintoja! Perheen kanssa yhdessä vietetyt hetket on kyllä kaikkein parhaimpia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulevan kesän puutarhajuttujen suunnittelu on minustakin ihanaa. Perhehetket on tosiaan ihan parhaita!

   Poista
 6. Kasvihuoneenne on niin kaunis ja muutenkin ymmärrän hyvin, että se on ehdottomasti kesän kohokohta. Kauniita muistoja kesästä ja hienoja kuvia. Värililja Patricia's Pride on kerrassaan upea.

  VastaaPoista
 7. Kiva haaste, pääsee muistelemaan menneen kauden ilonaiheita:) Upean värinen tosiaan tuo värililjasi, myös himalajanvuokko on hyvin kaunis! Ja kasvihuone tuo varmasti pitkään iloa perheellenne!

  VastaaPoista
 8. Upeita kohokohtia kesässäsi! Kasvihuone laajentaa pihaelämyksiä suuresti ja saitpa kesäkukatkin kukkimaan komeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kasvihuone on tosiaan osoittautunut jo näin lyhyessä ajassa varsin onnistuneeksi hankinnaksi.

   Poista
 9. Ihanat menneen kesän puutarhamuistot ryyditettynä niin kauniilla kuvilla.

  VastaaPoista
 10. Onpa kiva haaste ja niin mukavat vastaukset. Kiitos haasteesta, otan sen mielelläni vastaan.

  VastaaPoista
 11. Ja krookuksiin enää puoli vuotta aikaa 😚

  VastaaPoista
 12. Ihania kesämuistoja! Onpa kiva haaste. :)

  VastaaPoista
 13. Kiva haaste ja postaus. Kauniin näköiseksi olette saaneet kasvihuoneen ympäristön jo ensimmäisenä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä oli kasvihuoneen ympäristö laitettuna jo vuotta aiemmin ja tyhjä kohta vain odotti kasvihuonetta.:D

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...