perjantai 1. syyskuuta 2017

Kiitollisuushaaste (ja muistutus arvonnasta!)

Sain tämän ihanan haasteen Keijunkukkaselta Keijunkukkaset-blogista. Kiitos tästä! Tässä Viherrillin puutarhassa -blogista alkunsa saaneessa hyvänmielen haasteessa on tarkoituksena pitää seitsemän päivän ajan puutarha-aiheista kiitollisuuspäiväkirjaa. Tässäpä minun päiväkirjani ajalta 25.-31.8.2017.

1. päivä

Pitkältä tuntuneen työviikon jälkeen tuli vihdoin perjantai! Voi, kuinka sitä odotinkaan tällä viikolla! Ja mikä voisikaan olla sen parempaa kuin karistaa arjen kiireet istuskelemalla illalla lasten jo nukkuessa miehen kanssa kahden rentoututtavissa porealtaan kuohuissa kirkkaan tähtitaivaan alla? Hämärtyvien iltojen kunniaksi laitoimme jo terassille kynttilälyhtyjäkin tuomaan tunnelmaa. Tähän vielä lasillinen kuohuviiniä, ja viikonloppu voi alkaa! Näistä viikonloppuisista poreallashetkistä olen erittäin kiitollinen.



2. päivä 

Kasvatin tänä kesänä ensimmäistä kertaa hyötykasveja istutuslaatikoissa, ja sato ylitti kaikki odotukseni. Nämä oman maan herkut ovat olleet viime viikkoina jatkuva ilon ja kiitollisuuden aihe. Lapset osallistuvat riemuiten sadonkorjuuseen, ja uusien kasvisten ja makujen maistelukin tuntuu sujuvan helpommin, kun he ovat siementen kylvöstä aina sadonkorjuuseen asti päässeet itse osallistumaan hyötytarhan hoitoon. Tänään lautaselle päätyi pihvin seuraksi perunoita, mangoldihöystöä, paistettuja kantarelleja, palsternakka- ja naurissipsejä ja pikkuporkkanoita. Lihaa lukuun ottamatta kaikki kasvikset olivat omista istutuslaatikoista ja sienet itse poimittuja. Voi, miten hyvä mieli voikaan omasta sadosta tulla!

Mangoldi "Rhubarb Chard", nauris "Goldana" ja peruna "Siikli"

3. päivä

Sunnuntaina ehdin viettää puutarhassa aikaa sekä aamu- että iltapäivällä, ja olin siitä todella onnellinen. Pienten lasten töissäkäyvänä äitinä aikani puutarhapuuhissa on rajoitettua ja siellä vietetyistä hetkistä olen erittäin kiitollinen. Jo pienikin hetki puutarhassa keskellä viikkoa piristää, saati sitten tällaiset viikonloppu- tai lomapäivät, jolloin ei tarvitse koko ajan vilkuilla kelloa ja miettiä sisäänlähtöä. Työni on sellaista, jossa tulokset eivät useinkaan välittömästi näy. Nautinkin siitä, että puutarhassa näen konkreettisesti heti, mitä olen saanut aikaan, vaikka monesti toki lopputulos vielä paranee ajan kuluessa. Lisäksi puutarhassa touhuaminen saa ajatukset työ- ja muista arkiasioista muualle ja auttaa rentoutumaan. Tänään sain vihdoin uuden Porraspenkin viimeisetkin perennat istutettua, myös näsiä ja viiruhelpi pääsivät omille paikoilleen. Keräsin myös karviaiset pakastimeen, samoin härkäpavut ja pinaatit. Illalla istuimme vielä koko perhe nuotion ääressä ja paistoimme yhdessä tikkupullaa.

4. päivä

Tänään töiden jälkeen touhusimme taas puutarhassa koko perheen voimin. Pienet puutarha-apurini (5v, 3v ja 1v 9kk) ovat jatkuva ilon lähde. Tänä vuonna niin kylvöt, istutukset kuin sadonkorjuukin on tehty yhteisvoimin. Etenkin kaksi vanhinta lasta ovat jo innokkaita pikkupuutarhureita ja vanhin esittää mielellään myös omia näkemyksiään ja vinkkejään asioiden hoitoon. :) Nuorin taas tekee perässä sitä mitä isommatkin. Lasten lempipuuhaa on ehdottomasti kastelu. Vedellä lutraamiseen he eivät vaikuta kyllästyvän koskaan. Toinen mielihomma on kottikärryillä erilaisten tavaroiden, mullan, hiekan tms. kuljettaminen, ja monesti he kulkevat ympäri puutarhaa jonossa jokainen pikkuista kottikärryään työntäen. Näiden rakkaiden pikkuapulaisteni ilo on moninkertainen ilo puutarhasta itsellenikin. <3

5. päivä

Tänään oli kiireinen päivä. Heti töiden jälkeen oli sovittua menoa koko perheen kanssa, ja tulimme kotiin vasta lasten iltapuurolle. En siten ehtinyt puutarhaan lainkaan. Lasten jo mentyä nukkumaan istuin olohuoneen sohvalla ja katselin isoista ikkunoista avautuvaa näkymää puutarhaan. Tämä on tällä hetkellä ehdottomasti suosikkinäkymäni puutarhassamme. Olen niin iloinen siitä, että vaikken aina ulos ehdikään, puutarhan tunnelmaan pääsee silti olohuoneen sohvalta käsin. Ulkovalot ja kynttilälyhdyt mahdollistavat pimeämpänäkin vuodenaikana puutarhan ihastelun ikkunan läpi.



6. päivä

Tullessani tänään töistä kotiin minua odotti yllätyksenä pihalla kolme uutta istutuslaatikkoa. Näitä olin mieheltäni toivonut, ja ilokseni hän ne oli nikkaroinut. Olen kiitollinen siitä, että mieheni on kätevä käsistään, toteuttaa visioitani ja on yhtä innostunut puutarhastamme kuin itsekin olen. Miten olisinkaan ilman häntä saanut haluamani terassialueen, puukehikkoiset kohopenkit, istutuslaatikot, nuotiopaikan ja monet muut ihanat jutut puutarhassamme! Lisäksi on mukavampi suunnitella uusia rakennustaitoja vaativia projekteja, kun tietää, että on joku, joka ne osaa toteuttaa.

7. päivä

Puutarhan kukinta on jatkuva ilon ja kiitollisuuden aiheeni. Tänään kiertelin taas kameran kanssa ihastelemassa syyskukkijoita. Olen iloinen, että liljat ehtivät kuitenkin kukkaan, vaikka jossain vaiheessa näytti, että tänä vuonna niistä ei keretä nauttimaan. Tänä vuonna kukinta on ollut jo sen verran runsasta, että olen raaskinut tehdä useampiakin kukkakimppuja maljakkoon ilahduttamaan. Meillä vanhimmat kasvit ovat vasta viisivuotiaita, suurin osa nuorempia, joten monet ovat vielä sen verran pieniä, ettei muutamasta kukasta riitä sisälle viemisiä. Onneksi vuosi vuodelta kukinta on runsaampaa.

Tämä mukava haaste on kiertänyt jo monissa blogeissa. Haastan kuitenkin vielä mukaan Navettapiian ihanasta Navettapiian puuhamaa -blogista, Katjan kauniista Päivänpesän elämää -blogista ja elämänmakuisen Maatiaiskanasen Elämää -blogin. Lisäksi kaikki halukkaat, jotka eivät tähän ole vielä osallistuneet, voivat toki tarttua haasteeseen!:)

Tässä vielä Viherrillin ohjeet alkuperäiset ohjeet:
"Pidä puutarha-aiheista kiitollisuuspäiväkirjaa 7 päivän ajan ja tee siitä postaus.
Kerro postauksessasi kuka sinut haastoi,
ja haasta kolme tai useampia puutarhaihmisiä mukaan haasteeseen."


Tunnelmallista syyskuun ensimmäistä viikonloppua kaikille!

46 kommenttia:

  1. Kiitos tästä postauksesta. Kerrassaan ihana haaste tämä kiitollisuushaaste. Meillä mangoldi o sivuuttanut pinaatin ajat sitten. Esim. ohrajauhoilla valmistetut mangoldi-ohukaiset lasten herkkua. Hyvää ja sateetonta viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mangoldiohukaiset ovat meillä testaamatta, mutta ovat kyllä varmasti hyviä. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  2. Ihana postaus.Hyvää alkanutta syyskuuta:)

    VastaaPoista
  3. Kiva haaste ja kivat vastaukset. - Mukavaa alkavaa syyskuuta!

    VastaaPoista
  4. Ihana hyvän mielen postaus :) Teillä on kyllä kaunis piha ja kiva tuo kivikkoryhmä! Samojen aikatauluongelmien kanssa painin itsekin, pienet lapset ja kiireinen työ kun vievät niin kovasti aikaa. Mutta mukava puuhastella pihalla koko perheen vomin aina mahdollisuuksien mukaan :) Hyvää alkanutta syyskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla, että samoja aikataulupulmia on sinullakin. Koko perheen kanssa pihalla puuhastelu on tosiaan ihanaa, ja vielä erityisemmäksi sen tekee se, että nuo hetket eivät ole ihan itsestäänselvyys. Mukavaa syyskuuta sinullekin!:)

      Poista
  5. Ihana postaus ja niin paljon kivoja kiitollisuuden aiheita!! Siellä on niin kaunista, upeannäköistä pihalla ja tuollainen porealtailu tähtitaivaan alla..Aah!!😍 Oikein hyvää alkanutta syyskuuta♥

    VastaaPoista
  6. Kiitoksia haasteesta. Tartunpa siihen <3
    Ihana postaus. Tuli itsellekkin tosi hyvä mieli tuosta. Voi apua, miten ihana tuo teidän poreallas on. Voin jotenkin hyvin kuvitella, miten ihanaa siellä on istuskella ja rentoutua oman rakkaan kanssa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi! Kiva, että otat haasteen vastaan.:)

      Poista
  7. Olipa monta ihanaa kiitollisuuden aihetta ❤. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  8. Kirjoititpa kauniisti kiitollisuudenaiheista. Usein ne elämän parhaat hetket syntyvät juuri toistuvista arjen askareista. Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Between! Hyvää viikonloppua sinullekin!

      Poista
  9. Ihania kiitollisuuden aiheita <3 Mukavaa viikonloppua ja iloista syyskuun alkua <3

    VastaaPoista
  10. Ihana viikko! Mukava, että myös miehesi ja lapset tykkäävät olla mukana puutarhatouhuissa. Kiva, kun lisäsit blogisi blogihakemistoomme. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan kiva, että saa perheen yhteistä aikaa vietettyä myös puutarhapuuhissa. Teillä on ihana blogihakemisto, mielelläni blogini sinne lisäsin.:)

      Poista
  11. Miten mukavaa onkaan korjata omin käsin kylvetty ja kasvatettu sato. Ihana postaus!

    VastaaPoista
  12. Kiitos haasteesta! Tämä oliki jo toine samanmoine. Vastaanki sitte molempihi samalla. Sullonki koko perhe hyvin puutarhatouhus mukana. Aina ei tartte mennä puutarhahan, riittää ku näköö sen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan!:) Ikkunoista avautuva näkymä tosiaan toimii ajoittaisena puutarhassa hääräämisen korvikkeena ihan hyvin. Tulee hyvä mieli, kun näkee kättensä jäljen.:)

      Poista
  13. Kiitos haasteesta, yhteen jos vastailin mutta nyt on hyvä aika tehdä syyspuolen kiitollisuudesta oma kirjoitus.

    VastaaPoista
  14. Hei pitkästä aikaa! Ehdinpä vielä ottaa arvontaankin osaa. Monia kiitollisuuden aiheita. Upea tuo teidän poreamme!! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, kun kävit taas vierailulla. Tulen vastavierailulle blogiisi lähipäivinä. Hauskaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  15. Kyllä tuonne kylpyyn pulahtaisi! Voin vain kuvitella illan tunnelman.

    Meillä oli tapana kysellä lapsilta kun olivat pienempiä, että mikä oli päivän paras juttu. Kerran kaikki kolme vastasivat, että hammaslääkäri. Silloin mietin, että onkohan jokin mennyt päivässä pieleen. Tosiasia taisi olla, että meidän hammaslääkärit on aika ihania. Varsinkin lasten. Hyvillä mielin mentiin nukkumaan, kun mietittiin päivän kohokohdat. Kiitollisuus on mahtava voima.

    Ihanaa syyskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ihan sama tapa jutella illalla vielä ennen nukkumaanmenoa päivän parhaista jutuista, ja toisaalta myös siitä, jos joku asia on jäänyt harmittamaan. On kiva käydä nukkumaan, kun ei jää ratkomattomia asioita ja toisaalta samalla oppii tuntemaan lapset paremmin. Näitä kiitollisuudenaiheita pitäisi pysähtyä miettimään useamminkin. Ihanaa syyskuuta sinullekin!

      Poista
  16. Kiva postaus, näistä tulee aina hyvä mieli. Vaikka arki on kiireistä, löytyy siitä paljon kiitollisuuden aiheita, pienempiä ja suurempia. Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen hyvillä mielin lukenut näitä toisten kiitollisuuspostauksia. Kiva, jos tästä minunkin postauksestani tuli muillekin hyvä mieli. Mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  17. Tulin vastavierailulle. Kaunis postaus. Kiitollisuus ja onnellisuus kulkevat käsikädessä ja sen huomaa elämänmyönteisestä blogistasi. Aurinkoisia syyskuun päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, että tulit vastavierailulle. Toivottavasti piipahdat toistekin. Iloista syyskuuta sinulle!

      Poista
  18. Mahtava tunne saada satoa omasta puutarhasta 💚 Meillä on aika vaatimattomasti antimia, mutta kyllä niistä vähistäkin tulee iso ilo; mansikkaa, vadelmaa, mustaviinimarjaa, raparperia... eri aikoina kesällä. Tänä kesänä ei tule omenoita, mutta ensi vuonna toivottavasti samaan tapaan kuin viime vuonna, eli runsaasti 🍎🍎🍏

    Kivaa syyskuuta 🍁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kaikenlaista ihanaa hyötykasvia on teilläkin! Toivotaan ensi vuodesta parempaa omppuvuotta sinne. Kivaa syyskuuta sinullekin!

      Poista
  19. Kiitos sinulle kirjoituksestasi kiitollisuus on jokaisen opittava ja on jokaiselle se oma juttu. Oli ilo lukea tämä.

    VastaaPoista
  20. Mukavalta kuulostaa kun työ koko perhe ootta innostunu puutarhasta, ja pienet apurit on parasta. Omasta muasta kun suap syötävee tuntuu se hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin tosi iloinen, että lapset ja mies viihtyvät puutarhahommissa kanssani. Nyt puutarhapuuhat ovat perheen yhteistä aikaa, kun muutoin ne olisivat siitä ajasta pois.

      Poista
  21. Mukava hyvänmielenpostaus! Sai ajattelemisen aihetta :) Sitä äkkiä jää vellomaan pieniinkin negatiivisiin asioihin, vaikka voisi olla kiitollinen siitä mitä kaikkea on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitäisi tosiaan itsekin muistaa useammin pysähtyä miettimään näitä elämän ihania asioita. :)

      Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...