perjantai 20. lokakuuta 2017

Lokakuun kukkijoita, osa 2

Vielä lokakuussakin puutarhasta löytyy suloisia kukkijoita yllättävän runsaasti, kuten alkuviikosta kirjoitin. Tämä postaus on jatkoa edelliselle ja omistettu Kolmiopenkin tämänhetkisille kaunottarille.

Siperianunikko kukki keski- ja loppukesällä vaaleankeltaisin kukin, nyt se on omituisesti muuttanut väriä ja  ilahduttaa kauniin oransseilla ja valkeilla kukilla.

Näkymää Kolmiopenkin takaa Sydänpolulle päin. Etualalla kuunliljoja, vasemmalla espanjankurjenpolvi "Wargrave Pink", jonka takana rohtosormustinkukkakin vielä avaa uusia nuppuja. Oikealla siperianunikko ja sen takana mm. nepalinhanhikki.

Siperianunikko

Kääpiöjaloangervo "Pumila" on vasta aloittamassa kukintaansa.

Sulkajaloangervo "Sprite"

Espanjankurjenpolvi "Wargrave Pink" ei avaa kukkiaan enää kokonaan auki, vaan nuokuttaa niitä suloisen kellomaisesti.

Nepalinhanhikki kukoistaa yhä kauniisti ja uusia nuppujakin olisi vielä runsaasti.

Viereisessä O-penkissä kukassa on enää ainoastaan sinipiikkiputki.

Viikonlopuksi on luvattu pakkasia, joten eiköhän tämän kasvukauden kukinta ala vähitellen olemaan tässä. Toisaalta on ihan mukavaakin siirtyä vähitellen kunnolla syystunnelmiin ja luopua viimeisistäkin kesästä muistuttajista. Vihonviimeiset kukkijat kerään vielä kokoon ensi maanantain postaukseen.

Tunnelmallista viikonloppua!

36 kommenttia:

 1. Kyllä sitä alkaa olemaan valmis talvikauteen. Jaksaa taas keväällä ihan uudella innolla :) Ihana tuo sulkajaloangervo :) Mukavaa viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan mukavalta tosiaan tuntuu tämä kasvukauden päätös. Talvella on taas aikaa suunnitella tulevaa ja valmistautua seuraavaa kesää varten. Mukavaa viikonloppua Sinullekin!:)

   Poista
 2. Kauniita värejä vieläkin puutarhassasi. Tuo nepalinhanhikki on ihanan värinen. Nämä taisivatkin olla viimeiset kukkijat, meillä on ollut jo yöpakkasia vieden loputkin kesäkukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taitaa tosiaan kukkiminen päättyä tämän viikonlopun pakkasiin. Keräsin tänään kimpuiksi pääosan puutarhan kukkijoista ja nupuista.

   Poista
 3. suloinen tuo espanjankurjenpolvi

  VastaaPoista
 4. Ihmeen kauan ollaan saatukin nauttia syksystä ilman pakkasia, meillä on vasta parina yönä auton ikkunat jäätyneet. Eiköhän se nyt ollut tässä, viimeiset syyssiivoukset vielä ja sitten siirrytään sisätiloihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä viikonloppu tosiaan koitui monen kasvin tuhoksi. Toisaalta on tosi helpottavaakin siirtyä "lepovaiheeseen".:)

   Poista
 5. Vielä löytyy mattimyöhäisiä :) Kyllä sitä on luovutettava jo tälle vuodelle. Mutta laskin, että ei siihen niin pitkä aika ole, kun keijunmekot saa laittaa itämään. Tammikuulla hyvinkin voi aloittaa, viimeistään helmukuun vaihteessa ne on laitettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tosiaan oli nyt tässä. Olet muuten ihan oikeassa, ei sitä esikasvatteluihin enää kovin pitkä aika ole ja sitten kaikki alkaa taas alusta.:)

   Poista
 6. Sinulla on puutarhassasi vielä kovin runsaan ja oikeastaan ihan kesäisen näköistä. Meillä oli viime yönä ensimmäinen pakkasyö ja aika moni kasvi on päivän kohonneesta lämmöstä huolimatta vaipunut maahan.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän pitkään kesti kukintaa tänä vuonna. Nyt onkin pakkasta luvassa ainakin viikoksi eteenpäin vähintään öisin. Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

   Poista
 7. Voi kuinka paljon kaikkea kaunista vielä! Meillä oli tänä aamuna -4 astetta, joten varmaan viimeisimmätkin sinnikkäät kukkijat alkaa olla mennyttä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pakkaset alkoivat viikonloppuna täälläkin. Kivaa sunnuntai-iltaa!

   Poista
 8. Ihanan paljon kaunista kukintaa vielä. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 9. Siellä vielä sitkeitä kukkijoita..eivät tahdo antaa syksylle/talvelle periksi:) Haluaisivat vain kauniina kukkia ympäri vuoden! Kaunista syksyistä viikonloppua sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitkeitä sinnittelijöitä tosiaan olivat. Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!<3

   Poista
 10. Kaunis on tuo nepalinhanhikki. Meille on pakkasyötä luvattu, niinkuin kait koko muahan. Hyvvee viikonloppuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tännekin pakkaset tulivat. Aamulla oli hentoinen lumikerros maassa. Se tosin suli kyllä aamupäivän aikana. Hyvää sunnuntai-iltaa sinulle!

   Poista
 11. Ihan uskomatonta! Että tuo kuva numero kaksikin on lokakuussa kuvattu!
  Toivottavasti eivät nyt kaikki palellu, kun yöpakkaset ovat alkaneet...
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neilikkaruusu ja nepalinhanhikki näyttivät vielä sinnittelevän, muut luovuttivat pakkasten purtua toissa yönä. Hyvää sunnuntai-iltaa!

   Poista
 12. Meillä mittari kävi viime yönä nollan alapuolella ja enää syyspäivänhattu, syysasterit ja kärhöt sinnittelevät ja kukkivat.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä kärhöt menivät kaikki nyt viikonlopun pakkasöiden seurauksena. Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

   Poista
 13. Kiitos haasteesta Tiiu. Olen nyt vastannut siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Kiva, että otit haasteen vastaan. Täytyykin käydä kurkkaamassa postauksesi. :)

   Poista
 14. Kukat ovat yllättävän sitkeä. Minulla on viimeiset pihatyöt menossa, enää vähän haravointia. Harmi vain, kun flunssa pääsi yllättämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tehtiin nyt viikonloppuna vielä viimeisiä puutarhahommia. Pikaista paranemista!

   Poista
 15. Terhakoota kukkia viälä siälä. Ny voi ollakki jo toine tilanne. Meillei oo viäläkää mittari käyny pakkaasella, mutta kyllä maanpinta on jo aika kohomees.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinnikkäitä tosiaan olivat! Viikonlopun pakkaset tekivät kyllä suurimman osan kohdalla tehtävänsä.

   Poista
 16. Voi mitä meininkiä! Jos multa olisi kysytty, niin olisin sanonut ettei lokakuussa Suomessa kuki enää mikään. Kurjenpolvia ja nepalinhanhikkia - you are a lucky lady!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän pitkään kukintaa tosiaan riitti! Mutta nytpä pakkasten myötä sille tuli nopea loppu.

   Poista
 17. Paljon pieniä iloja vielä sinun puutarhassasi, meillä pakkanen vei viimeiset, mutta eipä niitä enää paljon ollutkaan. Ihan hyvä, kun jo loppuu kesän haikailut, voidaan siirtyä kunnolla joulun ja talven odotuksiin:)Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun odotuksen aika on tosiaan käsillä. Juuri tänään katselin hyasinttien sipuleita, jotka olisi tarkoitus kukittaa jouluksi. Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin!:)

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...