lauantai 22. heinäkuuta 2017

Heinäkuisia kaunottaria

Olimme viikon reissussa, ja siinä ajassa puutarhassa ehtii tapahtua näin heinäkuussa paljon. Kotiinpalaajia olikin odottamassa aivan uudet kukkijat aiempien jo väistyttyä taka-alalle. Toisaalta myös rikkakasvit olivat rehahtaneet, joten pääsin heti kitkemishommiin. Tässä kuvakierros puutarhamme tämänhetkisten kaunottarien parissa Kivikkokasvialueen ja Pensasryhmän osalta. Kaaripenkin, Ruusuryhmän, Kolmiopenkin ja Kohopenkin suloisuuksiin palaan myöhemmässä postauksessa, sillä niissä riittää kuvattavaa pionien ja ruusujen kukinnan ollessa pian parhaimmillaan.

Euroopanalppitähti Kivikkokasvialueella. Sen pumpulimainen karvapeite on minusta tosi hauska ja tekee kukista suloisennäköiset.

Hopeatoppo kukkii komeasti. Taustalla pallotuija "Danica".

Lusikkamaksaruoho "Cape Blanco" Kivikkokasvialueella aloittelee kukintaansa.

Levisia "Little Peach" availee ihania, persikanvärisiä kukkiaan.

Pensasryhmässä lumipalloheisit ovat saaneet maan valkeaksi pudottamillaan terälehdillä. Kukintavuoro on siirtynyt matalammille pensaille, joista grönlanninhanhikki "Nuuk" ja pikkujasmike "Snowbelle" ovat tällä hetkellä parhaimmassa kukassa.

Pikkujasmike "Snowbelle"

Kun puutarhahommiin tulee hetken tauko esim. reissun myötä, ne innostavat taas enemmän. Nyt muutaman päivän aikana moni keskeneräinen projekti onkin edennyt vauhdilla, ja jotain on jo valmistunutkin. Palaan myös näihin kuulumisiin tässä myöhemmin heinäkuun aikana.

Leppoisaa viikonloppua!

46 kommenttia:

 1. Kiitos kotipihasi kuulumisista. Sinulla on monia lajeja, joista minä vasta haaveilen. esim. tuo Levisia Little peach. Lusikkamaksaruoho on mielenkiintoinen ja minulle uusi tuttavuus. Odotan innolla postausta valmistuneista projekteistasi. Mukavaa lauantaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lusikkamaksaruoho on osoittautunut hyväksi valinnaksi tuohon paahteiseen kivikkoon. Viime vuonna se ei kukkinut, mutta levisi kivasti ja nyt tänä kesänä on vihdoin kukkiakin tulossa. Hauskaa sunnuntaita sinulle!

   Poista
 2. Ihana levisia! Minulta aina levisia kuolevat talvella, mutta tuohon jos törmään, otan taas riskin. Aivan superkaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin on monta levisiaa kuollut aina talvella. Viime talvena joku pikkujyrsijä oli syönyt niiden juuret ja pitänyt pesää hopeatoppotuppaassa. Tuon Little Peachin hankin nyt siihen tilalle. Täytyy miettiä sille parempaa talvisuojausta.

   Poista
 3. Lusikkamaksaruoho on hauskan näköinen. Ja ihana levisia, itse en ole onnistunut niiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on levisioiden kanssa ollut ongelmia talvenkestossa, mutta kovasti elättelen toiveita, jos tämän kanssa onnistuisin.

   Poista
 4. Hopeatoppo näyttää kivalta. Herra Puutarhurin Maja tykkää heinäkasveista ja uudessa puutarhassa niitä ei ole vielä ollenkaan. Leviääkö tuo hopeatoppo kuinka paljon? Aika kompaktilta näyttäisi kuvassasi. Muistissani on vielä edellisen puutarhani katastrofaalisesti leviävä viiruhelpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla hopeatoppoa kasvaa pienehköissä multatiloissa kivikossa. Ne ovat nätisti täyttäneet tilansa siinä, muualta puutarhasta en ole sitä löytänyt. En tiedä, onko se kuinka hanakka leviämään isommaksi kasvustoksi, jos tilaa ympärillä on.

   Poista
 5. Onpa jännän näköinen lusikkamaksaruoho. Kiitos samoin hyvää viikonloppua:)

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia ja niin kaunista kukintaa!! Tuo Levisia näytti niin suloisen herkältä ja upea oli väri:) Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
 7. Hauska tuo heinä. Lusikkamaksaruoho uupuu minulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hopeatoppo on minustakin oikein hauska ja etenkin ilta-auringossa sen röyhyt loistavat kauniisti.

   Poista
 8. Ihan uusia kasvituttavuuksia sinun kivikkopenkissäsi, hauskoja!

  VastaaPoista
 9. Tuo snowbelle on niin suloinen💕. Hankin meillekin sellaisen, tosin se vielä odottelee istuttamista....
  Oh, juuri tuli mieleen, en ole ollenkaan noteerannut Edelweissiani tänä kesänä, pitääkin mennä tarkistamaan, onko se vielä hengissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snowbelle on minustakin aivan ihana, kukkii kauniisti ja tuoksuukin niin hyvälle. Toivottavasti alppitähtesi on hengissä!

   Poista
 10. Kesällä puutarhassa tapahtuu kaikki niin vauhdilla ja pieni poissaolo aiheuttaa heti ylläreitä :) Ihana Snowbelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa. Reissusta on kiva tulla kotiin ja jännätä, mitä kaikkea puutarhassa onkaan tapahtunut.:)

   Poista
 11. Sitä on niin tottunut ruusujen ja pionien kuviin, että ihan innolla katselee välillä vähän pienempiä ja harvinaisempia kasveja. Minäkin kuvasin tuota alppitähteä. Harmaana ja vaatimattomana siihen ei kiinnitä niin huomiota, mutta kyllä sille paikkansa on esimerkiksi kivikkokasvina.
  Totta, muutama päivä erossa puutarhasta saa kummasti taas kasviasiat kiinnostamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan eri tavalla on tosiaan taas puhtia puutarhahommiin, jopa kitkeminen on hauskaa. Katselinkin blogistasi, että on tutunnäköinen kukkija kuvissa.:)

   Poista
 12. Mielenkiintoiset kivikkokasvit ja pensaat, ne ovat pitkään kukkivia ja helppohoitoisia. Kuvista näkyy, että ne muodostavat kauniita kokonaisuuksia ja jännittäviä yksityiskohtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkko! Nämä ovat tosiaan helppohoitoisia istutusalueita ja kukintaa riittää pitkään. Poissaolon aikana ei rikkakasvitkaan ala rehottamaan näillä alueilla.

   Poista
 13. Olet oikeassa, kun hetken pitää taukoa, puutarhahommat maistuvat taas ja puutarhankin näkee vähän eri lailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä niin totta. Mieluisassakin puuhassa pieni tauko tekee joskus hyvää.

   Poista
 14. Välillä tauko puutarhasta tekee hyvää. Varmasti kauniiden kukkivien lisäksi teillä on myös hyvä tuoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkujasmike tosiaan tuoksuu hyvälle ja ruusut ja pionit myös piakkoin.

   Poista
 15. Ihania kivikko kasvit, tykkään tuosta europanalppitähdestä,minulla sitä joskus on ollut, on vaan hävinyt johkuun.

  VastaaPoista
 16. Reissusta onkin ollut mukava palata kotiin kun vastassa noin kaunista näkymää <3

  VastaaPoista
 17. Reissun jälkeen on mukava nähdä mitä puutarhassa on tapahtunut.Nuo kivikkokukat ovat kivoja,mulla on yksi aivan ihana kivikkokasvi,johon tulee korkea runsas kukinto yhteen varteen.Se nousee joka vuosi,joskus ostin sen ja on ollut helppohoitoinen kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivikkokasvit ovat tosiaan ihania kaikessa helppohoitoisuudessaankin.

   Poista
 18. Nyt alkoi houkuttaa hopetoppo, pikkujasmike ja tuo levisia! Sopivaa paikkaa ei niille kyllä taida nyt löytyä meidän pihalta ilman uusien kukkapenkkien tekoa, joten tyydyn ainakin toistaiseksi katselemaan niitä vain muiden kuvissa. Jään innolla odottamaan myös pionien ja ruusujen kuvia, niitä jaksaa ihastella loputtomiin. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ihastellut toisten ruusu- ja pionikuvia jo muutaman viikon ja nyt vihdoin kukkii täälläkin. Minäkin olen törmännyt blogeissa moniin ihanuuksiin, mutta vähän joutuu rajoittamaan hankintoja. :)

   Poista
 19. Lusikkamaksaruoho on näistä suosikkini :)

  VastaaPoista
 20. Ihania kaunottaria! Levisia on tosiaan herkullisen värinen.
  Myös sen alla oleva kuva pensasryhmästä ihastuttaa erityisesti.
  Mukavaa sunnuntaita! (Täällä kyllä sataa... :))

  VastaaPoista
 21. Kaunista ja kurkistelemalla tarkemmin löytyy mielenkiintoisia yksityiskohtia. Lusikkamaksaruoho on kaunis, mutta sitä nimeä olen aina ihmetellyt. Maksaruohon voisi vaihtaa joksikin muuksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä, maksaruohon nimi ei tuo oikeutta kauniille kasvulle.

   Poista
 22. Levisialla on niin kauniin väriset kukat.
  Ihan mukavaa reissata välillä, niin oman pihan laittaminen tuntuu taas mukavammalta, kun on saanut vähän vaihtelua päiviinsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin juuri tuohon ihanaan levisian värisävyyn. Muut levisiani ovat olleet selkeästi vaaleanpunaisia. Vaihtelu tosiaan virkistää puutarhan hoidossakin.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...