maanantai 31. heinäkuuta 2017

Pioneja ja ruusuja

Pionien ja ruusujen kukinta on tällä hetkellä parhaimmillaan. Shirley Temple aloitti pionien kukkahurmoksen ja se itse alkaa olemaan jo loppusuoralla. Mm. Sarah Bernhardt ja Karl Rosenfield sen sijaan kukkivat vielä täyttä päätä. Sateinen sää on kuitenkin harmi kyllä verottanut kukintaa täälläkin. Ruusuista juhannusruusu kukki vasta heinäkuun puolivälistä alkaen, ja  sen viimeiset kukat lakastuivat äskettäin. Myös keijunruusu lopetti jo kukinnan. Muut ruusut kuitenkin jatkavat vielä. Ruusuryhmässä kasvit ovat vielä nuoria, viime ja toissa kesänä istutettuja, ja yleisilme on sen mukainen, mutta toiveissa on runsas ja tuoksuva ruusualue. Pidän ruusuista ja pioneista paljon niiden kauniin kukinnan ja kasvutavan vuoksi, mutta myös huumaavan ihanan tuoksun takia. Käydään katsomassa, mitä puutarhastamme löytyy!

Kaaripenkki:

"Sarah Bernhardt"

Kaaripenkissä kukkivat pionit "Shirley Temple", "Sarah Bernhardt" ja "Karl Rosenfield". Kuvassa Shirley Temple, muut jäävät oikealle. Etualalla kuunliljoja ja helmililjan siemenkotia, keskellä vaaleanpunainen lehtolaukka, jonka takana väriminttu ja värililja vielä kypsyttelevät nuppujaan.

Sarah Bernhardt

Karl Rosenfield on jo vähän ylikukkinut.

Shirley Temple

Kohopenkki:

Tämän piti olla Bowl of Beauty, mutta en ole ihan varma, onko sittenkään. Ostin pari vuotta sitten samalla kertaa taimistolta kaksi taimea, jotka kukkivat nyt ensimmäistä kertaa, ja toinen ei ainakaan ole kyseistä lajiketta. Se on vasta aloittamassa kukintaa, mutta se vaikuttaisi olevan erittäin runsaasti kerrottu ja Bowl of Beautylle tyypillinen keskusta puuttuu.

Ruusuryhmä:

Ruusuryhmässä kukkivat punalehtiruusu...

ja ranskanruusu "Mundi".

Viikko sitten Ruusuryhmässä oli juhannusruusussakin vielä muutama nuppu jäljellä.

Ruusuryhmästä keijunruusun kukinnan unohdin näköjään kokonaan kuvata. Tarhaharisoninruusu "Williams´ Double Yellow" sen sijaan ei tänä vuonna näytä kukkivan ollenkaan.

Terassin edusta:

Terassin edessä kukkivat neilikkaruusut "Pink Grootendorst" ja valamonruusu. Hansaruusu on vielä tiukasti nupussa.

Neilikkaruusu "Pink Grootendorst"

Valamonruusu

Tänään on viimeinen kesälomapäiväni, ja sitten olenkin seuraavan puoli vuotta virkavapaalla uusien haasteiden parissa. Elokuun työskentelen väitöskirjaprojektini äärellä ja syksyllä käyn tekemässä kolmen kuukauden työpätkän jatko-opintoihini liittyen, vuodenvaihteen käytän taas tutkimustyöhön ja vasta helmikuulla palaan takaisin ihanaan, tuttuun työpaikkaani. Mielenkiintoinen loppuvuosi onkin siis tulossa, vaikka vähän haikein mielin olenkin. Eteenpäin on kuitenkin mentävä.

Oikein ihanaa elokuun alkua kaikille!

38 kommenttia:

 1. Sinulla on paljon pioni- ja ruusuiloja pihallasi! Ja hyvällä sykkeellä näyt menevän uusia haasteita kohti - onnea rutkasti matkaan, ja onnistumisen elämyksiä!

  VastaaPoista
 2. Upeat pionit ja ruusut, sekä hienot otokset niistä. Onnea tulevaan.

  VastaaPoista
 3. Kiva ihastella pioneita blogissasi, omat ovat jo kukkineet tälle kesää. Mukavaa elokuun alkua ja tsemppiä väitöskirjan kirjoittamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin pioni- kuin muidenkin kasvien kukintakausia tosiaan pidentää ihanasti se, että niitä saa ihailla täällä muiden blogeissa joko ennen tai jälkeen oman puutarhan kukinnan. Mukavaa elokuun alkua sinullekin!

   Poista
 4. Kauniita on pionit ja ruusut, nyt siun pittää nauttii niistä kun satteita on luvassa. Meillä pioniaika alakaa olla ohi, ruusut jatkavat ja tuosuttelloot. Onnea uusiin haasteisiin ja väitöskirja brojektiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset! Olenkin käynyt nyt päivittäin ihastelemassa ja tuoksuttelemassa pionien ja ruusujen luona.:)

   Poista
 5. Sinulla on upeita pioneja. Miten saat ne pysymään pystyssä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on verkosta tehdyt tuet niiden ympärillä. Muokkaan keväällä talven jäljiltä jääneet jänissuojaverkot sopivaan muotoon kukkapenkkeihin perennatuiksi. Syksyllä sitten siirrän verkot taas pensaiden ja puunrunkojen suojaksi.

   Poista
 6. Ihania pioneja, täällä enää rippeet jäljellä.. ruusujen kukinta lienee myös odotettua aikaa, kauniilta näyttää ruusuinen terasissikin! Ihanaa, kun on haasteita elämässä, joista voi nauttia tulevaisuudessa, Onnea työhösi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ruusujen ja pionien kukinta on meillä tosiaan yksi puutarhakesän kohokohdista. Uudet haasteet tuovat kyllä kivaa vaihtelua.:)

   Poista
 7. Upeita pioneja ja kauniita ruusuja, ihana kuvasarja :)
  Sinulla on mielenkiintoisia haasteita luvassa, tsemppiä jatko-opintoihin!

  VastaaPoista
 8. Vau, ihanaa kukintaa! <3

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. Niin kauniita ruusuja. Olet todella reipas, tsemppiä opintojen pariin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansu! Pitäähän sitä aina välillä jotain uutta kehitellä:)

   Poista
 10. Olipa hyvä määrä kasveja edellisessä postauksessa, istutettavaa on riittänyt. Hienot ruusut, mundi on erityisen kaunis. Jostain syystä minun samaan tarhaharisonin ruusuun tuli tänä vuonna vain muutama kukka. Epäilen että kärsi talven aikana lumettomuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tuo tarhaharisoninruusu lähti keväällä muita ruusuja hitaammin kasvuun ja mietin, onko kärsinyt talvesta. Toivottavasti ensi vuonna sekin palkitsisi kukkasin.

   Poista
 11. Ihanaa elokuuta! Voi mitä kukkaloistoa. Kuvia on ilo katselle, joten täytyy livenä olla todella ilo.

  Shirley Temple on itselleni tuttu vain drinkistä. Niin, ja tietysti elokuvista :)

  Onnea opintielle!

  VastaaPoista
 12. Upeita kukkia! Ranskanruusu on hurmaava <3

  VastaaPoista
 13. Vastaukset
  1. Se oli itse asiassa aiemmin enemmän piparkakkumainen reunaltaan, mutta laajensin sitä alkukesällä ja se sai samalla tuon vähän entistä selkeämmän muodon.

   Poista
 14. Pionit ovaat todella ihania ja Valamonruusu on yksi suosikeistani.

  VastaaPoista
 15. Terassin edusta on mitä ihanin.

  VastaaPoista
 16. Ihania kuvia! Mun silimät jäi nuahi pinkkiihi neilikkaruusuuhi. Tsemppiä syksyn haasteisihi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Neilikkaruusut menestyvät meillä todella hyvin ja kukkivat joka kesä pitkään ja runsaasti.

   Poista
 17. Monipuolisesti on siellä pioneja ja ruusuja. Neilikkaruusuryhmä on herkullinen! Puutarhan taustalla valkorunkoinen koivikko on ihanan suomalainen tausta!

  Hyvää jatkoa tuleville hankkeille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muutama koivu kaadettiin joitakin vuosia sitten ja niistä yksi oli yllättäen alkanut lahoamaan sisältä. Toivottavasti jäljelle jääneet olisivat pitkäikäisiä.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...